κύρια φωτογραφία συνταγής Bonet
Cook12
Cook12 @cook_8452930
,Ελλάδα

Παραδοσιακό ιταλικό γλυκό

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να φτιάξουμε το γλυκό αυτό, χρειάζονται γρήγορες κινήσεις. Το πιάτο συνοδεύεται άψογα με κρασί Μοσχάτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 - 6 άτομα το πολύ
  1. 1 ποτ. Γάλα
  2. 150 γρ. Ζάχαρη
  3. 1 κουτ. Κακάο
  4. 10 Μπισκότα Αμαρέτι
  5. 1 σφηνάκι Κουβανέζικο Ρούμι
  6. Λίγο Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάζουμε σε ένα μπολ τα 6 αυγά.

  2. 2

    Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζάχαρη και χτυπάμε καλά.

  3. 3

    Προσθέτουμε το κακάο και θρυμματίζουμε τα μπισκοτάκια, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  4. 4

    Προσθέτουμε σταδιακά ένα ποτήρι χλιαρό γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  5. 5

    Μεθάμε λίγο το γλυκό μας με ένα σφηνάκι κουβανέζικο ρούμι.

  6. 6

    Με την υπόλοιπη ζάχαρη καραμελώνουμε το πάτο μιας φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα πάνω σε ένα μάτι κουζίνας που καίει και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη που μας έχει μείνει.

  7. 7

    Όσο ρευστοποιείται η ζάχαρη και γίνεται καραμέλα, την απλώνουμε με γρήγορες κινήσεις στο πάτο της φόρμας.

  8. 8

    Μόλις η ζάχαρη γίνει καφέ βγάζουμε αμέσως τη φόρμα από τη φωτιά αλλιώς θα καεί.

  9. 9

    Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του γλυκού, πριν προλάβει να κρυώσει η καραμέλα.

  10. 10

    Ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο σε μπεν μαρί για μία ώρα περίπου. (Βάζουμε δηλαδή τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί ή μια γάστρα γεμίζουμε νερό το ταψί μέχρι τη μέση περίπου της φόρμας και ψήνουμε).

  11. 11

    Μετά από μία ώρα, το βγάζουμε από το φούρνο και βυθίζουμε απευθείας τη φόρμα σε κρύο νερό.

  12. 12

    Όταν το γλυκό κρυώσει αρκετά, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και αποκαλύπτεται μία λαχταριστή κρέμα με επικάλυψη καραμέλας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

evaevaeva
evaevaeva @cook_8453406
Φαινεται καταπληκτικο το γλυκο σου, θα το δοκιμασω σιγουρα!! Τρελαινομαι για οποιονδηποτε συνδυασμο σοκολατας-καραμελας-ποτου!
Οταν βαζουμε στη φορμα το μειγμα, μπορουμε απο πανω να τοποθετησουμε εξτρα μπισκοτακια ετσι ωστε οταν το αναποδογυρισουμε να εχει 'ψωμενιο' πατο?

Από

Cook12
Cook12 @cook_8452930
στις
,Ελλάδα