Burger με ψητό φιλέτο γαλοπούλας και σως βασιλικού
Υλικά
-
4 ψωμάκια μπέργκερ
-
400 γρ. φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε μακρόστενες φέτες
-
4 κουτ. σούπας σως βασιλικού
-
λίγα φύλλα από νεαρό σπανάκι
-
4 φέτες προσούτο
-
8 φέτες λιαστής ντομάτας
-
πέταλα παρμεζάνας
-
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
-
Υλικά για το μαρινάρισμα των φιλέτων από γαλοπούλα
-
ξύσμα από δύο λεμόνια
-
χυμός από δύο λεμόνια
-
100 ml ελαιόλαδο
-
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
-
Υλικά για τη σως βασιλικού
-
4 κουτ. σούπας Hellmann’s Light Μαγιονέζα
-
3 κουτ. γλυκού πέστο βασιλικού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το μαρινάρισμα των φιλέτων από γαλοπούλα, τοποθετούμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα υλικά του μαριναρίσματος.
-
2
Ανακατεύουμε τα φιλέτα με τα υλικά.και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 ‘ και στην συνέχεια τα ψήνουμε
-
3
Για τη σως βασιλικού, καλό ανακάτεμα όλα τα υλικά μαζί.
-
4
Για το μπέργκερ, αλατοπιπερώνουμε τις φέτες της γαλοπούλας και τις ψήνουμε στο BBQ ή στο grill.
-
5
Αλείφουμε στα ψωμάκια τη σως βασιλικού και τοποθετούμε το σπανάκι.
-
6
Βάζουμε από πάνω τις ψημένες φέτες από τη γαλοπούλα, το προσούτο, τις λιαστές ντομάτες, και την παρμεζάνα.
-
7
Κλείνουμε και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια