Black Forest

Bαθμολογία: 4.7568
       
 
37 ψήφοι
ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 05.01.09

Περιγραφή

Μια γλυκιά αμαρτία!!!
Black Forest
photo: liaki89

Τι χρειαζόμαστε:

για το παντεσπάνι:
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 5 αβγά
  • 30 γρ. κακάο
για το σιρόπι:
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml νερό
  • 60 ml kirsch ή ρούμι
για τη γέμιση:
  • 800 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. κεράσια σε κονσέρβα
  • 50 – 80 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
  • αρκετή κουβερτούρα ξυσμένη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορες τούρτες
Φτιάχνει: 1 τούρτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε και αυτά σιγά - σιγά στο μείγμα ενώ ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
  3. Μόλις τα υλικά μας δέσουν, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20-25 εκατοστά, βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και περιμένοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Όταν κρυώσει το σιρόπι, ρίχνουμε μέσα το Kirsch (μπορούμε να το βρούμε στις μεγάλες κάβες) ή το ρούμι . Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο
  7. Χτυπάμε περίπου για 4 λεπτά την κρέμα γάλακτος (πρέπει να είναι καλά παγωμένη) με την άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγί
  8. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσους σε πάχος δίσκους. Τοποθέτουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με με το σιρόπι, μέχρι να ποτίσει καλά και απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνειά του.
  9. Στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη μαρμελάδα τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει και τοποθετούμε από πάνω ομοιόμορφα τα μισά κεράσια στραγγισμένα.
  10. Βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και τα υπόλοιπα κεράσια (μαρμελάδα δεν βάζουμε άλλη).
  11. Το καλύπτουμε από πάνω με το 3ο κομμάτι από το παντεσπάνι, ποτίζουμε με σιρόπι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί που έχει μείνει και την ξυσμένη κουβερτούρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα είναι να ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μια μέρα νωρίτερα και να το έχουμε στο ψυγείο, για να κοπεί πιο εύκολα. Είναι μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

Σχετικές συνταγές

    45 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΕΙΡΗΝΗ1005, 5-2-09  
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 5-5-09  
    Καλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτή η τούρτα. Είναι η καλύτερη που έχω φτιάξει. Αν και για να είμαι ειλικρινής επειδή δεν προλάβαινα την έφτιαξα με έτοιμο παντεσπάνι παρόλα αυτά έγινε καταπληκτική. Ευχαριστώ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 29-7-09  
    περίπου για πόσα άτομα ειναι;
    #
    Σχόλιο από annaki25, 7-9-09  
    Μολις την εφτιαξα...ειναι πραγματικα υπεροχη...ειχα δει τη συγκεκριμενη συνταγη και την εψαχνα καιρο..ευχαριστουμε"ΚΕΡΑΣΑΚΙ". Μitsaki εμενα η φορμα μου ειναι 25αρα και μου βγηκαν 8 τριγωνα κομματια(μεγαλα θα ελεγα...)Αλλα αυτο εξαρταται τοσο απο τη διαμετρο της φορμας οσο και απο τον τροπο που θα κοψεις την τουρτα...(σε τριγωνα ή τετραγωνα)
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 26-10-09  
    ευχαριστω παρα πολυ.εψαχνα καιρο αυτη τη συνταγη.ειναι η αγαπημενη του καλου μου.πανευκολη και τελεια!
    #
    Σχόλιο από mirtozanet, 10-1-10  
    η συνταγη ειναι απλα τελεια!η τουρτα ειναι πολυ ελαφρια,τοπαντεσπνη Υπεροχο και γευστικοτατη..πολυ ευκολη επισης και για καινουριες μαγειρησες..ευχαρηστουμε απο καναδα!!!
    #
    Σχόλιο από ξωτικουλι, 21-1-10  
    "ΚΕΡΑΣΑΚΙ" είναι τέλεια η τούρτα σου...μόνο που εγώ έβαλα βίσινο κ μάλιστα γλυκό βίσινο της γιαγιάς κι όχι κονσέρβα...δεν υπάρχει όμως.....δοκίμασέ το...είναι τέλειο...
    #
    Σχόλιο από nikol1979, 23-1-10  
    Μολις ξεκινησα να φτιαξω τη συνταγη σου.Ψηνεται αυτη τη στιγμη...Εχω μια απορια ομως.Μηπως επρεπε να βαλουμε κατι για να φουσκωσει το παντεσπανι?Βλεπω τη ζυμη πολυ λιγη και δεν εχει μεσα κατι το ''φουσκωτικο''!Το πολυ πολυ να το κοψω στα 2 και οχι στα 3...Θα δειξει!
    Επανερχομαι με βαθμολογια μολις ετοιμαστει!
    #
    Σχόλιο από eoko, 6-4-10  
    Σ'ευχαριστούμε κερασάκι για την συνταγή. Προσθέτω και τριμμένη κουβερτούρα από πάνω, επίσης λίγο μπέϊκιν στο παντεσπάνι και λίγο πορτοκάλι στην σαντυγί.
    #
    Σχόλιο από ioanna62, 6-1-11  
    καταπληκτικη!!!!
    #
    Σχόλιο από liaki89, 9-1-11  
    την εβλεπα τοσο καιρο και χθες την εφτιαξα απλα τελεια...!!!
    #
    Σχόλιο από efoula91, 18-2-11  
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 27-2-11  
    Παρα πολυ ομορφη και οπτικα αλλα και γευστικα!!!!σιροπιασα το παντεσπανι με το ελαφρυ σιροπι που ειχε η κονσερβα απο τα βύσσινα,τέλεια εγινεμ ευχαριστουμε παρα πολυ για την συνταγη!!!!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 2-4-11  
    Πολύ νόστιμο και αφράτο το παντεσπάνι σου,μπράβο.
    Εγώ πρόσθεσα μέσα 1 κουταλάκι Μπέικιν,2 βανίλιες και ξύσμα απο Πορτοκάλι.Σαντυγί έφτιαξα μια δικιά μου και μέσα έβαλα σπιτικιά μαρμελάδα Φράουλα.Το σιρόπι το άφησα όπως είναι.Ήθελα να φτιάξω ατομικές μερίδες για γενέθλια και μου βγήκαν τέλεια.Ευχαριστώ πολύ:)
    #
    Σχόλιο από louk, 10-4-11  
    Αν μπορούσα θα έβαζα κι άλλα πηρουνάκια!φοβερή συνταγή.Πολύ αφράτη τούρτα και πολύ γευστική!Αντί για μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα έβαλα βύσσινο και ήταν τέλεια.Πολλά ευχαριστώ γι'αυτή τη συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 17-5-11  
    Διαχρονική αξία! Δεν χρησιμοποίησα μαρμελάδα και έδεσα το σιρόπι της κομπόστας με corn flour και ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από m54, 23-5-11  
    Αν βαθμολογούσα μόνο την εμφανιση θα εβαζα 15 πηρουνάκια οχι μόνο 5. Ομως το παντεσπανι δεν με ικανοποιησε , δεν εγινε αφρατο ουτε φουσκωσε ιδιαιτερα. Το εβαλα επιτηδες σε φορμα 20 εκ. και το εκοψα σε τρεις πατους, οποτε με τη σαντιγύ ψηλωσε ικανοποιητικά . Αντι για σιρόπι χρησιμοποιησα και γω το ζουμί της κομποστας.
    #
    Σχόλιο από strauberrry, 2-8-11  
    #
    Σχόλιο από evaxi, 29-11-11  
    Poli eukoli kai katapliktiki tourta!!!
    #
    Σχόλιο από elenakappa, 20-1-12  
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΤΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΡΠΑΣΤΗ ΥΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ ΒΑΖΟ ΒΥΣΣΙΝΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ !!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΤΙ ΕΨΑΧΝΑ ΚΑΙΡΟ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ !!!ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΡΟΥΜΙ ΕΒΑΛΑ ΚΟΥΑΝΤΡΩ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    34 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΕΙΡΗΝΗ1005, 5-2-09  
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 5-5-09  
    Καλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτή η τούρτα. Είναι η καλύτερη που έχω φτιάξει. Αν και για να είμαι ειλικρινής επειδή δεν προλάβαινα την έφτιαξα με έτοιμο παντεσπάνι παρόλα αυτά έγινε καταπληκτική. Ευχαριστώ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 26-10-09  
    ευχαριστω παρα πολυ.εψαχνα καιρο αυτη τη συνταγη.ειναι η αγαπημενη του καλου μου.πανευκολη και τελεια!
    #
    Σχόλιο από mirtozanet, 10-1-10  
    η συνταγη ειναι απλα τελεια!η τουρτα ειναι πολυ ελαφρια,τοπαντεσπνη Υπεροχο και γευστικοτατη..πολυ ευκολη επισης και για καινουριες μαγειρησες..ευχαρηστουμε απο καναδα!!!
    #
    Σχόλιο από nikol1979, 23-1-10  
    Μολις ξεκινησα να φτιαξω τη συνταγη σου.Ψηνεται αυτη τη στιγμη...Εχω μια απορια ομως.Μηπως επρεπε να βαλουμε κατι για να φουσκωσει το παντεσπανι?Βλεπω τη ζυμη πολυ λιγη και δεν εχει μεσα κατι το ''φουσκωτικο''!Το πολυ πολυ να το κοψω στα 2 και οχι στα 3...Θα δειξει!
    Επανερχομαι με βαθμολογια μολις ετοιμαστει!
    #
    Σχόλιο από ioanna62, 6-1-11  
    καταπληκτικη!!!!
    #
    Σχόλιο από liaki89, 9-1-11  
    την εβλεπα τοσο καιρο και χθες την εφτιαξα απλα τελεια...!!!
    #
    Σχόλιο από efoula91, 18-2-11  
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 27-2-11  
    Παρα πολυ ομορφη και οπτικα αλλα και γευστικα!!!!σιροπιασα το παντεσπανι με το ελαφρυ σιροπι που ειχε η κονσερβα απο τα βύσσινα,τέλεια εγινεμ ευχαριστουμε παρα πολυ για την συνταγη!!!!
    #
    Σχόλιο από m54, 23-5-11  
    Αν βαθμολογούσα μόνο την εμφανιση θα εβαζα 15 πηρουνάκια οχι μόνο 5. Ομως το παντεσπανι δεν με ικανοποιησε , δεν εγινε αφρατο ουτε φουσκωσε ιδιαιτερα. Το εβαλα επιτηδες σε φορμα 20 εκ. και το εκοψα σε τρεις πατους, οποτε με τη σαντιγύ ψηλωσε ικανοποιητικά . Αντι για σιρόπι χρησιμοποιησα και γω το ζουμί της κομποστας.
    #
    Σχόλιο από strauberrry, 2-8-11  
    #
    Σχόλιο από evaxi, 29-11-11  
    Poli eukoli kai katapliktiki tourta!!!
    #
    Σχόλιο από elenakappa, 20-1-12  
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΤΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΡΠΑΣΤΗ ΥΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ ΒΑΖΟ ΒΥΣΣΙΝΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ !!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΤΙ ΕΨΑΧΝΑ ΚΑΙΡΟ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ !!!ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΡΟΥΜΙ ΕΒΑΛΑ ΚΟΥΑΝΤΡΩ
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 21-1-12  
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 12-2-12  
    Όνειρο...
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 14-2-12  
    Σήμερα την ξαναέφτιαξα και ανεβάζω και φωτό.Είναι πραγματικά από τις πιο εύκολες και πεντανόστιμες τούρτες!!!Έβαλα μισά βύσσινα και μισά κεράσια.Εκπληκτική.
    #
    Σχόλιο από kleri1, 22-2-12  
    #
    Σχόλιο από karavour, 26-2-12  
    αν και δεν είμαι τόσο φαν της μπλακ φόρεστ είπα να τη φτιάξω. Αρκετά καλή και εύκολη συνταγή, απλά πιστεύω ότι η κρέμα γάλακτος που γράφεις είναι υπερβολική! Με 500γρ. κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Εμένα μου έμεινε η μισή σχεδόν. Επίσης το σιρόπιασμα το έκανα κιεγώ με λίγο λικέρ βύσινο και το σιρόπι απ'την κομπόστα με τα βύσινα. Να και το βίντεο της συνταγής για όσους θέλουν να το δουν http://www.megatv.com/glykesalximies/default.asp?catid=21930&subid=2&pubid=1218725
    #
    Σχόλιο από ilmago, 1-6-12  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!! Την εκανα με κονσερβα βυσσινα, εβαλα και εγω το ζουμι της κονσερβας στο σιροπι και μια πολυ λεπτη στρωση μερεντα στο πρωτο παντεσπανι, αντι της μαρμελαδας.Εξαιρετικη.
    #
    Σχόλιο από bessie88, 12-7-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mitsaki, 29-7-09  
    περίπου για πόσα άτομα ειναι;
    #
    Σχόλιο από annaki25, 7-9-09  
    Μολις την εφτιαξα...ειναι πραγματικα υπεροχη...ειχα δει τη συγκεκριμενη συνταγη και την εψαχνα καιρο..ευχαριστουμε"ΚΕΡΑΣΑΚΙ". Μitsaki εμενα η φορμα μου ειναι 25αρα και μου βγηκαν 8 τριγωνα κομματια(μεγαλα θα ελεγα...)Αλλα αυτο εξαρταται τοσο απο τη διαμετρο της φορμας οσο και απο τον τροπο που θα κοψεις την τουρτα...(σε τριγωνα ή τετραγωνα)
    #
    Σχόλιο από strmel, 17-3-12  
    ti aleuri na valw? pou fouskwnei mono tou?
    #
    Σχόλιο από deppie83, 12-3-13  
    Giati to pantespani de fouskwse??se 25ara forma to epsisa... :(
    #
    Σχόλιο από ΑΦΡΟΔΙΤΗμ, 23-8-13  
    Βρε παιδιά δεν έχω αλκοόλ σπίτι παρά μόνο κονιάκ. Κάνει? ή θα έχει συνέπειες στο αποτέλεσμα?

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ξωτικουλι, 21-1-10  
    "ΚΕΡΑΣΑΚΙ" είναι τέλεια η τούρτα σου...μόνο που εγώ έβαλα βίσινο κ μάλιστα γλυκό βίσινο της γιαγιάς κι όχι κονσέρβα...δεν υπάρχει όμως.....δοκίμασέ το...είναι τέλειο...
    #
    Σχόλιο από eoko, 6-4-10  
    Σ'ευχαριστούμε κερασάκι για την συνταγή. Προσθέτω και τριμμένη κουβερτούρα από πάνω, επίσης λίγο μπέϊκιν στο παντεσπάνι και λίγο πορτοκάλι στην σαντυγί.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 2-4-11  
    Πολύ νόστιμο και αφράτο το παντεσπάνι σου,μπράβο.
    Εγώ πρόσθεσα μέσα 1 κουταλάκι Μπέικιν,2 βανίλιες και ξύσμα απο Πορτοκάλι.Σαντυγί έφτιαξα μια δικιά μου και μέσα έβαλα σπιτικιά μαρμελάδα Φράουλα.Το σιρόπι το άφησα όπως είναι.Ήθελα να φτιάξω ατομικές μερίδες για γενέθλια και μου βγήκαν τέλεια.Ευχαριστώ πολύ:)
    #
    Σχόλιο από louk, 10-4-11  
    Αν μπορούσα θα έβαζα κι άλλα πηρουνάκια!φοβερή συνταγή.Πολύ αφράτη τούρτα και πολύ γευστική!Αντί για μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα έβαλα βύσσινο και ήταν τέλεια.Πολλά ευχαριστώ γι'αυτή τη συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 17-5-11  
    Διαχρονική αξία! Δεν χρησιμοποίησα μαρμελάδα και έδεσα το σιρόπι της κομπόστας με corn flour και ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από froufrouka, 11-3-14  
    Είναι μια τούρτα που την κάνω συχνά και αρέσει σε όλους. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί κεράσια βάζω βύσσινο και αντί για ρούμι λικέρ κεράσι!!!!!! Επανέρχομαι με φωτογραφία!!! 5 πηρουνάκια!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Το tip της ημέρας

    Βάψτε οικολογικά κόκκινα αυγά, βράζοντάς τα σε νερό ίσα ίσα να καλύπτονται, μαζί με 4 τουλάχιστον ψιλοκομμένα παντζάρια και ένα φλιτζάνι του καφέ ξίδι.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 132 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της marybont22
    panos  book
    Ένα βιβλίο 193 αγαπημένων συνταγών, του/της panos777
    TOYΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της ATHINA.F
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2