Cheescake φράουλας!

Bαθμολογία: 4.2778
       
 
18 ψήφοι
γλυκακια, 30.11.08

Περιγραφή

Το πιο γευστικό cheescake!!!!

Cheescake φράουλας!
photo: Ζουζουνελ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 πακέτο πτί-μπερ
  • 150γρμ. βιτάμ λιωμένο

για την κρέμα:

  • 500γρμ. τυρί κρέμα (τύπου φιλαδέλφια)
  • 1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

για την επικάλυψη:

  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • χυμόσ μισού λεμονιού
  • μαρμελάδα φράουλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cheesecake
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Τρίβουμε στο μπλέντερ τα πτί-μπερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
  3. Αδειάζουμε αυτο το μείγμα μέσα σε ένα πιρέξ πιέζοντας καλά παντού.
  4. Ψήνουμε για 10'-15'. Αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα υλικά της κρέμας και προσθέτουμε το μείγμα μέσα στο πιρέξ. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  6. Για την επικάλυψη χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το χυμό.
  7. Αλείφουμε το μείγμα πάνω απο το γλυκό και απο πάνω αλείφουμε και την μαρμελάδα.
  8. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Σχετικές συνταγές

    24 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Nenaki, 7-3-09  
    Para poly wraio kai paneykolo!!To eftiaxsa gia ta genethlia tou antra mou!Congratulations!!
    #
    Σχόλιο από Nenaki, 7-3-09  
    #
    Σχόλιο από irosaki, 21-3-09  
    H krema mou vghke polu pixti...prepei?duskoleutika polu na thn aplwsw...den thn exw dokimasei akoma..kruwnei...euxaristw
    #
    Σχόλιο από γλυκακια, 27-3-09  
    Κανονικά δεν πρέπει να είναι πολύ πυχτή.Ίσως ήθελε λίγο ακόμη κρέμα γάλακτος.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 3-5-09  
    Αν δεν ψήσουμε το μίγμα των μπισκότων και το αφήσουμε έτσι όπως είναι πειράζει???
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 5-5-09  
    Το έφτιαξα τελικά έτσι όπως λες στην συνταγή.Το έψησα το μίγμα των μπισκότων αλλά όταν το έκοβα διαλυόταν λίγο η βάση.Μάλλον ήθελε πιο πολύ βούτυρο???Πάντως έγινε πάρα πολύ νόστιμο.2 έφτιαξα πήγα και σε μια έγκυο φίλη μου που τρελαίνετε για cheesecake φράουλα και της άρεσε πολύ!!!!
    #
    Σχόλιο από ntirinini, 20-11-09  
    Το πρωτο μου cheesecake και ολοι εμειναν κατενθουσιασμενοι!!Αλλα, υπερθερμιδικοοοο
    #
    Σχόλιο από Maria woof, 29-12-09  
    το έχω φτιάξει άπειρες φορές κι όλοι το λατρεύουν!!!!
    με μια μικρή παραλλαγή όμως...δεν ψήνω τη βάση με τα μπισκότα αλλά τη βάζω στο ψυγείο :)
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 3-4-10  
    αν σας φαιτεται πηχτη η κρεμα ισως ειναι λογω της κρεμας γαλακτος.αντι για κρεμα γαλακτος και ζαχαρη μπορει να μπει ετοιμη κρεμα γιωτης στιγμης βανιλια.την οποια ανακατευουμε με την κρεμα τυριου.εγω επισης δεν ψηνω την βαση γιατι μου βγαινει πολυ σκληρη.την αφηνω στο ψυγειο οση ωρα ετοιμαζω την κρεμα.
    #
    Σχόλιο από sweeney, 11-4-10  
    αν δεν θελετε ναναι τοσο παχυντικό μπορειτε να βαλετε μπισκοτα,βουτυρο και τυρι ολα light..υπαρχουν στην αγορα ετσι και αλλιως και στην γευση δεν αλλαζει τιποτα...μετα μπορειτε απλα να αντικαταστησετε την κρεμα γαλακτος και την ζαχαρη αχνη με ζαχαρουχο γαλα...πιστεψτε με βγαινει εξισου θεϊκο....να ρωτησω ομως κατι που εχω απορια γιατι βάζεις το λεμονι και την κρεμα γαλακτος για επικαλυψη?αφου αυτα κανονικα μπαινουν στην γεμιση...καταλαβα κατι λαθος?:-S
    #
    Σχόλιο από γλυκακια, 11-4-10  
    Σχετικά με την επικάλυψη,η συνταγή έτσι έλεγε και απλα το εφάρμοσα...δεν έλεγε να βάλω την κρέμα γάλακτος και το λεμόνι στην γέμιση...
    #
    Σχόλιο από ksan8opsira, 26-5-10  
    anarotiemai poios apo esas pou evale 4 k 5 pirounakia akolou8hse kata gramma tis odigies k tis dosologies...sketi apotyxia!!1on,evala perissotero voutyro apo auto pou elege mesa, k pali to mpiskoto ginetai trimmata,2on, h krema para poly pixth k evala k parapano krema galaktos k vghke para poly ligh gia na mhn sxoliasw to oti den aplonwtan me TIPOTA me apotelesma to mpiskoto na kollhsei panw sthn poly pixti krema k na anakateu8ei mazi ths k tosi wra pou paideuomoun na aplwsw to mpiskoto ston pato,mou dialy8hke me th mia...exasa to xrono mou.....
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 24-7-10  
    ευκολο και καλοκαιρινο γλυκακι λατρευω το τσισκεικ μπραβο
    #
    Σχόλιο από tzoaki, 8-8-10  
    Πανεύκολη συνταγή, πεντανόστιμο αποτέλεσμα! Είμαι φοιτήτρια και δεν είχα καλή σχέση με το μαγείρεμα, αυτή η συνταγή όμως μου πέτυχε όλες τις φορές που την έκανα!
    #
    Σχόλιο από BessieD, 31-8-10  
    Εγώ το κάνω ακόμα πιο εύκολο. Στρώνω τα μπισκότα ολόκληρα χωρίς βούτυρο και μετά βάζω την κρέμα και από πάνω σκέτη μαρμελάδα που πρώτα τη μαλακώνω πατώντας τη με πιρούνι. Το αφήνω στο ψυγείο για 12 ώρες για να μαλακώσουν τα μπισκότα και να σερβίρετε εύκολα. Δοκιμάστε το!!!
    #
    Σχόλιο από leo752005, 18-2-11  
    απλη ευκολη και νοστιμη.
    #
    Σχόλιο από christiandior, 9-5-11  
    #
    Σχόλιο από korakianitsa, 11-6-11  
    apla teleio!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ColdStardust, 26-9-11  
    Πέντε πιρουνάκια χωρίς υπερβολή!!!Γευστικότατο!...αντι για πτι-μπερ έβαλα Digestive,δεν θρυμματίζεται τόσο εύκολα σε σχέση με τα πτι-μπερ.Αν και είμαι πρωτάρα το βρήκα πανεύκολο και γρήγορο!Οι γονείς μου ξετρελάθηκαν!
    #
    Σχόλιο από katerinouli, 14-10-11  
    Τέλειο.Το έφτιαξα πρώτη φορά και ήταν πάρα πολύ ωραίο.Δεν ξέρω κιόλας να φτιάχνω γλυκά.Μου τριβόταν το μπισκότο,άρα έπρεπε να βάλω λιγότερο και όχι περισσότερο βούτυρο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Nenaki, 7-3-09  
    Para poly wraio kai paneykolo!!To eftiaxsa gia ta genethlia tou antra mou!Congratulations!!
    #
    Σχόλιο από Nenaki, 7-3-09  
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 5-5-09  
    Το έφτιαξα τελικά έτσι όπως λες στην συνταγή.Το έψησα το μίγμα των μπισκότων αλλά όταν το έκοβα διαλυόταν λίγο η βάση.Μάλλον ήθελε πιο πολύ βούτυρο???Πάντως έγινε πάρα πολύ νόστιμο.2 έφτιαξα πήγα και σε μια έγκυο φίλη μου που τρελαίνετε για cheesecake φράουλα και της άρεσε πολύ!!!!
    #
    Σχόλιο από ntirinini, 20-11-09  
    Το πρωτο μου cheesecake και ολοι εμειναν κατενθουσιασμενοι!!Αλλα, υπερθερμιδικοοοο
    #
    Σχόλιο από ksan8opsira, 26-5-10  
    anarotiemai poios apo esas pou evale 4 k 5 pirounakia akolou8hse kata gramma tis odigies k tis dosologies...sketi apotyxia!!1on,evala perissotero voutyro apo auto pou elege mesa, k pali to mpiskoto ginetai trimmata,2on, h krema para poly pixth k evala k parapano krema galaktos k vghke para poly ligh gia na mhn sxoliasw to oti den aplonwtan me TIPOTA me apotelesma to mpiskoto na kollhsei panw sthn poly pixti krema k na anakateu8ei mazi ths k tosi wra pou paideuomoun na aplwsw to mpiskoto ston pato,mou dialy8hke me th mia...exasa to xrono mou.....
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 24-7-10  
    ευκολο και καλοκαιρινο γλυκακι λατρευω το τσισκεικ μπραβο
    #
    Σχόλιο από tzoaki, 8-8-10  
    Πανεύκολη συνταγή, πεντανόστιμο αποτέλεσμα! Είμαι φοιτήτρια και δεν είχα καλή σχέση με το μαγείρεμα, αυτή η συνταγή όμως μου πέτυχε όλες τις φορές που την έκανα!
    #
    Σχόλιο από BessieD, 31-8-10  
    Εγώ το κάνω ακόμα πιο εύκολο. Στρώνω τα μπισκότα ολόκληρα χωρίς βούτυρο και μετά βάζω την κρέμα και από πάνω σκέτη μαρμελάδα που πρώτα τη μαλακώνω πατώντας τη με πιρούνι. Το αφήνω στο ψυγείο για 12 ώρες για να μαλακώσουν τα μπισκότα και να σερβίρετε εύκολα. Δοκιμάστε το!!!
    #
    Σχόλιο από leo752005, 18-2-11  
    απλη ευκολη και νοστιμη.
    #
    Σχόλιο από christiandior, 9-5-11  
    #
    Σχόλιο από korakianitsa, 11-6-11  
    apla teleio!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από katerinouli, 14-10-11  
    Τέλειο.Το έφτιαξα πρώτη φορά και ήταν πάρα πολύ ωραίο.Δεν ξέρω κιόλας να φτιάχνω γλυκά.Μου τριβόταν το μπισκότο,άρα έπρεπε να βάλω λιγότερο και όχι περισσότερο βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από Ειρηνη ΓΡ., 9-4-12  
    #
    Σχόλιο από χριστινα χ!, 2-11-12  
    ΥΠΕΡΟΧΟ ! Ειδικά την δεύτερη μέρα είναι ακόμα καλύτερο! οδηγώντας πιστα τη συνταγή το αποτέλεσμα ενθουσίασε όσους το δοκίμασαν!
    #
    Σχόλιο από σοφανα, 20-4-14  

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από irosaki, 21-3-09  
    H krema mou vghke polu pixti...prepei?duskoleutika polu na thn aplwsw...den thn exw dokimasei akoma..kruwnei...euxaristw
    #
    Σχόλιο από γλυκακια, 27-3-09  
    Κανονικά δεν πρέπει να είναι πολύ πυχτή.Ίσως ήθελε λίγο ακόμη κρέμα γάλακτος.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 3-5-09  
    Αν δεν ψήσουμε το μίγμα των μπισκότων και το αφήσουμε έτσι όπως είναι πειράζει???
    #
    Σχόλιο από sweeney, 11-4-10  
    αν δεν θελετε ναναι τοσο παχυντικό μπορειτε να βαλετε μπισκοτα,βουτυρο και τυρι ολα light..υπαρχουν στην αγορα ετσι και αλλιως και στην γευση δεν αλλαζει τιποτα...μετα μπορειτε απλα να αντικαταστησετε την κρεμα γαλακτος και την ζαχαρη αχνη με ζαχαρουχο γαλα...πιστεψτε με βγαινει εξισου θεϊκο....να ρωτησω ομως κατι που εχω απορια γιατι βάζεις το λεμονι και την κρεμα γαλακτος για επικαλυψη?αφου αυτα κανονικα μπαινουν στην γεμιση...καταλαβα κατι λαθος?:-S
    #
    Σχόλιο από γλυκακια, 11-4-10  
    Σχετικά με την επικάλυψη,η συνταγή έτσι έλεγε και απλα το εφάρμοσα...δεν έλεγε να βάλω την κρέμα γάλακτος και το λεμόνι στην γέμιση...

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Maria woof, 29-12-09  
    το έχω φτιάξει άπειρες φορές κι όλοι το λατρεύουν!!!!
    με μια μικρή παραλλαγή όμως...δεν ψήνω τη βάση με τα μπισκότα αλλά τη βάζω στο ψυγείο :)
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 3-4-10  
    αν σας φαιτεται πηχτη η κρεμα ισως ειναι λογω της κρεμας γαλακτος.αντι για κρεμα γαλακτος και ζαχαρη μπορει να μπει ετοιμη κρεμα γιωτης στιγμης βανιλια.την οποια ανακατευουμε με την κρεμα τυριου.εγω επισης δεν ψηνω την βαση γιατι μου βγαινει πολυ σκληρη.την αφηνω στο ψυγειο οση ωρα ετοιμαζω την κρεμα.
    #
    Σχόλιο από ColdStardust, 26-9-11  
    Πέντε πιρουνάκια χωρίς υπερβολή!!!Γευστικότατο!...αντι για πτι-μπερ έβαλα Digestive,δεν θρυμματίζεται τόσο εύκολα σε σχέση με τα πτι-μπερ.Αν και είμαι πρωτάρα το βρήκα πανεύκολο και γρήγορο!Οι γονείς μου ξετρελάθηκαν!
    #
    Σχόλιο από GiwrgosP, 10-5-14  
    Το έφτιαξα στο σπίτι και όλοι ξετρελάθηκαν! Μαμά, Μπαμπάς, Αδερφή...Κρίμα που δεν έμεινε για την γιαγιά και τον παππού!

    Συμφωνώ με την ColdStardust. Θα μπορούσε να γίνει και με Digestive για να είναι λιγάκι πιο τραγανό. Επίσης καταλάθος δεν ζύγισα το τούβλο βουτύρου και το έριξα όλο... Αλλά δεν έπαθε τίποτα! Αντιθέτως η βάση κοβόταν πολύ εύκολα και δεν θρυμματίζονταν στο πιάτο!

    Πάντως μπράβο! Πολύ έξυπνο!

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    τα γλυκα μας
    Ένα βιβλίο 105 αγαπημένων συνταγών, του/της πινεζα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της giorgos2012
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της georgi79
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της elena1980
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της sasy