Çatal Çörek (τσατάλια πολίτικα)
Γνήσια πολίτικη συνταγή όπου υπερισχύει το μαχλέπι στη γεύση και τα κάνει να ξεχωρίζουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γνήσιο σχήμα των τσαταλιών είναι σαν φύλλα δέντρου όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, αλλά εσείς μπορείτε να τα πλάσετε όπως θέλετε!Συνταγή της πεθεράς μου, όπως και όλες οι πολίτικες συνταγές που έχω ανεβάσει!
Υλικά
-
150 γρ. μαργαρίνη
-
1/2 ποτήρι λάδι
-
1 κουταλάκι μπέικιν
-
1 1/2 κουταλάκι μαχλέπι
-
3-4 κουταλιές ζάχαρη
-
3/4 κουταλακι αλάτι
-
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
-
1/2 κιλό αλεύρι
-
1 ασπράδι + 1 κροκάδι αυγού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ'ενα μπωλ βάζω 2 ποτήρια απ'το αλεύρι και το ανακατεύω με το μπεικιν.
-
2
Ρίχνω τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι, το βούτυρο, το λάδι, το νερό και το ασπράδι.
-
3
Τα ζυμώνω και προσθέτω κι άλλο αλεύρι αν χρειαστεί. Η ζύμη δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτή.
-
4
Τα πλάθω, τα αλείφω με κροκάδι και τα πασπαλίζω με σουσάμι μαύρο. Τα ψήνω στους 180 για 10 λεπτά και μετά κατεβάζω στους 170 για άλλα 20-30 λεπτά το πολύ (ανάλογα και με το φούρνο βέβαια).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (24)