ΘΩΜΙΤΣΑ_
ΘΩΜΙΤΣΑ_ @cook_8502959

Ενα νηστίσιμο παραδοσιακό κουλούρι, κάτι μεταξύ ψωμιού και τσουρεκιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μία παραδοσιακή συνταγή που τείνει στις μέρες μας να χαθεί.Παλιότερα τα βλασερά τα φτιάχνανε οι περισσότεροι στο νησί κατά τις περιόδους νηστείας.Οταν μπαγιατέψει το βλασερό, το κόβουμε σε φέτες και το ψήνουμε σαν παξιμάδι.Συνοδεύει ευχάριστα τον καφέ, το γάλα τών παιδιών και κάθε είδους ρόφημα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  2. 1 φλυτζάνι λάδι
  3. 1 φακελάκι μαγιά
  4. 1 κουταλιά σούπας γλυκάνισο
  5. κανέλλα τριμμένη
  6. 2 φλυτζάνια χλιαρό νερό
  7. λίγο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγο-λιγο το αλέυρι, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι.

  2. 2

    Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει και μετά πλάθουμε σε σχήματα κουλουριού ή σε φρατζολάκια.

  3. 3

    Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον.

  4. 4

    Με ένα πινελάκι βρέχουμε τα βλασερά μας και τους ρίχνουμε σουσάμι να κολλήσει.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στούς 180 μέχρι να πάρουν όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.

Αντιδράσεις

Από

ΘΩΜΙΤΣΑ_
ΘΩΜΙΤΣΑ_ @cook_8502959
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα