Cheese cake βατόμουρο με λευκή σοκολάτα
Ένα λαχταριστό κι εύκολο cheese cake που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλύτερα το γλυκό να φτιάχνεται την προηγούμενη μέρα του σερβιρίσματος για να δέσει η κρέμα μας
Υλικά
-
2 πακέτα digestive μπισκότα
-
125 γρ. μαργαρίνη
-
500 gr τυρί philadelfia
-
1 λευκή κουβερτούρα
-
1 φλιτζανάκι κονιάκ ή άλλο λικέρ
-
2 βαζάκια βατόμουρα κομπόστα ή ένα σακουλάκι κατεψυγμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τα μπισκότα πολύ καλά να γίνουν σχεδόν σκόνη, προσθέτουμε το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει στο μπρίκι κι ανακατεύουμε πολύ καλά με το τριμμένο μπισκότο
-
2
Στη συνέχεια στρώνουμε το μπισκότο σε στρογγυλή ειδική φόρμα
-
3
Μετά, σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί και το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά. Όταν δεν ξεχωρίζουμε το τυρί από το γάλα βάζουμε τη μισή σοκολάτα αφού την λιώσουμε σε μπεν μαρί κι ανακατεύουμε.
-
4
Με ένα κουτάλι βάζουμε απαλά το μείγμα μας πάνω στο μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 2 ώρες
-
5
Στραγγίζουμε τα βατόμουρα από το νερό της κομπόστας και τα βάζουμε ένα ένα στη κρέμα μας προσπαθώντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια
-
6
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, στη συνέχεια λιώνουμε την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα και περιχύνουμε πάνω στα βατόμουρα σε σχηματισμούς της αρεσκείας μας
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (13)