Βοδινά φιλετάκια με κονιάκ και κρέμα γάλακτος
Είναι μια πεντανόστιμη συνταγή η οποία θα ενθουσιάσει όποιο την δοκιμάσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι εξίσου εύγευστη με κοτόπουλο. Σερβίρεται με ρύζι.
Υλικά
-
6 βοδινά φιλετάκια
-
λίγο ελαιόλαδο
-
1 μικρό κρεμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
10 μεγάλα μανιταράκια
-
7 φέτες καπνιστό μπείκον
-
1 κουταλια της σούπας μουστάρδα γαλλική
-
1 μικρό φλιντζανάκι κονιάκ
-
1 ποτήρι κρασί
-
300 μλ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τηγανίζουμε τα φιλετάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να ψηθούν. Προσέχουμε να μην παραψηθούν γιατί θα σκληρύνουν. Βγάζουμε το κρέας και βάζουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμύδι και τον ψιλοκομμένο σκόρδο. Αφού τσιγαριστούν για 1 λεπτό προσθέτουμε το μπέικον και μετά από ένα λεπτό τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες. Βάζουμε ξανά στο τηγάνι το βοδινό και βάζουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. μετά από 1 ή 2 λεπτά βάζουμε το κονιάκ και το ανάβουμε με ένα αναπτήρα.
-
2
Μετά από λίγο σβήνουμε τη φωτιά με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και όταν εξατμιστεί η ποσότητα των υγρών μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Μετά από 2-3 λεπτά, όταν δέσει η σάλτσα, το φαγητό θα είναι έτοιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (12)