Burger με μπιφτέκι τόνου και γλυκιά σος λεμονιού

11 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4
  1. 540 γρ. τόνος σε νερό, πολύ καλά στραγγισμένος
  2. 3 ασπράδια αυγού
  3. 1 κρόκος αυγού
  4. 4-5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  5. 1 κουτ. σούπας Hellmann’s Light
  6. 2 κουτ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
  7. 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι ξερό
  8. 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  9. 1 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη
  10. 50 γρ. ελαιόλαδο
  11. Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
  12. Υλικά για σος λεμονιού
  13. 4 κουτ. σούπας Hellmann’s Light
  14. Ξύσμα από 2 μοσχολέμονα
  15. 2 κουτ. σούπας χυμό από μοσχολέμονο
  16. 1 κουτ. γλυκού μέλι
  17. 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
  18. Υλικά για το στήσιμο του burger
  19. 4 ψωμάκια burger
  20. 4 κουτ. σούπας γλυκιά σος λεμονιού
  21. 4 μαρουλόφυλλα
  22. 4 μπιφτέκια τόνου
  23. 4 φέτες αγγουριού φρέσκες
  24. 4 φέτες λεμονιού
  25. 8 φέτες βραστό αυγό
  26. 4 φέτες ντομάτας (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοίγουμε και στραγγίζουμε καλά τον τόνο από το νερό του

  2. 2

    Ρίχνουμε τον τόνο και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το μπιφτέκι σε ένα μπολ και το ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει το μίγμα του μπιφτεκιού

  3. 3

    Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά

  4. 4

    Ρίχνουμε σε ένα μπολ την Hellmann’s Light μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθούν. Εάν θέλουμε μπορούμε να τρίψουμε το βραστό αυγό και να το προσθέσουμε στην σος

  5. 5

    Αλείφουμε τα ψωμάκια burger με τη γλυκιά σος λεμονιού

  6. 6

    Τοποθετούμε τα μαρούλια

  7. 7

    Τοποθετούμε τα ψημένα μπιφτέκια, τις φέτες από το αγγούρι και το βραστό αυγό

  8. 8

    Σερβίρουμε

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Hellmanns
Hellmanns @cook_8501080
στις
,
Η μαγειρική στα καλύτερά της!
Δες περισσότερα