Brownies απλά

Bαθμολογία: 4.6909
       
 
110 ψήφοι
Μαριάννα Ν, 10.12.08
Brownies απλά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ανάλατο βούτυρο (227 γρ.) λιωμένο
  • 4 αυγά
  • 1 - 1½ κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα κακάο σκόνη
  • 1 ¼ κούπες κοινό αλεύρι
  • Καρύδια (αν θέλουμε)
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Με φωτο , Εύκολο
Σερβίρει: 10 άτομα
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 33' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Βήμα 2
2)

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την σκόνη κακάο, το αλεύρι και τελευταία τα καρύδια.

Βήμα 3
3)

Ψήνουμε σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο στους 160º για περίπου 30 – 40 λεπτά,

Βήμα 4
4)

μέχρι να είναι ελαφρώς σφιχτό όταν το αγγίζουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠΡΟΣΟΧΗ να μην το παραψήσουμε.

 

Ευχαριστούμε την pinalaki για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    158 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 11-1-09  
    το εφτιαξα σημερα ονειρο
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 11-1-09  
    Χαιρομαι που αρεσαν.Γενικα ειναι μια αρκετα ευκολη συνταγη και γινονται αναρπαστα!
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 11-1-09  
    το ξερω σε ευγνωμονο ενα ευκολο γλυκο
    #
    Σχόλιο από blackchaoss, 17-2-09  
    poli telia sintagi an liosoume to boutiro se tigani tha exei kapia diafora?
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 18-2-09  
    Κανένα πρόβλημα για το λιώσιμο του βουτύρου! Να προσθέσω ότι στην συνταγή τα καρύδια είναι προαιρετικά και μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε εμείς. Π.Χ. κομματάκια λευκής σοκολάτας, σμάρτιες ακόμα και φρουι γλασέ! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από souidezaki, 5-3-09  
    εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή! τρώω τώρα ένα...
    #
    Σχόλιο από TALILOMAMA, 21-3-09  
    Μόλις τελειώσαμε το πρώτο μας κομμάτι όλη η οικογένεια. Ήταν πανεύκολο να το φτιάξεις και πεντανόστιμο.Μια συνταγή που συνιστώ ανεπιφύλακτα!
    #
    Σχόλιο από TALILOMAMA, 28-3-09  
    Δοκίμασα με τα σμάρτις, εμένα μου άρεσε αυτή η μαστιχωτή γεύση, αλλά σκέτο -ούτε καρύδια, γιατί έχω μικρά παιδάκια- ήταν καλύτερο, νομίζω. Τώρα θέλω να δοκιμάσω και με ξερά φρούτα. Θα ταιριάζουν ή χαζομάρα θα κάνω?Πάντως, πολύ τέλειο γλυκό, τρίτη φορά το φτιάχνω σε 10 μέρες!
    #
    Σχόλιο από mastixa, 29-3-09  
    μόλις τα έφτιαξα και ειναι τέλεια έβαλα και τριμμενο φουντουκι μέσα και το συνόδευσα με παγωτο βανίλια , σκέτη κόλαση!!!!!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 29-3-09  
    Γενικά αυτή η συνταγή μπράουνις προσαρμόζεται στην ξεχωριστή γεύση του καθένα μας. Σκέτο, με ξερά φρούτα ή με καρύδια ο καθένας βάζει ότι του αρέσει χωρίς περιορισμούς. Για τους πολύ τολμηρούς προτείνω λίγο καγιέν και κανέλα! Άλλη μια ιδέα είναι λίγη μαστίχα κοπανισμένη στο γουδί! Επίσης για τους μικρούς εγώ βάζω μέσα και κομματάκια λευκής σοκολάτας ή σπασμένα σε μικρά κομματάκια μπισκότα ορεο!!!
    #
    Σχόλιο από ma_gi, 22-4-09  
    #
    Σχόλιο από mariakant87, 11-5-09  
    #
    Σχόλιο από common, 22-5-09  
    Απλό, εύκολο, γρήγορο, και πεντανόστιμο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;... Μπράβο για τη συνταγή.
    Πάντως πράγματι προσοχή στο ψήσιμο, στο φούρνο μου ήταν έτοιμο σε 20 λεπτάκια!
    #
    Σχόλιο από paprica, 28-6-09  
    Πολύ εύκολο και νόστιμο, οι καλεσμένοι μου το παίνεσαν και φαγώθηκε όλο την ίδια μέρα.
    #
    Σχόλιο από penny_ct, 24-7-09  
    Πεντανόστιμα και πανεύκολη συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από AnestisNik, 27-7-09  
    #
    Σχόλιο από peper, 12-8-09  
    Το απολαμβανω αυτη τη στιγμη και πραγματικα ειναι απιστευτα γευστικο και με τελεια υφη, κατι που για εμενα μετραει πολυ. Συγχαρητηρια!!!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 12-8-09  
    Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!!! Χε χε!
    #
    Σχόλιο από tommas, 29-8-09  
    πολυ ωραια και γρηγορη συνταγη
    #
    Σχόλιο από love to cook, 4-9-09  
    για κάποιον σαν τον αντρα μου που με την σοκολάτα έχει εμονή ήταν το σούπερ. μπράβο για την συνταγή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    116 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 11-1-09  
    το εφτιαξα σημερα ονειρο
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 11-1-09  
    Χαιρομαι που αρεσαν.Γενικα ειναι μια αρκετα ευκολη συνταγη και γινονται αναρπαστα!
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 11-1-09  
    το ξερω σε ευγνωμονο ενα ευκολο γλυκο
    #
    Σχόλιο από souidezaki, 5-3-09  
    εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή! τρώω τώρα ένα...
    #
    Σχόλιο από TALILOMAMA, 21-3-09  
    Μόλις τελειώσαμε το πρώτο μας κομμάτι όλη η οικογένεια. Ήταν πανεύκολο να το φτιάξεις και πεντανόστιμο.Μια συνταγή που συνιστώ ανεπιφύλακτα!
    #
    Σχόλιο από ma_gi, 22-4-09  
    #
    Σχόλιο από mariakant87, 11-5-09  
    #
    Σχόλιο από common, 22-5-09  
    Απλό, εύκολο, γρήγορο, και πεντανόστιμο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;... Μπράβο για τη συνταγή.
    Πάντως πράγματι προσοχή στο ψήσιμο, στο φούρνο μου ήταν έτοιμο σε 20 λεπτάκια!
    #
    Σχόλιο από paprica, 28-6-09  
    Πολύ εύκολο και νόστιμο, οι καλεσμένοι μου το παίνεσαν και φαγώθηκε όλο την ίδια μέρα.
    #
    Σχόλιο από penny_ct, 24-7-09  
    Πεντανόστιμα και πανεύκολη συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από AnestisNik, 27-7-09  
    #
    Σχόλιο από peper, 12-8-09  
    Το απολαμβανω αυτη τη στιγμη και πραγματικα ειναι απιστευτα γευστικο και με τελεια υφη, κατι που για εμενα μετραει πολυ. Συγχαρητηρια!!!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 12-8-09  
    Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!!! Χε χε!
    #
    Σχόλιο από tommas, 29-8-09  
    πολυ ωραια και γρηγορη συνταγη
    #
    Σχόλιο από love to cook, 4-9-09  
    για κάποιον σαν τον αντρα μου που με την σοκολάτα έχει εμονή ήταν το σούπερ. μπράβο για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από anastasia1988, 6-9-09  
    den mou aresan para polu oute se mena oute stin oikogeneia....den kserw... isws n itan polu pikro gia ta gousta mas.
    #
    Σχόλιο από Catherine88, 15-9-09  
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 30-9-09  
    Απλά και τέλεια!!! Τα έφτιαξα χτές και τα συνοδέψαμε με παγωτό βανίλια!!
    #
    Σχόλιο από frix, 2-10-09  
    ΣΟΚΟΛΑΣΗ!! Το ίδιο τέλεια και ζεστά και παωμένα!
    #
    Σχόλιο από nkousela, 27-10-09  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από blackchaoss, 17-2-09  
    poli telia sintagi an liosoume to boutiro se tigani tha exei kapia diafora?
    #
    Σχόλιο από wildrose, 24-11-09  
    fainetai teleio.distixws den diathetw mikser,me pirouni mporw na xtipisw ola ta ylika h tha pathw agilwsh??:D
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 25-11-09  
    Αγαπητή wildrose βεβαίως και γίνεται να τα χτυπήσεις όλα μαζί χωρίς μίξερ! Προσοχή όμως γιατί πρέπει να ομοιογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά! Καλό θα ήταν να αγόραζες ένα μιξεράκι, έστω μικρό, γιατί πραγματικά χρειάζεται σε μια κουζίνα! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από jfetokaki, 10-2-10  
    τι μέγεθος πρέπει να είναι το ταψάκι;
    #
    Σχόλιο από zouzouemma, 19-3-10  
    mia koupa skonh kakao den einai polu? den 8a vgei pikro?
    #
    Σχόλιο από NecroCannibal, 20-4-10  
    ειμαι αναμεσα σαυτην την συνταγη και κατι μπισκοτα για να φταξω για την επετειο μας με τον αντρα μου, αυτη ομολογω με τραβαει πιο πολυ για την ωρα! Μονο μια βασικη ερωτηση, μιση ωρα με 40 λεπτα αφου το βγαλω απτον φουρνο τρωγεται και ειναι εξισου νοστιμο?
    (γιατι φοβαμαι πως θα πρεπει να το μεταφερω σε αλλο σπιτι για να φαγωθει!!)
    #
    Σχόλιο από Rino Nikos, 8-6-10  
    αν θελει καποιος να το φτιαξει αντι για καρυδια με μπισκοτα τοτε σε ποια φαση πρεπει να τα ριξει?Να τα ριξει στο τελος αντι των καρυδιων ι πιο πριν?
    #
    Σχόλιο από Xrusa989, 5-8-10  
    Οταν λες αυγα, εννοεις και το κροκο κ το ασπραδι?
    #
    Σχόλιο από Xrusa989, 6-8-10  
    s euxaristw!paw n t ftia3w amesws!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 18-9-10  
    Αγαπητή sophie heaven, να σου πω ότι είναι καλύτερα να τα ψήσεις σε αέρα και στην μέση του φούρνου για μισή ωρίτσα για να γίνει ζουμερό το γλυκάκι!Καλή επιτυχία και αναμένω σχόλια!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 17-11-10  
    Καλημέρα despikar! Λοιπόν να σου πω εγώ το ψήνω σε αντιστάσεις πάνω κάτω και στα μέσα της συνταγής το γυρίζω σε αέρα. Βέβαια εξαρτάται και ο φούρνος. Η αδελφή μου τα φτιάχνει σε αέρα μόνο και μια φίλη μου μόνο σε αντίσταση. Οπότε ότι και να κάνεις δεν είναι λάθος!
    Καλή επιτυχία και αναμένω πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από neni28, 22-11-10  
    Ονειρεμένο σε γεύση και πολύ εύκολο, το έχω φτιάξει 2 φορές αλλα και τις 2 φορές οταν το βγάζω απο τον φούρνο κάθεται στο κέντρο μετά απο λίγα λεπτά. φουσκώνει τέλεια αλλα μετα γίνεται αυτό, γιατί? Κάνω κάτι λάθος???
    #
    Σχόλιο από cookPrincess, 9-8-11  
    Είναι πραγματικά πολύ καλή συνταγή! Μπορούμε να βάλουμε μέσα κάποιο ποτό και αν ναι, ποιο θα του ταίριαζε?
    #
    Σχόλιο από AccountSaver, 14-9-11  
    Εγώ παρότι μόλις το έβαλα να γίνεται.Έχω την εξής ερώτηση όταν έβαλα όλα αυτά τα υλικά ήταν υπερβολικά σφιχτό,και έτσι το διέλυσα λίγο με μισή κούπα νερό ,δεν ανακατεβόταν απλά.Καλα εκανα με το νερο ? Επισης η ποσοτητα του ειναι υπερβολικα λιγη,ισα ισα βγαινουν 3 κανονικα κομματια.Μπορω να κανω κατι για αυτο ? Γιατι εξ'αρχης ηταν πολυ σφιχτο.
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 14-9-11  
    Αγαπητέ/ή accountsaver, δεν ξέρω πως θα βγει με νεράκι που έβαλες, ίσως την επόμενη φορά να δοκίμαζες λίγο μπράντι ή κάποιο αρωματικό λικέρ, εναλλακτικά γάλα... Περιμένω σχόλιο για το αποτέλεσμα!!
    #
    Σχόλιο από dimi_sta, 15-11-11  
    ithela na to dokimazo alla berdeutika me ti zaxari...posi ennoeis?
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 17-11-11  
    Αγαπητή dimi_sta εξαρτάται το πόσο γλυκό θέλεις να είναι το μπράουνι. Εγώ συνήθως βάζω 1 κούπα ζάχαρη, αλλά φίλες μου που κάνουν την ίδια συνταγή βάζουν 1 1/2.
    Δοκίμασε και συ μια κούπα και αυξομειώνεις την επόμενη φορά αναλόγως του πόσο γλυκό γευστικά θέλεις να είναι! Καλή σου επιτυχία!!!!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 1-1-12  
    Αγαπητέ/ή Μιχάλη+Έλενα η "κούπα" που λέω και χρησιμοποιώ ως μεζούρα είναι 1 φλιτζάνι του νες καφέ. Ελπίζω να βοήθησα!!!
    #
    Σχόλιο από Raindrop, 25-1-12  
    Όπως διάβασα και στα σχόλια, φαντασία να έχουμε.. αλλά εγώ θα ήθελα να ρωτήσω, εάν όταν ψηθεί το γλυκάκι, μπορούμε να το περιχύσουμε με λιωμένη κουβερτούρα στην οποία θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ελάχιστη κρέμα γάλακτος.. ε; Ή θα ξέφευγα πάρα πολύ;;
    #
    Σχόλιο από voulaki20, 10-9-12  
    Αν και δεν την εφτιαξα ακομα, φαινεται τελεια η συνταγη. Με αυτες τις δοσολογιες ποσα κομματια βγαινουν περιπου ?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 18-2-09  
    Κανένα πρόβλημα για το λιώσιμο του βουτύρου! Να προσθέσω ότι στην συνταγή τα καρύδια είναι προαιρετικά και μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε εμείς. Π.Χ. κομματάκια λευκής σοκολάτας, σμάρτιες ακόμα και φρουι γλασέ! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από TALILOMAMA, 28-3-09  
    Δοκίμασα με τα σμάρτις, εμένα μου άρεσε αυτή η μαστιχωτή γεύση, αλλά σκέτο -ούτε καρύδια, γιατί έχω μικρά παιδάκια- ήταν καλύτερο, νομίζω. Τώρα θέλω να δοκιμάσω και με ξερά φρούτα. Θα ταιριάζουν ή χαζομάρα θα κάνω?Πάντως, πολύ τέλειο γλυκό, τρίτη φορά το φτιάχνω σε 10 μέρες!
    #
    Σχόλιο από mastixa, 29-3-09  
    μόλις τα έφτιαξα και ειναι τέλεια έβαλα και τριμμενο φουντουκι μέσα και το συνόδευσα με παγωτο βανίλια , σκέτη κόλαση!!!!!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 29-3-09  
    Γενικά αυτή η συνταγή μπράουνις προσαρμόζεται στην ξεχωριστή γεύση του καθένα μας. Σκέτο, με ξερά φρούτα ή με καρύδια ο καθένας βάζει ότι του αρέσει χωρίς περιορισμούς. Για τους πολύ τολμηρούς προτείνω λίγο καγιέν και κανέλα! Άλλη μια ιδέα είναι λίγη μαστίχα κοπανισμένη στο γουδί! Επίσης για τους μικρούς εγώ βάζω μέσα και κομματάκια λευκής σοκολάτας ή σπασμένα σε μικρά κομματάκια μπισκότα ορεο!!!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 31-5-10  
    Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας. Πρέπει να πω ότι η συνταγή αυτή είναι απλά η βάση. Από κει και πέρα η φαντασία μας δουλεύει. Μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια, κομματάκια λευκής σοκολάτας, σπασμένες butterscotch καραμέλες (βουτύρου), smarties, παστά φρούτα ακόμα και κομματάκια κιτ κατ. Ότι έχουμε!!!!Μπορούμε αντί για γλάσο να απλώσουμε χτυπημένο φυστικοβούτυρο ή χτυπημένη μαρμελάδα πορτοκαλιού ... κτλ Οι συνδυασμοί είναι άπειροι!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 8-6-10  
    Νίκο φυσικά και μπορείς να βάλεις μπισκότα αλλά θα σου πρότεινα να τα αφήσεις για το τέλος για να μην αποροφήσουν πολλά υγρά. Εγώ το κάνω με OREO
    Καλή επιτυχία και αναμένω πηρουνάκια ;-)
    #
    Σχόλιο από melida, 29-9-10  
    to evala se forma tou keik kai meta kovotan se kommatia apithano paneukolo to exw ftiaxei se 1 evdomada 3 fores exei ginei anarpasto.fantastiki sintagi iperoxi geusi
    #
    Σχόλιο από ace7845, 9-6-11  
    λοιπόν.. είναι θεϊκό!! αλλά επειδή εμένα ΔΕΝ μου αρέσουν τα καρύδια(και έχω ακούσει ότι ο λόγος που τα βάζουμε είναι για να φουσκώσει περισσότερο) για αυτό το λόγο έβαλα αντί για απλό αλεύρι , φαρίνα.. και έχει γίνει τέλειο.. επίσης έβαλα και φράουλες ψιλοκομμένες και έγινε απλά Τ-Ρ-Ο-Μ-Ε-Ρ-Ο!!!
    #
    Σχόλιο από glafki, 3-10-11  
    παρα πολυ νοστιμο ηταν. το μονο κακο ειναι οτι την αλλη μερα εσφιξε αρκετα. το ξαναεκανα και προσθεσα λιγο ακομα ζαχαρη (ισωσ η σκονη μου να ειναι πιο πικρη) λιγο γαλα για να γινει πιο ρευστο και λιγο μπεικιν (ενα κουταλακι). ετσι εγινε πιο αφρατο κ οχι τοσο πικρουτσικο. το παρουσιασα με ετοιμο σιροπι σοκολατασ απο επανω και ηταν θεικο. ξετρελαθηκαν ολοι.
    #
    Σχόλιο από linaaaap, 29-11-11  
    Το ξαναέφτιαξα σήμερα και όντως το άφησα το πολύ 30 λεπτά και ήταν πολύ πιο ζουμερό και νόστιμο.Μου βγήκε λίγο πηχτή η ζύμη και πρόσθεσα ελάχιστο χυμό φρέσκου πορτοκαλιού. Πολύ καλό.
    #
    Σχόλιο από Ελπίς Κεφαλλονιά, 17-7-12  
    Προσθεσα κι εγώ λίγο χυμό πορτοκάλι!Σκέτη αμαρτία....
    #
    Σχόλιο από fay_b, 11-11-12  
    polu kalo!!!!! ekana vevaia kai tis allages mou!!! gw an den peiraxw mia suntagi na valw to xeraki mou de mou pianete!!!! kratisa liiiigo apo to aluri,evala to miso kakao kai prosthesa mia kouvertoura ,miso flutzanaki tou ellinikou koniak kai fountoukia.to strwsa se tapsaki etsi wste to meigma na exei paxos 2 daxtyla kai to psisa gia 25 lepta gia na minei ligo zoumero sti mesi. telos eftiaxa leuki kai mauri ganache kai to epikalipsa miso miso kai ekana sxedia kai odontoglufida kai stolisa m maltizers!!!! vasika to kana anti gia tourta gia na to paw aurio stin aderfi mou!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ
    Ένα βιβλίο 126 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    bessy κέικ
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της bbessy
    ΓΛΥΚΑ ΣΟΚΟΛΑ....
    Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    Kεικ & αλλα
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της elenaste29