Cheese cake σοκολάτας με ινδική καρύδα
Μια διαφορετική συνταγή σοκολατένιου cheese cake συνδυασμένο τέλεια με τριμμένη ινδική καρύδα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Διαλέγουμε μια μάρκα κρέμας γάλακτος που να ξέρουμε ότι γίνεται αρκετά σφικτή με το χτύπημα για να σταθεί καλύτερα το γλυκό μας.Η ποσότητα του ζαχαρούχου είναι ανάλογα με το πόσο γλυκά μας αρέσουν τα γλυκά μας. Για μένα που το φτιάχνω πολύ συχνά το 1/2 κουτί είναι μια χαρά.
Υλικά
-
Για τη βάση
-
2 κουτιά σοκολατένια μπισκότα με κρέμα σοκολάτας
-
1 κουτί μπισκότα τύπου μιράντα
-
150 γρ. βούτηρο
-
Για την κρέμα
-
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
-
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
1 ποτήρι τριμμένη ινδική καρύδα
-
1 κουτί τυρί κρέμα
-
Για το γλάσο
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
300 γρ. κουβερτούρα (μισή μάυρη και μισή γάλακτος)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτηρο σε χαμηλή φωτιά. Λιώνουμε τα μπισκότα στο blender και τα ανακατεύουμε με το βούτηρο και τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ. Το βάζουμε στο ψυγείο για 35-40 λεπτά να σφίξει η βάση μας.
-
2
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με όλα τα υλικά για την κρέμα μέχρι να σφήξει. Δοκιμάζουμε τη κρέμα μας και αν τη βρούμε λίγο άγλυκη προσθέτουμε ακόμα λίγο ζαχαρούχο και ξανακτυπάμε. Την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
-
3
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη κουβερτούρα και όταν λιώσει ρίχνουμε μέσα τη κρέμα γάλακτος λίγη λίγη και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε πάνω από την κρέμα μας προσεκτικά. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και είναι έτοιμο.
Σχόλια (3)