Bonet
Παραδοσιακό ιταλικό γλυκό
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να φτιάξουμε το γλυκό αυτό, χρειάζονται γρήγορες κινήσεις. Το πιάτο συνοδεύεται άψογα με κρασί Μοσχάτο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σπάζουμε σε ένα μπολ τα 6 αυγά.
-
2
Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζάχαρη και χτυπάμε καλά.
-
3
Προσθέτουμε το κακάο και θρυμματίζουμε τα μπισκοτάκια, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
4
Προσθέτουμε σταδιακά ένα ποτήρι χλιαρό γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
5
Μεθάμε λίγο το γλυκό μας με ένα σφηνάκι κουβανέζικο ρούμι.
-
6
Με την υπόλοιπη ζάχαρη καραμελώνουμε το πάτο μιας φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα πάνω σε ένα μάτι κουζίνας που καίει και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη που μας έχει μείνει.
-
7
Όσο ρευστοποιείται η ζάχαρη και γίνεται καραμέλα, την απλώνουμε με γρήγορες κινήσεις στο πάτο της φόρμας.
-
8
Μόλις η ζάχαρη γίνει καφέ βγάζουμε αμέσως τη φόρμα από τη φωτιά αλλιώς θα καεί.
-
9
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του γλυκού, πριν προλάβει να κρυώσει η καραμέλα.
-
10
Ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο σε μπεν μαρί για μία ώρα περίπου. (Βάζουμε δηλαδή τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί ή μια γάστρα γεμίζουμε νερό το ταψί μέχρι τη μέση περίπου της φόρμας και ψήνουμε).
-
11
Μετά από μία ώρα, το βγάζουμε από το φούρνο και βυθίζουμε απευθείας τη φόρμα σε κρύο νερό.
-
12
Όταν το γλυκό κρυώσει αρκετά, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και αποκαλύπτεται μία λαχταριστή κρέμα με επικάλυψη καραμέλας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)
Οταν βαζουμε στη φορμα το μειγμα, μπορουμε απο πανω να τοποθετησουμε εξτρα μπισκοτακια ετσι ωστε οταν το αναποδογυρισουμε να εχει 'ψωμενιο' πατο?