Cake σοκολάτας με μαρμελάδα βερύκοκο
Από τα αγαπημένα μου cake! Εύκολο και πεντανόστιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο συνδυασμος καραμέλας - σοκολάτας στο γλάσσο ταιριάζει πάρα πολύ στο cake σοκολατα βερύκοκο! Το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν κια προσθέτουμε ένα - ένα τους κροκους.
-
2
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα.
-
3
Σε άλλο μπωλ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μαρέγκα και ενσωματώνουμε στο μίγμα με τη σοκολάτα ανακατεύοντας με τη σπάτουμα απαλά.
-
4
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (25 εκ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180
-
5
Το αγήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 2 δίσκους.
-
6
Στο έναν απλώνουμε τη μισή μαμελάδα και σκεπάζουμε με τον άλλον.
-
7
Καλύπτουμε την επιγάνεια του cake και τα πλαινά με την άλλη μισή μαρμελάδα.
-
8
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να αρχήσει να γίνεται καραμέλα (115) και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
9
Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ρίχνω το ζεστό νερό και ανακατεύω.
-
10
Τέλος αδειάζω το μείγμα στο σιρόπι καραμέλας.
-
11
Ανακατεύω καλά και γλασσάρω το γλυκό.
-
12
Αγήνω να κρυώσει καλά και σερβίρω!
Σχόλια (7)