Cake με λεμόνι στο μπαλκόνι (με σιρόπι και βατόμουρο!)
Είναι η πιο "γεμάτη" και παράλληλα ελαφριά συνταγή που έχω δοκιμάσει.
Υλικά
-
1 1/6 κούπας αλεύρι
-
1 1/4 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 1/6 κούπας ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
2 αυγά
-
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος 35%
-
ξύσμα ενός λεμονιού
-
7 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη
-
Για το σιρόπι
-
1/6 κούπας νερό
-
1/4 κούπας ζάχαρη
-
χυμό 1 λεμονιού
-
Για τη σως βατόμουρου
-
150 γρ. βατόμουρα
-
1 κ.σ. μαργαρίνη
-
3 κ.σ. ζάχαρη (ή όσο θέλουμε ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το κέικ, ανακατευουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού, πολύ καλά με τα χέρια, μέχρι να υγρασιαστεί η ζάχαρη.
-
3
Ρίχνουμε τα αυγά στη ζάχαρη και χτυπάμε.
-
4
Ρίχουμε τη βανιλια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
-
5
Ρίχνουμε το μίγμα του αλευριου σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια.
-
6
Ριχνουμε τη μαργαρίνη πάλι σε τρεις δόσεις.
-
7
Λαδωνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150
-
8
Το ψήσιμο κρατάει περίπου μια ώρα, αν στο μεταξύ ροδίσει πολύ το κέικ, τότε το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
-
9
Για το σιρόπι, σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει. Δυναμώνουμε τη φωτιά να βράσει.
-
10
Απομακρύνουμε και προσθετουμε το χυμό λεμονιού.
-
11
Όταν το κεικ ετοιμαστεί, και αφού εν τω μεταξύ το σιρόπι έχει κρυώσει, κάνουμε με ένα ξυλάκι τρύπες στο κέικ και προσθέτουμε το σιρόπι σιγά σιγά ώσπου να το πιει
-
12
Για τη σως βατόμουρου, λιωνουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά
-
13
Ρίχνουμε τα βατόμουρα και 1 κουταλιά ζάχαρη.
-
14
Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα βατόμουρα.
-
15
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει προσθέτοντας την υπόλοιπη ζάχαρη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια