Βουτυρόκρεμα από ελβετική μαρέγκα

Μαγειρεύτηκε 4 φορές
sisehal
sisehal @cook_8480863
,ΕΛΛΑΔΑ

Επιτέλους βουτυρόκρεμα χωρίς κριτς-κριτς (φαντάζομαι όλοι ξέρετε τι εννοώ).

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή τη βρήκα στο You Tube. Σήμερα τη δοκίμασα και είναι καταπληκτική. Δεν νοιώθεις καθόλου τη ζάχαρη και είναι ιδανική για βάση ζαχαρόπαστας. Ευχαριστούμε τη Sitronella για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
1 κούπα
  1. 1 ασπράδι από μεγάλο αυγό
  2. 3 κ.σ. ζάχαρη
  3. 60 γρ. μαργαρίνη λευκή ή 30 γρ.βούτυρο και 30 γρ.μαργαρίνη
  4. 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ανοξείδωτο μπολ ανακατεύετε το ασπράδι με τη ζάχαρη.

  2. 2

    Βάζετε το μπολ πάνω από κατσαρολίτσα με νερό που βράζει σε σιγανή φωτιά

  3. 3

    Και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αυτό το καταλαβαίνετε με το να τρίψετε λίγο μείγμα στα δάχτυλά σας. Μη φοβάστε δεν καίει.

  4. 4

    Βγάζετε το μπολ από το μπεν μαρί και χτυπάτε στο μίξερ

  5. 5

    Μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή σφιχτή μαρέγκα.

  6. 6

    Προσθέτετε σταδιακά τη μαργαρίνη, που έχετε αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου

  7. 7

    Η κρέμα περνάει από διάφορα στάδια. Στην αρχή γίνεται λίγο σα σούπα

  8. 8

    Μετά φαίνεται σα να "κόβει"

  9. 9

    Και μετά ξαφνικά σφίγγει!

  10. 10

    Θέλει κι άλλο χτύπημα, ώσπου να ενσωματωθεί καλά η μαργαρίνη. Θα το καταλάβετε γιατί η κρέμα αποκτά μια υπέροχη λεία υφή.

  11. 11

    Τέλος προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (4)

Σχόλια (18)

Βικτωρια Γεωργιου-Μακρη
Βικτωρια Γεωργιου-Μακρη @cook_20594023
Την κάνω τώρα. Λόγω της ζέστης το βούτυρο ήταν αρκετά μαλακό και δεν σφίγγει. Την κτυπαω πάνω από 15 λεπτά. Να φτιάξω αλλη;

Από

sisehal
sisehal @cook_8480863
στις
,ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφαία αναζήτηση σε