κύρια φωτογραφία συνταγής Brezel
Cook12
Cook12 @cook_8452930
,Ελλάδα

Σπιτικά Brezel με χοντρό αλάτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή υπάρχει δημοσιευμένη και στην ιστοσελίδα του CMA Γερμανικού Αγροτικού Οργανισμού (CMA-greece.gr)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
20 ψωμάκια
  1. 1/2 λίτρο γάλα
  2. 2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
  3. 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
  4. 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  5. 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  7. 1/4 του φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  8. 4-5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  9. Λίγο καλαμποκίσιο αλεύρι για το ταψί
  10. 1 λίτρο νερό
  11. 1 ασπράδι αυγού
  12. Χοντρό αλάτι για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνετε το γάλα χωρίς να το βράσετε και το αφήνετε να χλιαρώσει.

  2. 2

    Σε μια μεγάλη λεκάνη αναμειγνύετε το ζεστό νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λάδι.

  3. 3

    Προσθέτετε 3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει σαν χυλός. Το αφήνετε να φουσκώσει για 45΄μέχρι ότου διπλασιαστεί σε όγκο.

  4. 4

    Ρίχνετε κατόπιν το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνετε 10΄περίπου σε αλευρωμένη επιφάνεια. Χτυπάτε τη ζύμη. Την κόβετε σε 20 κομμάτια τα οποία σκεπάζετε και αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει για 1 ώρα.

  5. 5

    Σχηματίζετε με το κάθε κομμάτι της ζύμης μία κορδέλα μήκους 10-12 εκ. Φτιάχνετε τα brezel ως εξήςΠιάνετε το κάθε κομμάτι από τις δύο άκρες και τις γυρίζετε προς το κέντρο σε σχήμα καρδιάς που στο τέλος καταλήγει σε έναν κόμπο σαν "χ", έτσι ώστε το ψωμάκι ν' αποκτήσει το χαρακτηριστικό σχήμα με τις τρεις τρύπες. Αφήνετε τα brezel να ξεκουραστούν για 10΄περίπου.

  6. 6

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220ο C και πασπαλίζετε ένα ρηχό ταψί με καλαμποκέλευρο. Βράζετε 1 λίτρο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ζεματάτε τα Brezel για 30 δευτερόλεπτα και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Τα τοποθετείτε στο ταψί.

  7. 7

    Χτυπάτε το ασπράδι του αυγού με μία κουταλιά της σούπας νερό και αλείφετε τα Brezel. Τα πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και τα ψήνετε 15΄μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου συνοδεύοντάς τα με λίγη μουστάρδα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

Στέφη
Στέφη @cook_8450465
Λατρεμένα αγαπημένα Brezel!!!!

Δεν την δοκίμασα ακόμη, αλλά...

Ευχαριστούμε για την συνταγή!!!

Από

Cook12
Cook12 @cook_8452930
στις
,Ελλάδα