Burger με ψητό στήθος κοτόπουλου με ροζέ σως
Υλικά
-
Υλικά για το μπέργκερ
-
4 ψωμάκια του μπέργκερ
-
4 κουτ. σούπας ροζέ σως
-
4 ψημένα φιλέτα κοτόπουλου στο γκριλ
-
4 μαρουλόφυλλα
-
4 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών
-
4 φέτες καπνιστής γαλοπούλας
-
4 φέτες ντομάτας
-
4 δακτυλίδια κρεμμυδιού
-
4 αγγουράκια πίκλες κομμένες σε ψιλές φέτες
-
Υλικά για το μαρινάρισμα των φιλέτων από κοτόπουλο
-
2 κουταλιές τριμμένο φρέσκο τζίντζερ ή ½ κουτ. σούπας πιπερόριζα
-
Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
-
Χυμός από δυο πορτοκάλια
-
100 ml ελαιόλαδο
-
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
-
Υλικά για τη ροζέ σως γιαουρτιού
-
4 κουτ σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
-
4 κουτ σούπας Hellmann’s Βurger sauce
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα υλικά του μαριναρίσματος
-
2
Ανακατεύουμε τα φιλέτα με τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά και στην συνέχεια τα ψήνουμε
-
3
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί
-
4
Ψήνουμε τα στήθη από το κοτόπουλο στο γκριλ
-
5
Αλείφουμε την ροζέ σως γιαουρτιού στα ψωμάκια
-
6
Τοποθετούμε τα μαρουλόφυλλα
-
7
Βάζουμε τα ψημένα φιλέτα του κοτόπουλου
-
8
Κατόπιν από πάνω βάζουμε το τυρί χαμηλών λιπαρών, την καπνιστή γαλοπούλα, τη ντομάτα, τα δακτυλίδια κρεμμυδιού και τις πίκλες
-
9
Κλείνουμε και σερβίρουμε
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια