Carrot Cake με cream cheese frosting

Bαθμολογία: 5
       
 
9 ψήφοι
monalizaa, 08.01.11

Περιγραφή

Ειναι η πιο νόστιμη και ευκολη συνταγή για κέικ καρότου!Με επικάλυψη κρέμα τυριού!
Carrot Cake με cream cheese frosting

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι λάδι
  • 4 αυγά
  • 2 ποτήρια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλάκια μαγειρικής σόδας
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 3 ποτήρια καρότα τριμμένα
  • 100 γρ. καρύδια αλεσμέμα
Για την κρέμα τυριου
  • 500 γρ.ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα (θερμ.δωμ)
  • 50 γρ. βουτυρο ανάλατο (θερμ.δωμ)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Σερβίρει: 20 Ατομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 70' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150.
  2. Σε ένα μπόλ ανακατέυετε το λάδι και τη ζάχαρη, προσθέστε και τα αυγά.
  3. Κοσκινίζετε σε άλλο μπόλ το αλέυρι, τη σόδα, κανέλα και αλάτι και τα προσθέτουμε στο υγρό μείγμα.
  4. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ενα ταψί 22cm, και βάζομε το μείγμα και ψήνουμε για 70-80 λεπτά.
  5. Όταν είναι έτοιμο το σκεπάζουμε με ασημόκολλα και το αφήνουμε ενα ολόκληρο 24ωρο.
  6. Για το frosting, βαζετε όλα τα υλικα στο μιξερ στη 2η ταχύτητα μέχρι να ενωθουν τα υλικα.
  7. Βγάζετε το κέικ απο τη φορμα και το μοιραζετε σε 2, γεμιζετε στη μεση και το σκεπάζετε με το πανω κομμάτι..και αλείφετε την υπολοιπη κρέμα πανω και στα πλάγια.
  8. Στολίστε με καρύδια.
  9. Το αφήνετε λίγο στο ψυγείο προ το σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγω έβαλα στη φόρμα λαδόκολα για να μην κολλήσει.

Τα καρότα τα έβαλα στο μούλτι.

Τυρι χρησιμοποιησα Philadelphia.

