Cheese cake σοκολάτας 2
Εύκολο γλυκό σοκολάτας
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκό το γλάσο μπορούμε να προσθέσουμε άχνη ζάχαρη κατά βούληση και αν θέλουμε να είναι πιο πολύ βάζουμε 2 σοκολάτες και περισσότερη κρέμα γάλακτος
Υλικά
-
250 γραμ. τυρί philadelphia
-
1 κουτί ermol
-
350 ml κρέμα γάλακτος
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
1 κουτί μπισκότα digestive
-
100 γραμ. μαργαρίνη ή βούτυρο
-
3 σοκολάτες κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τα μπισκότα
-
2
Λειώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα
-
3
Στρώνουμε σε ένα πυρεξ και αφήνουμε στο ψυγείο μεχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα για να σταθεί η βάση μας
-
4
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ το ermol να αρφατέψει
-
5
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο και αφού χτυπηθεί καλά ρίχνουμε τα 250 γραμ. από την κρέμα γάλακτος
-
6
Στό μεταξύ λιώνουμε τις 2 κουβερτούρες και τις προσθέτουμε στο μίγμα
-
7
Τέλος ρίχνουμε και το τυρί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα (δεν χτυπάμε πολύ ώρα για να μη νερουλιάσει το τυρί μας)
-
8
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στη βάση και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί
-
9
Κατόπιν λιώνουμε την 1 ακόμα κουβερτούρα μαζί με τα 100 γραμ.κρέμα γάλακτος και φιάχνουμε κάτι σαν γλάσσο το οποίο ρίχνουμε πάνω από την κρέμα
-
10
Αφού παγώσει και "σφίξει" στο ψυγείο είναι έτοιμο για σερβίρισμα
Σχόλια (16)