Castagnole του Καρναβαλιού
Castagnole di Carnevale alla milanese, είναι ο τίτλος της γλυκιάς, αποκριάτικης "αμαρτίας" από το Μιλάνο, που πήρε το όνομα της από το σχήμα της που θυμίζει Κάστανο (castagna στα ιταλικά).
Λίγα μυστικά ακόμα
Απίθανο γλυκάκι με δυνατή μυρωδιά και πανεύκολο στην παρασκευή του. Είναι αγαπημένο γλυκό της Αποκριάς σε όλη την Ιταλία και την περίοδο του Καρναβαλιού το φτιάχνουν σε όλες τις pasticcerie (ζαχαροπλαστεία) από τη μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό λίτρο νερό, το βούτυρο σε κομματάκια, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και την κανέλλα και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση.
-
2
Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα μονομιάς το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι για να μην δημιουργηθούν σβώλοι.
-
3
Όταν το δείτε ότι το μίγμα σας έχει αναμιχθεί καλά, ξαναβάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και δυνατά μέχρις ότου το μίγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους και να είναι σφιχτή και λεία.
-
4
Αφήστε τη ζύμη να αποκτήσει χλιαρή θερμοκρασία και τότε προσθέστε ένα - ένα τα αυγά, το ούζο και το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατέψτε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
-
5
Βάλτε τώρα ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά, κόψτε μικρά κομματάκια ζύμης, πλάστε τα σε στρογγυλές μπαλίτσες σε μέγεθος μικρού κάστανου και όταν το λάδι ζεσταθεί (δεν πρέπει να είναι καυτό) ρίξτε μέσα τις castagnole και αφήστε τες μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.
-
6
Ακουμπήστε οπωσδήποτε τα γλυκάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 5 λεπτά και αμέσως μετά πασπαλίστε τα με μπόλική ζάχαρη άχνη και σερβίρετε τα ζεστά.
Σχόλια (15)
A!!! κ κατι ακομα! Δοκιμασε να της γεμισεις με κρεμα ζαχαροπλαστικης(crema pasticcera)! ΟΝΕΙΡΟ!