Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
,

Castagnole di Carnevale alla milanese, είναι ο τίτλος της γλυκιάς, αποκριάτικης "αμαρτίας" από το Μιλάνο, που πήρε το όνομα της από το σχήμα της που θυμίζει Κάστανο (castagna στα ιταλικά).

Λίγα μυστικά ακόμα

Απίθανο γλυκάκι με δυνατή μυρωδιά και πανεύκολο στην παρασκευή του. Είναι αγαπημένο γλυκό της Αποκριάς σε όλη την Ιταλία και την περίοδο του Καρναβαλιού το φτιάχνουν σε όλες τις pasticcerie (ζαχαροπλαστεία) από τη μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
4 άτομα
  1. 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 100 γρ. βούτυρο
  3. 60 γρ. ζάχαρη
  4. το ξύσμα ενός λεμονιού
  5. 1 πρέζα κανέλλα
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. 1/2 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
  8. 1 σφηνάκι ούζο
  9. ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
  10. Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό λίτρο νερό, το βούτυρο σε κομματάκια, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και την κανέλλα και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση.

  2. 2

    Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα μονομιάς το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι για να μην δημιουργηθούν σβώλοι.

  3. 3

    Όταν το δείτε ότι το μίγμα σας έχει αναμιχθεί καλά, ξαναβάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και δυνατά μέχρις ότου το μίγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους και να είναι σφιχτή και λεία.

  4. 4

    Αφήστε τη ζύμη να αποκτήσει χλιαρή θερμοκρασία και τότε προσθέστε ένα - ένα τα αυγά, το ούζο και το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατέψτε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

  5. 5

    Βάλτε τώρα ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά, κόψτε μικρά κομματάκια ζύμης, πλάστε τα σε στρογγυλές μπαλίτσες σε μέγεθος μικρού κάστανου και όταν το λάδι ζεσταθεί (δεν πρέπει να είναι καυτό) ρίξτε μέσα τις castagnole και αφήστε τες μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.

  6. 6

    Ακουμπήστε οπωσδήποτε τα γλυκάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 5 λεπτά και αμέσως μετά πασπαλίστε τα με μπόλική ζάχαρη άχνη και σερβίρετε τα ζεστά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

kor_
kor_ @cook_8453272
το δοκιμασα περσυ στο καρναβαλι στην Ιταλια. castagnole και bugie ειναι 2 απιθανα γλυκα της Αποκριας τους!
A!!! κ κατι ακομα! Δοκιμασε να της γεμισεις με κρεμα ζαχαροπλαστικης(crema pasticcera)! ΟΝΕΙΡΟ!

Από

Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
στις
,
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιταλική κουζίνα είναι το φόρτε μου όπως θα διαπιστώσετε και από τις συνταγές μου.Είναι όμως και η αγαπημένη μου, αφού πολλά χρόνια παραμονής στη γειτονική χώρα με έκαναν να λατρέψω τις αυθεντικές γεύσεις τους, να μάθω να δημιουργώ original συνταγές απ' όλη τη χώρα και φυσικά να μαγειρεύω με φαντασία και μεράκι προσωπικά πιάτα εμπνευσμένα από τις μυρωδιές της μεσογειακής φύσης. Στην Ιταλία όμως έχουν και ένα μικρό μυστικό, που θα το μοιραστώ μαζί σας. Φυτεύουν σε μικρές γλαστρούλες, όλα τα μυρωδικά που χρησιμοποιούν για να δώσουν μοναδικό άρωμα στις συνταγές τους. Θυμάρι, βασιλικός πλατύφυλλος, δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο, δεν λείπουν ποτέ από το παράθυρο της κουζίνας μου. Φυτέψτε τα κι εσείς και θα με θυμηθείτε...Το φαγητό σας θα σας φανεί ακόμη πιο νόστιμο εάν το γαρνίρετε με ολόφρεσκα αρωματικά που θα κόψετε με τα χεράκια σας τη στιγμή που θα τα χρειαστείτε.
Δες περισσότερα