κύρια φωτογραφία συνταγής Cheese cake με καφέ
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 ατομα
  1. 1 φλ/νι αλεύρι self raising
  2. 1/2 φλ/νι ζάχαρη
  3. 1/2 φλ/νι σοκολάτα κουβερτούρα λειωμένη
  4. 1 φλ/κι βούτυρο λειωμένο
  5. 1/2 κ/κι βανίλια
  6. 1 φλ/κι λικέρ καφέ
  7. 2 φλ/νια cream cheese
  8. 1 φλ/νι φρέσκια κρέμα
  9. 3 φύλλα ζελαντίνη
  10. 3 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
  11. Ζελέ καφέ
  12. 3 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  13. 2 φλ/νια νερό χλιαρό προς ζεστό
  14. 2 κ.σ. ζάχαρη
  15. 3 κ.σ. λικέρ καφέ
  16. 3 φύλλα ζελαντίνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε παντεσπάνι αφού χτυπήσουμε πολύ καλά τα αυγά στο μίξερ για να γίνε αφράτο, ή το αγοράζουμε έτοιμο από σουπερ μαρκετ.

  2. 2

    Μετά φτιάχνουμε κρέμα χτυπώντας στο μίξερ το φιλαδέλφεια με άχνη, λικερ, στη συνέχεια προσθέτουμε κρέμα γάλακτος. Αφού δέσει, όχι πάρα πολύ καλά, ρίχνουμε ζελατίνη (που έχει μαλακώσει σε κρύο νερό) που την έχουμε λιώσει σε σιγανή φωτιά με λίγο γάλα (1κ/κ γλυκού) και χτυπάμε για λίγο στο μίξερ να ανακατευτεί καλά.

  3. 3

    Bρέχουμε παντεσπάνι με νερό ζάχαρη και καφέ, βάζουμε κρέμα, μετά ψυγείο να παγώσει καλά, μετά ρίχνουμε ζελέ κρύο αλλά όχι πηγμένο, που φτιάχνουμε ζεσταίνοντας το νερό με τον καφέ, τη ζάχαρη και τη ζελατίνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Λυδια Φωκα
Λυδια Φωκα @cook_8487917
το δοκιμασα και με την ρευστη σος εσπρεσου να βρεχει το κατω μερος του παντεσπανιου...χωρις ζελε απο πανω αλλα σαν σταγονες που εδωσαν μια φινα γευση πριν την κρεμα...τελειο...

Από

dalefkos@gmail.com
dalefkos@gmail.com @cook_8450218
στις