Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Θα τιμήσω ακόμη μία φορά την αγαπημένη μου Chef Marisa Churchill, ανεβάζοντας ακόμη μία από τις υπέροχες ελαφριές συνταγές από το βιβλίο της «My Sweet & Skinny Life»!!! Αυτή τη φορά μία «Χριστουγεννιάτικη» συνταγή διαφορετική από πολλές άλλες… Διαφορετική καθώς αποτελεί μία υγιεινή και ελαφριά συνταγή που δεν συνηθίζεται τις μέρες των Χριστουγέννων… Αντί να επιλέξετε λοιπόν τις φετινές γιορτινές μέρες να φτιάξετε 1 Kg μελομακάρονα ή 1 Kg κουραμπιέδες που θα σας «φορτώσουν» με θερμίδες και πολλά λιπαρά, επιλέξτε να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα και μυρωδάτα μπισκοτάκια που θα σας προσφέρουν το πολύ 50 θερμίδες ανά μπισκότο και μόνο 1 γρ. λιπαρά!!! Φτιάξτε τα λοιπόν με τα παιδάκια σας σε γιορταστικά σχήματαανθρωπάκια, αστεράκια, μπαστουνάκια, καμπανούλες, και θα τα λατρέψετε!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο τρόπος εκτέλεσης διαφέρει κάπως από τον τρόπο που περιγράφει η Marisa Churchill στο βιβλίο της. Πιστέψτε με όμως, ο συγκεκριμένος τρόπος έχει επιτυχία!!!Σε περίπτωση που φτιάξετε αρκετά μπισκοτάκια μπορείτε να φυλάξετε τη ζύμη τυλιγμένη σε μία λαδόκολλα μέσα στην κατάψυξη. Εκεί διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ψήσετε τα υπόλοιπα μπισκοτάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
25-35 μπισκοτάκια
  1. Για τα μπισκότα
  2. 252 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  4. 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
  5. 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  6. 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  7. 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  8. 1/4 κ.γ. μαύρο τριμμένο πιπέρι
  9. 1 πρέζα αλάτι
  10. 21 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών σε θερμοκρασία δωματίου
  11. 18 γρ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών σε θερμοκρασία δωματίου
  12. 90 γρ. υγρή μαύρη ζάχαρη
  13. 1 μεγάλο αυγό
  14. Γλάσο για διακόσμηση
  15. 3 κ.σ. γάλα
  16. διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, πράσινο, πορτοκαλί κ.λπ.)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αναμείξτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και το αλάτι.

  2. 2

    Χτυπήστε με ένα επιτραπέζιο μίξερ (ή μίξερ χειρός) το τυρί κρέμα, το βούτυρο και την υγρή μαύρη ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.

  3. 3

    Προσθέστε μέσα στο μίξερ τη μελάσα (ή το μέλι), το αυγό και ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.

  4. 4

    Προσθέστε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μίξερ και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

  5. 5

    Σε μία επίπεδη επιφάνεια απλώστε μία διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε μέσα τη ζύμη. Απλώστε από πάνω ακόμη μία διάφανη μεμβράνη και τυλίξτε τη ζύμη μέσα.Μεταφέρετε τη ζύμη μέσα στην κατάψυξη τυλιγμένη για μισή ώρα περίπου.

  6. 6

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ετοιμάζετε δύο ταψιά με λαδόκολλα.Βγάζετε τη ζύμη από την κατάψυξη και ανοίξτε τις δύο διάφανες μεμβράνες αφήνοντας ενδιάμεσα τη ζύμη. Ανοίξτε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη. Αφήστε την με περίπου 1 εκ. πάχος.Όταν ανοίξετε τη ζύμη αφαιρέστε την πάνω διάφανη μεμβράνη και με κουπάτ διαφόρων σχημάτων κόψτε τη ζύμη και τοποθετήστε κάθε φορά το μπισκοτάκι μέσα στο ταψί με τη λαδόκολλα.Μαζέψτε ότι ζύμη έχει περισσέψει. Αν μπορείτε ακόμη να την πλάσετε φτιάξτε ξανά παρόμοια μπισκοτάκια με κουπάτ, ή ακόμη και με τα χέρια σας πλάθοντας μικρές μπαλίτσες και στη συνέχεια πατώντας τις μπαλίτσες να ανοίξουν έτσι ώστε να δημιουργηθούν στρογγυλά μπισκοτάκια τα οποία θα διακοσμήσετε.

  7. 7

    Αφού γεμίσετε τα δύο ταψιά με μπισκοτάκια βάλτε τα στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήστε τα μπισκοτάκια 15-20 λεπτά μέχρι να πάψει η επιφάνειά τους να είναι υγρή και γυαλιστερή.Αφήστε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν και ετοιμάστε το γλάσο για τη διακόσμηση.

  8. 8

    Πάρτε 3 διαφορετικά μπολάκια και σε κάθε μπολάκι τοποθετείστε 50 γρ. ζάχαρη άχνη. Επίσης τοποθετείστε 1 κ.σ. γάλα σε κάθε μπολάκι. Αναμείξτε και το γλάσο σας είναι έτοιμο και στα 3 μπολάκια. Μπορείτε να αφήσετε το ένα από τα τρία μπολάκια άσπρο, και στα άλλα δύο να προσθέσετε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (π.χ. στο ένα κόκκινο και στο άλλο πράσινο).

  9. 9

    Δημιουργήστε ό,τι διακόσμηση επιθυμείτε πάνω στα μπισκοτάκια σας με τη βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας. Αφήστε τα μπισκοτάκια λίγο στην άκρη μέχρι να «στεγνώσει» το γλάσο από πάνω.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Jelly
Jelly @cook_8463809
πολύ ωραία τα μπισκοτάκια και σ' ευχαριστώ που μοιράστηκες τη συνταγή αυτή μαζι μας!! Θα φορμάρω τα μπισκοτάκια με το σχετικό μηχάνημα, αυτό που βάζεις τη ζύμη και βγαίνει απ' την άλλη άκρη με σχήμα. Καλές γιορτές!!!

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus