Bitter-sweet symphony

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
Mastoras
Mastoras @cook_8486580
Athens,

Τούρτα σοκολατίνα με bitter γέμιση και sweet γλάσσο από πραλίνα giandujas...

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε στολίζετε την τούρτα με φλούδες πραλίνας.Το γλυκό πρέπει να μείνει τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.Την πραλίνα giandujas μπορείτε να τη βρείτε στα μαγαζιά του Στέλιου Παρλιάρου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
10-12 άτομα
  1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  2. 100 γρ. αλεύρι
  3. 20 γρ. κακάο
  4. 100 γρ. ζάχαρη
  5. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  6. 250 γρ. νερό
  7. 150 γρ. ζάχαρη
  8. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  9. 350 γρ. φρέσκο γάλα
  10. 80 γρ. ζάχαρη
  11. 3 κρόκοι αβγών
  12. ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
  13. 200 γρ. πραλίνα giandujas

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το παντεσπάνι, κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι.

  2. 2

    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα σ' αυτά το κοσκινισμένο κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.

  3. 3

    Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º-170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

  4. 4

    Για το σιρόπι, βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

  5. 5

    Για την κρέμα,  σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ και τα αβγά.

  6. 6

    Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.

  7. 7

    Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

  8. 8

    Σκεπάζουμε με μεβράνη.

  9. 9

    Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα.

  10. 10

    Για να ολοκληρώσουμε το γλυκό, κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 οριζόντιες φέτες.

  11. 11

    Τοποθετούμε τη μία φέτα, τη βρέχουμε με το σιρόπι, καλύπτουμε με τη μισή κρέμα, συνεχίζουμε με μία ακόμη φέτα, την οποία βρέχουμε επίσης με το σιρόπι, καλύπτουμε με την άλλη μισή κρέμα και τελειώνουμε με την τρίτη φέτα από τη βάση.

  12. 12

    Βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε το γλυκό με το γλάσσο πραλίνας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (59)

NIN
NIN @cookNIN
ουαου μαστορα!!!
δεν την δοκιμασα,αλλα πρεπει να ειναι φανταστικη!
με ποιο συμβατικο προιον μοιαζει αυτη η πραλινα για οσους δεν ειμαστε στην αθηνα???

Από

Mastoras
Mastoras @cook_8486580
στις
Athens,