Brownies με επικάλυψη σοκολάτας
Μια υπέροχη, λαχταριστή συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας!!!
Υλικά
-
250 γρ. βούτυρο
-
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
180 γρ. ζάχαρη
-
3 φακελάκια σοκολάτα γάλακτος (δάκρυα)
-
3 αυγά
-
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1/2 κ. γλ. αλάτι
-
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
-
Για την επικάλυψη
-
100 γρ. λευκή σοκολάτα
-
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπεν μαρί λιώστε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και την κουβερτούρα. Για να λιώσει η κουβερτούρα γρηγορότερα, μπορείτε να την κόψετε σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε το μείγμα καλά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και γυαλιστερό.
-
2
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
-
3
Σε ένα μίξερ ρίξτε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και χτυπήστε τα.
-
4
Προσθέστε λίγο-λίγο το μείγμα της σκολάτας που έχει κρυώσει και ανακατέψτε καλά.
-
5
Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
-
6
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και σε ένα ταψί, στρώστε λαδόκολλα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
-
7
Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε το στους 170 βαθμούς. Ανάλογα με τον φούρνο σας, το ψήσιμο θα διαρκέσει από 25 έως 40 λεπτά.
-
8
Λιώστε τις σοκολάτες και περιχύστε το μείγμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια