Brownies με ινδοκάρυδο και καρύδια

Bαθμολογία: 4.8235
       
 
17 ψήφοι
irena, 22.07.09

Περιγραφή

Απόλαυση.
Brownies με ινδοκάρυδο και καρύδια

Τι χρειαζόμαστε:

Για το σοκολατένιο μείγμα:
  • 220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 βανίλια
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. καρύδια τριμμένα
  • 1/2 φλ. κακάο σε σκόνη
Για το μείγμα ινδοκάρυδο:
  • 4 φλ. ινδοκάρυδο
  • 1 κουτι γάλα ζαχαρούχο
  • 1 βανίλια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Σοκολατένιο μείγμα:
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  2. Προσθέτουμε ενα, ενα τα αυγά και τις 2 βανίλιες συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια.
Μείγμα ινδοκάρυδο:
  1.  Ανακατεύουμε πολύ καλά το ινδοκάρυδο, το γάλα ζαχαρούχο και τη βανίλια.
Συναρμολόγηση:
  1. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Απλώνουμε το 1/2 μείγμα σοκολάτας, από πάνω το μείγμα ινδοκάρυδο και στο τέλος βάζουμε το αλλο 1/2 σοκολατένιο μείγμα.
  2. Ψήνουμε για 45- 50 λεπτά στους 180°C, όταν κρυώσει το κόβουμε σε τετράγωνα.

Σχετικές συνταγές

    27 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από derbaso, 27-7-09  
    Μπορείς να μου πεις τι μέγεθος ταψιού χρησιμοποιείς? Μου φαίνεται εύκολη συνταγή και επειδή μου αρέσει το ινδοκάρυδο σκέφτομαι να την δοκιμάσω.
    #
    Σχόλιο από irena, 27-7-09  
    Еνα μικρό ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 18χ28 εκατ.
    #
    Σχόλιο από sofita, 10-8-09  
    Εκανα τα brownies χτες και ενω απο γευση ηταν αρκετα καλα,αν και δεν εβαλα καρυδια γιατι δεν ειχα,απο εμφανιση δεν ηταν και τοσο καλα,γιναν διχρωμα και οχι τριχρωμα οπως της φωτογραφιας,δεν ξερω γιατι,ασε που αρπαξανε λιγο γιατι εψησα στην αρχη στους 200 βαθμους.Παντως ηταν ευκολη συνταγη και θα την ξαναδοκιμασω ευχαριστως..!!συγαρητηρια!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 12-8-09  
    Μοσχομύρισε το σπίτι.Κι αφράτο έγινε και η τριχρωμία πέτυχε.Η ιδιαιτερότητα στη γεύση νομίζω ότι είναι στην στρώση του ινδροκάρυδου.Μας άρεσε πολύ.Μόνο που έβαλα λιγότερη ζάχαρη.Ήταν ήδη αρκετά γλυκό λόγω του ζαχαρούχου.
    #
    Σχόλιο από twins, 24-8-09  
    οταν λες ενα κουτι γαλα ζαχαρουχο ποσα γρ εννοεις?εχει μεγαλο και μικρο κουτι
    #
    Σχόλιο από irena, 24-8-09  
    Νομιζω, το κουτι περιεχει περιπου 400 γρ. γαλα ζαχαρουχο.
    #
    Σχόλιο από derbaso, 1-10-09  
    IRENA έκανα επιτέλους την συνταγή σου, με κάποιες παραλλαγές:΄Εβαλα όλα τα υλικά μετρημένα σε κούπες, συμπλήρωσα και λιγο γάλα με το μάτι γιατί ήταν σφικτό το μίγμα. Πρόσθεσα επίσης λίγο σόδα.
    Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό!!!!
    Εύγε και από τους συναδέλφους μου, που μόλις το δοκίμασαν!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 3-10-09  
    Πολύ ωραίο γλυκό, με την ιδιαιτερότητα της καρύδας στη μέση. Του δίνει έξτρα γεύση.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 3-10-10  
    ιδιετερο!
    #
    Σχόλιο από stephisp, 31-5-11  
    καταπληκτικό αποτέλεσμα..απλά εγώ το έψησα λίγο παραπάνω!!!! την επόμενη φορά θα το φτιάξω τέλειο!! ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από anna777, 19-6-11  
    Παρα πολύ ώραιο , ιδιαίτερα την επόμενη μέρα. Και σχετικά ευκολο στην εκτέλεση. Ευχαρίστουμε που το μοιράστηκες μαζι μας!!!
    #
    Σχόλιο από stavroula_, 31-7-11  
    αρκετα γλυκο αλλα πολυ ωραιο!!!
    #
    Σχόλιο από fortal12, 9-9-11  
    Πολυ ωραιο αλλα δεν το πετυχα εντελως..
    Κατ αρχας οταν λεμε φλυτζανι εννοουμε του τσαγιου, σωστα?
    Πιστευω την επομενη φορα θα βαλω λιγο λιγοτερη ζαχαρη.. Κατα τ αλλα τελειο :) :)
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 4-10-11  
    Πολύ ωραίο το γλυκό και εύκολο!! =)

    Φούσκωσε ωραία και καλα που λες για τη λαδόκολλα,βγαίνει πολύ εύκολα!
    Εβαλα και λιγοτερη ζαχαρη διαβαζοντας τα σχόλια περιπου 1 φλ. και κατι ακομα!

    Έχω κάποιες απορίες, και θα ήθελα εσείς που το χετε φτιάξει να βοηθήσετε!(να δω αν εκανα καποιο λαθος)

    1. Το μείγμα της καρύδας μου βγήκε σφιχτο ετσι πρεπει?

    2. Το έψησα ακριβώς 45' και ενώ της φωτογρ. είναι νωπό στο επάνω μέρος εμένα είχε ψηθει ισως παραπάνω. Εσεις ποσο το ψήσατε?

    3.Πως σας φαίνεται απο τις φωτογρ ? η 1η είναι πριν το ψήσιμο!

    Ευχαριστώ!!! =)
    #
    Σχόλιο από selefa, 19-1-12  
    #
    Σχόλιο από irena, 22-1-12  
    fortal12- Όταν λέμε 1 φλιτζάνι, εννοούμε φλιτζάνι 200 γρ.
    Eirinaki- 1- έτσι είναι το μίγμα της καρύδας βγαίνει σφιχτό.
    2- κι εγώ ψήνω ακριβώς 45 λεπτά, αλλά μάλλον ο φούρνος μου είναι πιο δυνατός.
    3- πολύ ωραίο σου βγηκε μπραουνις, και απο μέσα είναι καλό.
    #
    Σχόλιο από GANACHEboy, 9-2-12  
    Καταπληκτικό γλυκό. Μου άρεσε πάρα πολύ. Το φάγαμε σε 1 μερα
    #
    Σχόλιο από ShadowWave, 5-4-12  
    Τα λόγια είναι περιττά...πρέπει να δοκιμαστεί από περισσότερους! ;)
    #
    Σχόλιο από irena, 11-4-12  
    GANACHEboy, ShadowWave
    :-))) χαίρομαι πολύ που σας αρέσει το γλυκό.
    #
    Σχόλιο από lilaki87, 29-5-12  
    Δεν βρίσκω λέξεις για να μπορέσω να εκφράσω αυτό που νοιώσαμε μόλις το δοκιμάσαμε το κεικ!!!! Η γεύση του είναι ΜΑΓΙΚΗ!!ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!ΥΠΕΡΟΧΗ!!! Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι ΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!! και όχι 5 αλλά 105 πιρουνάκια!!!!! Και πάλι 1000 μπράβο!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sofita, 10-8-09  
    Εκανα τα brownies χτες και ενω απο γευση ηταν αρκετα καλα,αν και δεν εβαλα καρυδια γιατι δεν ειχα,απο εμφανιση δεν ηταν και τοσο καλα,γιναν διχρωμα και οχι τριχρωμα οπως της φωτογραφιας,δεν ξερω γιατι,ασε που αρπαξανε λιγο γιατι εψησα στην αρχη στους 200 βαθμους.Παντως ηταν ευκολη συνταγη και θα την ξαναδοκιμασω ευχαριστως..!!συγαρητηρια!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 12-8-09  
    Μοσχομύρισε το σπίτι.Κι αφράτο έγινε και η τριχρωμία πέτυχε.Η ιδιαιτερότητα στη γεύση νομίζω ότι είναι στην στρώση του ινδροκάρυδου.Μας άρεσε πολύ.Μόνο που έβαλα λιγότερη ζάχαρη.Ήταν ήδη αρκετά γλυκό λόγω του ζαχαρούχου.
    #
    Σχόλιο από derbaso, 1-10-09  
    IRENA έκανα επιτέλους την συνταγή σου, με κάποιες παραλλαγές:΄Εβαλα όλα τα υλικά μετρημένα σε κούπες, συμπλήρωσα και λιγο γάλα με το μάτι γιατί ήταν σφικτό το μίγμα. Πρόσθεσα επίσης λίγο σόδα.
    Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό!!!!
    Εύγε και από τους συναδέλφους μου, που μόλις το δοκίμασαν!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 3-10-09  
    Πολύ ωραίο γλυκό, με την ιδιαιτερότητα της καρύδας στη μέση. Του δίνει έξτρα γεύση.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 3-10-10  
    ιδιετερο!
    #
    Σχόλιο από stephisp, 31-5-11  
    καταπληκτικό αποτέλεσμα..απλά εγώ το έψησα λίγο παραπάνω!!!! την επόμενη φορά θα το φτιάξω τέλειο!! ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από anna777, 19-6-11  
    Παρα πολύ ώραιο , ιδιαίτερα την επόμενη μέρα. Και σχετικά ευκολο στην εκτέλεση. Ευχαρίστουμε που το μοιράστηκες μαζι μας!!!
