Βορειοελλαδίτικος ταβάς με αρνί & γιαούρτι
Στη βόρεια Ελλάδα, το ταψί λέγεται 'ταβάς'. Μοιράζομαι μαζί σας την πανεύκολη και υπέροχη συνταγή της Βορειοελλαδίτισας θείας του άντρα μου!-)
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γεύση αυτού του φαγητού είναι το κάτι άλλο! Αν μάλιστα το σερβίρετε με πιλάφι, θα γλύφετε και το πιάτο! Καλή σας όρεξη!-)
Υλικά
-
2 κιλά αρνί από μπούτι
-
3 κιλά πρόβειο γιαούρτι
-
6 αυγά
-
8 κουτ. σούπας αλεύρι
-
250 γραμ. μαργαρίνη
-
1 ποτήρι νερό
-
Αλάτι
-
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε το αρνί σε μεγάλα κομμάτια και το αλατοπιπερώνετε.
-
2
Λυώνετε τη μισή μαργαρίνη, αλείφετε με αυτή τα κομμάτια κρέατος και τα βάζετε σε ένα στρογγυλό - κατά προτίμηση πήλινο - ταψί (ταβάς).
-
3
Ρίχνετε μέσα το νερό και βάζετε το φαγητό στο φούρνο, στους 200 βαθμούς.
-
4
Εντωμεταξύ, ώσπου να ροδοκοκινήσει το αρνί, ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά
-
5
Ανακατεύετε το γιαούρτι με ένα πιρούνι, χτυπάτε τα αυγά με λίγο αλάτι και ρίχνετε στα χτυπημένα αυγα το γιαούρτι και το αλεύρι. Ανακατεύετε πολύ καλά.
-
6
Ρίχνετε το παραπάνω μείγμα στο ψημένο πια αρνί, (γύρω γύρω και πάνω από τα κομμάτια του κρέατος), σκορπίζετε σε κομματάκια και την υπόλοιπη μαργαρίνη και βάζετε πάλι τον ταβά (ταψί) στον 200 βαθμών φούρνο για 10 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)