Cheese cake Νέας Υόρκης
Υλικά
-
Για τη βάση
-
12 μπισκότα Digestive (200 γρ.) τριμμένα
-
100 γρ. μαργαρίνη
-
1 αυγό χτυπημένο
-
1 ασπράδι αυγού
-
1 καψούλι βανίλιας
-
60 γρ. ζάχαρη
-
Για τη γέμιση
-
225 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
-
80 ml κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
-
Για την επικάλυψη
-
100 ml κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
-
60 ml ξινόγαλο
-
λίγη τριμμένη καννέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
-
2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπολ.
-
3
Τοποθετούμε το μίγμα μπισκότου σε μία βαθιά στρογγυλή φόρμα ή σε τσέρκι ζαχαροπλαστικής με διάμετρο 20 εκ. και ύψος 8 εκ. στη βάση του οποίου έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα, και πιέζουμε πολύ καλά.
-
4
Ψήνουμε τη βάση στο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
-
5
Μόλις ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά καλά.
-
6
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει ελαφρά, προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
7
Ρίχνουμε το μίγμα της γέμισης μέσα στο τσέρκι.
-
8
Τοποθετούμε το τσέρκι στη μεσαία θέση στο φούρνο μας και ψήνουμε για 30-40 λεπτά έως ότου η γέμιση ψηθεί και σφίξει.
-
9
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και τότε αφαιρούμε το τσέρκι.
-
10
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος χτυπάμε τα υλικά της επικάλυψης έως ότου ομογενοποιηθούν και σφίξουν.
-
11
Αλείφουμε την επιφάνεια του γλυκού και πουδράρουμε με την καννέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια