Βοδινά φιλετάκια με κονιάκ και κρέμα γάλακτος

Bαθμολογία: 4.625
       
 
8 ψήφοι
anthipolydorou, 23.03.10

Περιγραφή

Είναι μια πεντανόστιμη συνταγή η οποία θα ενθουσιάσει όποιο την δοκιμάσει.
Βοδινά φιλετάκια με κονιάκ και κρέμα γάλακτος
photo: xaroula

Συνταγή από:

anthipolydorou

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 βοδινά φιλετάκια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 10 μεγάλα μανιταράκια
  • 7 φέτες καπνιστό μπείκον
  • 1 κουταλια της σούπας μουστάρδα γαλλική
  • 1 μικρό φλιντζανάκι κονιάκ
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 300 μλ. κρέμα γάλακτος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Τηγανιού
Σερβίρει: 2 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τηγανίζουμε τα φιλετάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να ψηθούν. Προσέχουμε να μην παραψηθούν γιατί θα σκληρύνουν. Βγάζουμε το κρέας και βάζουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμύδι και τον ψιλοκομμένο σκόρδο. Αφού τσιγαριστούν για 1 λεπτό προσθέτουμε το μπέικον και μετά από ένα λεπτό τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες. Βάζουμε ξανά στο τηγάνι το βοδινό και βάζουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. μετά από 1 ή 2 λεπτά βάζουμε το κονιάκ και το ανάβουμε με ένα αναπτήρα.
  2. Μετά από λίγο σβήνουμε τη φωτιά με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και όταν εξατμιστεί η ποσότητα των υγρών μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Μετά από 2-3 λεπτά, όταν δέσει η σάλτσα, το φαγητό θα είναι έτοιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι εξίσου εύγευστη με κοτόπουλο. Σερβίρεται με ρύζι.

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από anthipolydorou, 29-3-10  
    #
    Σχόλιο από maria_82, 21-5-10  
    μπραβο σου εγιναν παρα πολυ νοστιμα!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 16-11-10  
    Χρησιμοποιησα μοσχαρακι γαλακτος που ειχα και δεν εβαλα το μπεικον ,νοστιμοτατο φαγητο!
    #
    Σχόλιο από LIANA.M, 11-6-11  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙ ΟΧΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ !
    #
    Σχόλιο από veroniki, 12-6-11  
    αψογη μπραβο!
    #
    Σχόλιο από anthipolydorou, 13-6-11  
    sas euxaristo gia ta kala sas logia. I sintagi einai ontos poli nostimi kai poli eukoli :)
    #
    Σχόλιο από magdou, 31-1-12  
    τα φιλετακια απο ποιο μερος του μοσχαριου ειναι? και πως θα τα ζητησω στο χασαπη? ειμαι νεα μαγειρισσα...
    #
    Σχόλιο από anthipolydorou, 1-2-12  
    magdou, apo ton xasapi apla tha zitiseis mosxarisia filetakia kai ekeinos kserei !! :)
    #
    Σχόλιο από michele stamouli, 20-4-12  
    πολυ νοστιμη συνταγη...
    δεν το γραφετε αλα με την κρεμα γαλακτως το κρασι πρεπει να ειναι λευκο.
    εγω στο νερο που βραζω το ρυζι βαζω λιγο κροκο για πιο ωραιο χρωμα.
    #
    Σχόλιο από anthipolydorou, 22-4-12  
    exeis dikaio, ksexasa na grapso oti to krasi prepei na einai leuko:) poli oraia i idea sou gia to rizi !! :)
    #
    Σχόλιο από Duallis, 23-4-12  
    #
    Σχόλιο από IROULA, 3-12-12  
    Τέλειο!!!! Το έκανα με μοσχαράκι κομμένο σε μπουκίτσες. Πριν ρίξω την κρέμα γάλακτος το έκλεισα στη χύτρα για 15 λεπτά γιατί μου φαινόταν σκληρό.
    Εγινε πολύ μαλακό και νοστιμότατο!
    #
    Σχόλιο από anthipolydorou, 5-12-12  
    Euxaristo poli gia ta pirounakia sou iroula!!
    #
    Σχόλιο από grdm, 10-2-14  
    To πέρασα και εγώ από την χύτρα. Πεντανόστιμο!!!

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από maria_82, 21-5-10  
    μπραβο σου εγιναν παρα πολυ νοστιμα!
    #
    Σχόλιο από LIANA.M, 11-6-11  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙ ΟΧΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ !
    #
    Σχόλιο από veroniki, 12-6-11  
    αψογη μπραβο!
    #
    Σχόλιο από anthipolydorou, 13-6-11  
    sas euxaristo gia ta kala sas logia. I sintagi einai ontos poli nostimi kai poli eukoli :)
    #
    Σχόλιο από anthipolydorou, 1-2-12  
    magdou, apo ton xasapi apla tha zitiseis mosxarisia filetakia kai ekeinos kserei !! :)
    #
    Σχόλιο από michele stamouli, 20-4-12  
    πολυ νοστιμη συνταγη...
    δεν το γραφετε αλα με την κρεμα γαλακτως το κρασι πρεπει να ειναι λευκο.
    εγω στο νερο που βραζω το ρυζι βαζω λιγο κροκο για πιο ωραιο χρωμα.
    #
    Σχόλιο από anthipolydorou, 22-4-12  
    exeis dikaio, ksexasa na grapso oti to krasi prepei na einai leuko:) poli oraia i idea sou gia to rizi !! :)
    #
    Σχόλιο από Duallis, 23-4-12  
    #
    Σχόλιο από IROULA, 3-12-12  
    Τέλειο!!!! Το έκανα με μοσχαράκι κομμένο σε μπουκίτσες. Πριν ρίξω την κρέμα γάλακτος το έκλεισα στη χύτρα για 15 λεπτά γιατί μου φαινόταν σκληρό.
    Εγινε πολύ μαλακό και νοστιμότατο!
    #
    Σχόλιο από anthipolydorou, 5-12-12  
    Euxaristo poli gia ta pirounakia sou iroula!!
    #
    Σχόλιο από grdm, 10-2-14  
    To πέρασα και εγώ από την χύτρα. Πεντανόστιμο!!!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από anthipolydorou, 29-3-10  
    #
    Σχόλιο από magdou, 31-1-12  
    τα φιλετακια απο ποιο μερος του μοσχαριου ειναι? και πως θα τα ζητησω στο χασαπη? ειμαι νεα μαγειρισσα...

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 16-11-10  
    Χρησιμοποιησα μοσχαρακι γαλακτος που ειχα και δεν εβαλα το μπεικον ,νοστιμοτατο φαγητο!

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της marthazaf
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της frosso***
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 225 αγαπημένων συνταγών, του/της lunallenagr
    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 243 αγαπημένων συνταγών, του/της sofia kombotades