Σχετικές συνταγές

    18 Όλα

    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 16-1-11  
    Την ίδια συνταγή φτιάχνω κι εγώ, είναι υπέροχο το κέικ αυτό!
    Την έχω πάρει απ'το joy of baking.
    Ευχαριστούμε που την ανέβασες.
    Στη φωτο το δικό μου, το έψησα σε ειδική φόρμα και το γέμισα μετά.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑΤΟΤ, 20-1-11  
    συγχαρητήρια για την συνταγή, την κάνω κι εγω.Είναι φανταστικό και χωρίς τη κρέμα τυριού.
    #
    Σχόλιο από monalizaa, 23-9-11  
    ksexasa na prostheso ta karota sto telos tis sintagis!!!!!! otan anamiksete ta stegna me ta igra, vazete ta karota k anakatevete me ksilino koutali!
    #
    Σχόλιο από stelia, 6-11-11  
    Πάρα πολύ ωραίο το κέϊκ! Μόνο που στην κρέμα τυριού έβαλα μόνο 180γρ.άχνη και ήταν πάλι γλυκό. Είναι πάρα πολύ τα 500γρ.ζάχαρη. Σ΄ευχαριστούμε για την συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 7-11-11  
    Έχω μια απορία, αν ξέρει κάποια απο τις κοπέλες που το έφτιαξαν, να μου απαντήσει....γιατί η κοπελιά που ανέβασε την συνταγή έχει καιρό να μπει....
    Γιατί το αφήνουμε ένα 24ωρο;
    #
    Σχόλιο από stelia, 7-11-11  
    Εγώ το έφτιαξα μόλις κρύωσε και όχι 24ωρο!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-11-11  
    Στέλλα, σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση....δεν πρόσεξα ότι το είχες κάνει αυτές τις μέρες.
    #
    Σχόλιο από funtukaki, 9-11-11  
    Εγω δεν το εχω δοκιμασει ακομη,θα αποπειραθω μεσα στο Σαβ/κο! :)
    Να κανω μια ερωτηση ομως..αν θελει κανεις να χρωματισει την cream cheese με φυσικο τροπο εχω διαβασει οτι μπορει να βαλει λιγο ζουμι απο βρασμενα πατζαρια στραγγισμενο βεβαια(φανταζομαι οτι σε αυτη την περιπτωση βγαινει η κρεμα ροζ και οχι τελειως κοκκινη)Το εχει δοκιμασει κανεις?Μηπως αποκταει ομως μετα η κρεμα μυρωδια πατζαριου και θα παει στραφη το κεκακι??
    #
    Σχόλιο από dcroula, 20-11-11  
    Φανταστικό κέικ, άσε που μοιάζει σαν τούρτα έτσι όπως έγινε.
    Μείωσα την ζάχαρη στα υλικά του κέικ, κατά μισό ποτήρι.
    Και έβαλα μόνο 100γρ στην κρέμα τυριού, το μισό κιλό άχνης νομίζω ότι είναι πέρα για πέρα υπερβολικό....όσο γλυκό κι αν θέλουμε το γλυκό μας.
    Είχα 28άρα φόρμα σπαστή και φοβήθηκα ότι θα μου γίνει χαμηλό αλλά φούσκωσε πάρα πολύ ωραία. Το έφτιαξα βράδύ και το ολοκλήρωσα το επόμενο πρωί.
    #
    Σχόλιο από escape291, 24-6-12  
    Teleio!!
    #
    Σχόλιο από metalilium, 5-9-12  
    Απίθανο το γλυκό!!Το μόνο πρόβλημα που είχα είναι ότι ξεχύλισε το μείγμα από το φορμάκι μιας χρήσης παρότι είναι αρκετά βαθύ, και έπρεπε να καθαρίζω το φούρνο μετά. Δεν το άφησα μια ολόκληρη μέρα, μόνο ένα βράδυ στο ψυγείο και βγήκε άψογο.
    #
    Σχόλιο από Mariag83, 15-12-12  
    Γεια...θέλω να ρωτήσω αν η θερμοκρασία ψήσιματος παραμένει στους 150 βαθμούς και τα 80 λεπτά που χρειάζεται.ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 15-12-12  
    Τέλειο κέικ !!! τα παιδιά δεν ήθελαν την κρέμα τυριού και έβαλα μέσα στο μίγμα 1 φλυτζάνι καρύδια αλεσμένα !! υπέροχο !! Ευχαριστούμε !!:)
    #
    Σχόλιο από succi, 24-1-13  
    Mia erotisi parakalw, an thelo na valw kai anana psilokommeno mesa prepei na allaksw kati apo tis ypoloipes dosologies? na valw as poume ligotera karota i kati tetoio? efxaristw ek twn proterwn xxx
    #
    Σχόλιο από Demi79, 24-1-13  
    succi, αν μου επιτραπεί να απαντήσω εγώ, επειδή το κάνω αυτό γενικά στα κέικ καρότου, όση ποσότητα ανανά βάλεις,τόσο καρότο θα αφαιρέσεις. Π.χ. αν βγει μισό ποτήρι ο ανανάς που θέλεις να βάλεις, να αφαιρέσεις μισό ποτήρι τριμμένο καρότο.
    Απλά είτε πρόκειται για ανανά σε κονσέρβα είτε για φρέσκο, να τον ψιλοκόψεις και να τον στραγγίσεις αρκετή ώρα σε τρυπητό!
    Καλύτερα βέβαια να σου απαντήσει η monalizza, και συγγνώμη για την παρέμβαση,απλά απαντάω γιατί το κάνω κι εγώ!...
    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-1-13  
    #
    Σχόλιο από succi, 27-1-13  
    na'sai kala Demi mou, efxaristw poly!
    #
    Σχόλιο από pania, 30-12-13  
    Τελεια συνταγη ομως πολυ γλυκο.. την δευτερη φορα που θα το κανω θα βαλω πιο λιγη αχνη..