    #
    Σχόλιο από stavroula_, 31-7-11  
    αρκετα γλυκο αλλα πολυ ωραιο!!!
    #
    Σχόλιο από fortal12, 9-9-11  
    Πολυ ωραιο αλλα δεν το πετυχα εντελως..
    Κατ αρχας οταν λεμε φλυτζανι εννοουμε του τσαγιου, σωστα?
    Πιστευω την επομενη φορα θα βαλω λιγο λιγοτερη ζαχαρη.. Κατα τ αλλα τελειο :) :)
    #
    Σχόλιο από selefa, 19-1-12  
    #
    Σχόλιο από GANACHEboy, 9-2-12  
    Καταπληκτικό γλυκό. Μου άρεσε πάρα πολύ. Το φάγαμε σε 1 μερα
    #
    Σχόλιο από ShadowWave, 5-4-12  
    Τα λόγια είναι περιττά...πρέπει να δοκιμαστεί από περισσότερους! ;)
    #
    Σχόλιο από irena, 11-4-12  
    GANACHEboy, ShadowWave
    :-))) χαίρομαι πολύ που σας αρέσει το γλυκό.
    #
    Σχόλιο από lilaki87, 29-5-12  
    Δεν βρίσκω λέξεις για να μπορέσω να εκφράσω αυτό που νοιώσαμε μόλις το δοκιμάσαμε το κεικ!!!! Η γεύση του είναι ΜΑΓΙΚΗ!!ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!ΥΠΕΡΟΧΗ!!! Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι ΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!! και όχι 5 αλλά 105 πιρουνάκια!!!!! Και πάλι 1000 μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από pinakiiii, 8-8-12  
    τουλαχιστον υπεροχο!!!!!!συγχαρητηρια!κατι διαφορετικο και πεντανοστιμο!
    #
    Σχόλιο από fairy369, 21-9-12  
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!! ΕΒΑΛΑ Κ ΕΓΩ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΖΑΧΑΡΗ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ Κ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΧΥΣΩ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΓΕΥΣΗ
    #
    Σχόλιο από Vai, 10-11-12  
    Μολις τα εκοψα και τα εβαλα σε χαρτινες θηκουλες.Ειναι πολυ ωραια συνταγη και την προτεινω ανεπιφυλακτα!Ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από viktoriap, 20-1-13  
    Πεντανόστιμο, ιδιαίτερο, εντυπωσιακό!!!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από nipani, 19-2-13  
    4 πιρουνάκια γιατί με παίδεψε αρκετα. Την πρώτη φορά που το δοκίμασα το έφτιαξα τηρουμένων των αναλογιών για μια κουπα δηλαδή 240 ml. Πολύ σφιχτό το μείγμα ,πολύ σκληρό το κέικ. Χθές λοιπόν που το ξαναέφτιαξα κατέληξα ότι 300 γρ αλέυρι είναι υπέρ αρκετά γι αυτή την συνταγή. Αφράτο και πεντανόστιμο. Παρ΄όλα αυτά θα ήθελα να μου πείτε πόσα γρ ινδική καρύδα χρησιμοποιήσατε? Εγώ έβαλα επίσησ 300 γρ καρύδα και έμεινα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα αλλά θα ήθελα και την δική σας άποψη !
    #
    Σχόλιο από kiriakosfrigo, 7-3-14  
    oreo fenete sigoura tha gini mia dokimi meta ta sxolia
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από derbaso, 27-7-09  
    Μπορείς να μου πεις τι μέγεθος ταψιού χρησιμοποιείς? Μου φαίνεται εύκολη συνταγή και επειδή μου αρέσει το ινδοκάρυδο σκέφτομαι να την δοκιμάσω.
    #
    Σχόλιο από irena, 27-7-09  
    Еνα μικρό ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 18χ28 εκατ.
    #
    Σχόλιο από twins, 24-8-09  
    οταν λες ενα κουτι γαλα ζαχαρουχο ποσα γρ εννοεις?εχει μεγαλο και μικρο κουτι
    #
    Σχόλιο από irena, 24-8-09  
    Νομιζω, το κουτι περιεχει περιπου 400 γρ. γαλα ζαχαρουχο.
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 4-10-11  
    Πολύ ωραίο το γλυκό και εύκολο!! =)

