κύρια φωτογραφία συνταγής Cake σοκολάτας με μαρμελάδα βερύκοκο
pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Από τα αγαπημένα μου cake! Εύκολο και πεντανόστιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο συνδυασμος καραμέλας - σοκολάτας στο γλάσσο ταιριάζει πάρα πολύ στο cake σοκολατα βερύκοκο! Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Υλικά για το cake
  2. 6 κρόκοι αυγών - 6 ασπράδια
  3. 160 γρ βούτυρο
  4. 160 γρ άχνη
  5. 160 γρ αλεύρι (φαρίν-απ)
  6. 175 γρ κουβερτούρα λιωμένη (σε μπεν μαρί)
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. 250 γρ μαρμελάδα βερύκο
  9. Υλικά για το γλάσσο
  10. 115 γρ ζάχαρη
  11. 145 γρ νερό
  12. 145 γρ κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν-μαρί)
  13. 40 γρ ζεστό νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν κια προσθέτουμε ένα - ένα τους κροκους.

  2. 2

    Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα.

  3. 3

    Σε άλλο μπωλ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μαρέγκα και ενσωματώνουμε στο μίγμα με τη σοκολάτα ανακατεύοντας με τη σπάτουμα απαλά.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (25 εκ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180

  5. 5

    Το αγήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 2 δίσκους.

  6. 6

    Στο έναν απλώνουμε τη μισή μαμελάδα και σκεπάζουμε με τον άλλον.

  7. 7

    Καλύπτουμε την επιγάνεια του cake και τα πλαινά με την άλλη μισή μαρμελάδα.

  8. 8

    Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να αρχήσει να γίνεται καραμέλα (115) και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  9. 9

    Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ρίχνω το ζεστό νερό και ανακατεύω.

  10. 10

    Τέλος αδειάζω το μείγμα στο σιρόπι καραμέλας.

  11. 11

    Ανακατεύω καλά και γλασσάρω το γλυκό.

  12. 12

    Αγήνω να κρυώσει καλά και σερβίρω!