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 16-1-11  
    Την ίδια συνταγή φτιάχνω κι εγώ, είναι υπέροχο το κέικ αυτό!
    Την έχω πάρει απ'το joy of baking.
    Ευχαριστούμε που την ανέβασες.
    Στη φωτο το δικό μου, το έψησα σε ειδική φόρμα και το γέμισα μετά.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑΤΟΤ, 20-1-11  
    συγχαρητήρια για την συνταγή, την κάνω κι εγω.Είναι φανταστικό και χωρίς τη κρέμα τυριού.
    #
    Σχόλιο από monalizaa, 23-9-11  
    ksexasa na prostheso ta karota sto telos tis sintagis!!!!!! otan anamiksete ta stegna me ta igra, vazete ta karota k anakatevete me ksilino koutali!
    #
    Σχόλιο από stelia, 6-11-11  
    Πάρα πολύ ωραίο το κέϊκ! Μόνο που στην κρέμα τυριού έβαλα μόνο 180γρ.άχνη και ήταν πάλι γλυκό. Είναι πάρα πολύ τα 500γρ.ζάχαρη. Σ΄ευχαριστούμε για την συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από stelia, 7-11-11  
    Εγώ το έφτιαξα μόλις κρύωσε και όχι 24ωρο!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-11-11  
    Στέλλα, σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση....δεν πρόσεξα ότι το είχες κάνει αυτές τις μέρες.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 20-11-11  
    Φανταστικό κέικ, άσε που μοιάζει σαν τούρτα έτσι όπως έγινε.
    Μείωσα την ζάχαρη στα υλικά του κέικ, κατά μισό ποτήρι.
    Και έβαλα μόνο 100γρ στην κρέμα τυριού, το μισό κιλό άχνης νομίζω ότι είναι πέρα για πέρα υπερβολικό....όσο γλυκό κι αν θέλουμε το γλυκό μας.
    Είχα 28άρα φόρμα σπαστή και φοβήθηκα ότι θα μου γίνει χαμηλό αλλά φούσκωσε πάρα πολύ ωραία. Το έφτιαξα βράδύ και το ολοκλήρωσα το επόμενο πρωί.
    #
    Σχόλιο από escape291, 24-6-12  
    Teleio!!
    #
    Σχόλιο από metalilium, 5-9-12  
    Απίθανο το γλυκό!!Το μόνο πρόβλημα που είχα είναι ότι ξεχύλισε το μείγμα από το φορμάκι μιας χρήσης παρότι είναι αρκετά βαθύ, και έπρεπε να καθαρίζω το φούρνο μετά. Δεν το άφησα μια ολόκληρη μέρα, μόνο ένα βράδυ στο ψυγείο και βγήκε άψογο.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 15-12-12  
    Τέλειο κέικ !!! τα παιδιά δεν ήθελαν την κρέμα τυριού και έβαλα μέσα στο μίγμα 1 φλυτζάνι καρύδια αλεσμένα !! υπέροχο !! Ευχαριστούμε !!:)
    #
    Σχόλιο από Demi79, 24-1-13  
    succi, αν μου επιτραπεί να απαντήσω εγώ, επειδή το κάνω αυτό γενικά στα κέικ καρότου, όση ποσότητα ανανά βάλεις,τόσο καρότο θα αφαιρέσεις. Π.χ. αν βγει μισό ποτήρι ο ανανάς που θέλεις να βάλεις, να αφαιρέσεις μισό ποτήρι τριμμένο καρότο.
    Απλά είτε πρόκειται για ανανά σε κονσέρβα είτε για φρέσκο, να τον ψιλοκόψεις και να τον στραγγίσεις αρκετή ώρα σε τρυπητό!
    Καλύτερα βέβαια να σου απαντήσει η monalizza, και συγγνώμη για την παρέμβαση,απλά απαντάω γιατί το κάνω κι εγώ!...
    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-1-13  
    #
    Σχόλιο από pania, 30-12-13  
    Τελεια συνταγη ομως πολυ γλυκο.. την δευτερη φορα που θα το κανω θα βαλω πιο λιγη αχνη..

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από dcroula, 7-11-11  
    Έχω μια απορία, αν ξέρει κάποια απο τις κοπέλες που το έφτιαξαν, να μου απαντήσει....γιατί η κοπελιά που ανέβασε την συνταγή έχει καιρό να μπει....
    Γιατί το αφήνουμε ένα 24ωρο;
    #
    Σχόλιο από funtukaki, 9-11-11  
    Εγω δεν το εχω δοκιμασει ακομη,θα αποπειραθω μεσα στο Σαβ/κο! :)
    Να κανω μια ερωτηση ομως..αν θελει κανεις να χρωματισει την cream cheese με φυσικο τροπο εχω διαβασει οτι μπορει να βαλει λιγο ζουμι απο βρασμενα πατζαρια στραγγισμενο βεβαια(φανταζομαι οτι σε αυτη την περιπτωση βγαινει η κρεμα ροζ και οχι τελειως κοκκινη)Το εχει δοκιμασει κανεις?Μηπως αποκταει ομως μετα η κρεμα μυρωδια πατζαριου και θα παει στραφη το κεκακι??
    #
    Σχόλιο από Mariag83, 15-12-12  
    Γεια...θέλω να ρωτήσω αν η θερμοκρασία ψήσιματος παραμένει στους 150 βαθμούς και τα 80 λεπτά που χρειάζεται.ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από succi, 24-1-13  
    Mia erotisi parakalw, an thelo na valw kai anana psilokommeno mesa prepei na allaksw kati apo tis ypoloipes dosologies? na valw as poume ligotera karota i kati tetoio? efxaristw ek twn proterwn xxx
    #
    Σχόλιο από succi, 27-1-13  
    na'sai kala Demi mou, efxaristw poly!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 750 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    Κέικ
    Ένα βιβλίο 144 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 258 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikouli
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της happy happy