    Φούσκωσε ωραία και καλα που λες για τη λαδόκολλα,βγαίνει πολύ εύκολα!
    Εβαλα και λιγοτερη ζαχαρη διαβαζοντας τα σχόλια περιπου 1 φλ. και κατι ακομα!

    Έχω κάποιες απορίες, και θα ήθελα εσείς που το χετε φτιάξει να βοηθήσετε!(να δω αν εκανα καποιο λαθος)

    1. Το μείγμα της καρύδας μου βγήκε σφιχτο ετσι πρεπει?

    2. Το έψησα ακριβώς 45' και ενώ της φωτογρ. είναι νωπό στο επάνω μέρος εμένα είχε ψηθει ισως παραπάνω. Εσεις ποσο το ψήσατε?

    3.Πως σας φαίνεται απο τις φωτογρ ? η 1η είναι πριν το ψήσιμο!

    Ευχαριστώ!!! =)
    #
    Σχόλιο από irena, 22-1-12  
    fortal12- Όταν λέμε 1 φλιτζάνι, εννοούμε φλιτζάνι 200 γρ.
    Eirinaki- 1- έτσι είναι το μίγμα της καρύδας βγαίνει σφιχτό.
    2- κι εγώ ψήνω ακριβώς 45 λεπτά, αλλά μάλλον ο φούρνος μου είναι πιο δυνατός.
    3- πολύ ωραίο σου βγηκε μπραουνις, και απο μέσα είναι καλό.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 446 αγαπημένων συνταγών, του/της nadiaV
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 364 αγαπημένων συνταγών, του/της ΚΑΤΕΡΙΝΑΦΡΕΡ
    Κεικ
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 329 αγαπημένων συνταγών, του/της Loukia84
    Γλυκα σοκολατενια!!
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver