Brownies μαρμπρέ
Ένα διαφορετικό brownie!!!
Υλικά
-
Για το σοκολατένιο μείγμα
-
240 γρμ. Κουβερτούρα
-
6 κ.σ. βούτυρο
-
4 αυγά
-
1 1/2 κουπα ζάχαρη
-
1 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
2-3 βανίλιες (ή 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας)
-
1 κούπα καρύδια τριμμένα
-
Για το απλό μείγμα
-
1/4 κούπα βούτυρο
-
3/4 κούπα τυρί κρέμα(τύπου φιλαδέλφια)
-
6 κ.σ. ζάχαρη
-
2 αυγά
-
1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1-2 βανίλια (ή 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καλύπτουμε ένα ταψί 33x23 με λαδόχαρτο. Βουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί.
-
2
Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο (σε μπέν μαρί). Αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ακόμη προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μέικιν πάουντερ.
-
4
Βάζουμε και το μείγμα σοκολάτας. Μετά τη βανίλια και τα καρύδια. Βάζουμε στην άκρη 2 κούπες απ’ το μείγμα.
-
5
Για το απλό μείγμα, χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί και μετά τη ζάχαρη. Τέλος τα αυγά, το αλεύρι και την βανίλια.
-
6
Απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας, από πάνω το απλό μείγμα και τέλος βάζουμε κουταλιές κουταλιές το σοκολατένιο μείγμα που είχαμε κρατήσει. Ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι, για να γίνει μαρμπρέ.
-
7
Ψήνουμε για 35-45 λεπτά. Το αναποδογυρίζουμε όταν κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα για να το σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)