Iria.Mo
Iria.Mo @cook_8477788
,Hungary

Brassói = από το Μπρασόβ (πόλη της Ρουμανίας). Η συνταγή είναι Ούγγρικη από τη γιαγιά Sára.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η παραδοσιακή συνταγή είναι με λίπος αντί για λάδι, αλλά γίνεται αρκετά πιο βαριά. Αντί για χοιρινό γίνεται και με γαλοπούλα.Σε εστιατόριο το έχω φάει σερβιρισμένο με ξερό μαϊντανό.Jó étvágyat = καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5-6
  1. 1 κιλό πατάτες
  2. 1 μικρό σκόρδο (6-7 σκελίδες)
  3. πιπέρι, αλάτι
  4. 1 κ.γ. μαντζουράνα
  5. 1 μύτη κουταλιού σκόνη τζίντζερ
  6. 200 γρ. χυμό ντομάτας ή 40 γρ. πελτέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κρέας και τις πατάτες σε κύβους των 4-5 εκατοστών.

  2. 2

    Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το αλάτι, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το σκόρδο (ψιλοκομμένο) με περίπου 50 ml νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρά (προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειαστεί). Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας ή τον πελτέ διαλυμένο σε νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι το κρέας να μαλακώσει εντελώς.

  3. 3

    Σε λαδωμένο ταψί αραδιάζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στο φούρνο.

  4. 4

    Προσθέτουμε ομοιόμορφα το κρέας πάνω από τις πατάτες και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
Μου ανοιξες τη όρεξη με το φαγητάκι σου! θα το κανω και θα επιστρεψω για βαθμολογηση!

Από

Iria.Mo
Iria.Mo @cook_8477788
στις
,Hungary