Brownies με μαύρα φασόλια (χωρίς αλεύρι)
Είναι μια πολύ ελαφριά και υγιεινή εκδοχή των brownies. Τα φασόλια δεν αφήνουν καμιά ιδιαίτερη γεύση γιατι υπάρχει η σοκολάτα αλλά αντικαθιστούν όμως υπέροχα το αλεύρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτενη. Επίσης μπορείτε πάντα να προσθέσετε το γλασο που σας αρέσει.
Υλικά
-
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια (ξεπλυμένα και στραγγισμένα)
-
1 κτλ σούπας λάδι
-
2 κτλ σούπας ταχίνι
-
1/2 κούπα κακάο (εγώ χρησιμοποίησα χαρουπάλευρο)
-
1 βανίλια
-
2/3 κούπα μαύρη ζάχαρη
-
1.5 κτ. γλ. μπέικιν
-
50 g μαύρη σοκολάτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμάνετε το φούρνο.
-
2
Βάζετε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ (αν παίρνει το εξάρτημα μετά μαχαίρια ακόμα καλύτερα, διαφορετικά τα πρέπει να πολτοποιήσετε τα φασόλια πρώτα στο μπλέντερ).
-
3
Ανακατέψτε τα υλικά σας για μερικά λεπτά και μετά αδειάστε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί ( εγώ το μοίρασα σε 2 μικρές φόρμες κέικ μιας χρήσης.
-
4
Ψήστε στους 180 για 15 λεπτά (20 αν δεν τα θέλετε πολύ υγρά).
Σχόλια (3)