Τινάκι Ικαρία
Τινάκι Ικαρία @cook_8515778
Ν.Φάληρο,Ελλάδα

Κέικ σοκολάτας με αγριοκέρασο, oreo cookies και nutella.  Εύκολο γλυκάκι για όλες τις ώρες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κέικ από μόνο του είναι νηστίσιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. Για το κέικ
  2. 3/4 φλ. σπορέλαιο
  3. 2 φλ. ζάχαρη (και καστανή αν επιθυμείτε)
  4. 3,5-4 φλ. φάριν απ
  5. 2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  6. 5 κ.σ. κακάο
  7. 1 κ.γ. αλάτι
  8. 2 κ.γ. σόδα
  9. 2 βανίλιες
  10. ξύσμα πορτοκαλιού
  11. Για τη γέμιση και τη γαρνιτούρα
  12. 1 κονσέρβα αγριοκέρασο
  13. 1 πακετάκι μπισκότα OREO
  14. άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και τα τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε, ανακατεύοντας, τις βανίλιες, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ξύσμα και τέλος περασμένα από κόσκινο να αφρατέψουν το φάριν απ και το κακάο. Τοποθετούμε τον χυλό σε φόρμα σιλικόνης για cake. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35'-40'

  2. 2

    Θα είναι λίγο υγρό μέσα αλλά θα σφίξει. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  3. 3

    Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πριν ανοίξουμε τη συσκευασία με τα oreo θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το χέρι. Ζεσταίνουμε τη nutella να γίνει ρευστή.

  4. 4

    Κόβουμε το cake στη μέση αφού έχει κρυώσει.

  5. 5

    Βάζουμε μια στρώση nutella.

  6. 6

    Μια στρώση αγριοκέρασα.

  7. 7

    Θρυμματισμένα oreo (κρατάμε λίγα για τη γαρνιτούρα)

  8. 8

    Και καπακώνουμε το cake.

  9. 9

    Γαρνίρουμε με σιρόπι αγριοκέρασο, nutella, oreo και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Από

Τινάκι Ικαρία
στις
Ν.Φάληρο,Ελλάδα