Cheese cake σοκολάτας

Bαθμολογία: 3.875
       
 
8 ψήφοι
sweeney, 09.06.08

Περιγραφή

Έχει εξίσου τη γλυκόξυνη γεύση του cheesecake απλά κυριαρχεί η γεύση της σοκολάτας και πιστεύς είναι ιδανικό γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Cheese cake σοκολάτας
photo: morfoula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. μπισκότα digestive σοκολάτας
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cheesecake
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σπάτε τα μπισκότα με τα δάκτυλά σας, τα βάζετε στο μπλέντερ και χτυπάτε ώστε να γίνουν τρίμματα.
  2. Λυώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ρίχνετε στα μπισκότα. Ανακατεύετε και αδειάζετε σε στρογγυλό ταψάκι με κούμπωμα στα πλαϊνά. Πιέζετε το μείγμα στη βάση του σκεύους.
  3. Ψήνετε για 5' στους 180 βαθμούς. Έπειτα το τοποθετείτε στο ψυγείο.
  4. Σπάτε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζετε σε πυρίμαχο μπολάκι επάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρι) .Αφού λιώσει, βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
  5. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Χτυπάτε το τυρί κρέμα και το προσθέτετε στα αυγά με τη ζάχαρη και έπειτα τα προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
  6. Αδειάζετε την κρέμα με τη σοκολάτα πάνω στη βάση των μπισκότων και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα με 1/2 ή ώσπου να πήξει.
  7. Ξεκουμπώνετε το ταψάκι και μεταφέρετε σε πιατέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν υπάρχει διαφορά αν δεν έχετε ταψάκι με κούμπωμα στα πλαϊνά. Απλά με κανονικό ταψάκι δεν μπορείτε να ξεφορμάρετε και τα κόβετε μέσα στο ταψί τα κομμάτια.

Σχετικές συνταγές

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 12-6-08  
    δεν εχω φαει ποτε cheese cake γιατι φοβαμαι που ειναι με τυρι. ειναι τοσο νοστιμο οσο ακουγεται;
    #
    Σχόλιο από eleana, 28-6-08  
    einai teleio!!!proti fora sti zwh mou eipa na mpw sth kouzina k eftiaksa auto...einai paneukolo k nostimotato!!!vevaia auto to sokolatenio migma mou vgike se megali posotita alla mallon ekana egw kati lathos...alla to thema einai oti htan teleio!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 28-6-08  
    Αγγελοπουλου, βαζουμε τυρι κρεμα το οποιο ετσι που το αναμειγνυουμε με τα αλλα υλικα, δε θυμιζει το τυρι οπως φανταζομαι πως θα το χεις στο νου. Δοκιμασε. Εμενα μου αρεσουν τα cheesecakes!
    #
    Σχόλιο από μάρω, 28-8-08  
    Γεια σας.Η συνταγή φαίνεται ππολύ νόστιμη και σχετικά εύκολη.Μία αππορία έχω.Στο βήμα 5 όλα τα κτυπήματα γίνονται με το μίξερ;Ευχαριστώ.Μόλις την κάνω θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου.Καλό μεσημέρι
    #
    Σχόλιο από μάρω, 28-8-08  
    SOS!!Έκανα τη συνταγή και είναι νερουλό.Τι έκανα λάθος;Αλήθεια, χωρίς αυτγά γίνεται;Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 28-8-08  
    ναι τα χτυπιματα γινονται με το μιξερ...για να ειναι νερουλο λογικα σου εκοψε η κρεμα
    #
    Σχόλιο από μάρω, 28-8-08  
    Allessandra,ευχαριστώ για την ανταπόκριση.Τί εννοούμε όταν λέμε ότι έκοψε η κρέμα;Ευχαριστώ και πάλι.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 29-8-08  
    εννοουμε οτι δεν δουλευτικαν σωστα τα υλικα.δεν χτυπησες καλα τη κρεμα και εκοψε.
    #
    Σχόλιο από μάρω, 29-8-08  
    Alessandra κ πάλι σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια.Αύριο κιόλας θα ξαναπροσπαθήσω κ θα κτυπήσω περισσότερη ώρα τα υλικά με το μίξερ.Να σαι καλά
    #
    Σχόλιο από alessandra, 30-8-08  
    τα υλικα πρεπει να ειναι πολυ καλα κρυα.ισως εφταιγε και αυτο.και μερικες φορες κοβει η κρεμα γιατι ειναι πολυ χτυπημενη.δεν θελει πολυ ωρα χτυπημα μονο μεχρι να αφρατεψει.
    #
    Σχόλιο από sweeney, 31-8-08  
    γεια σου μαρω..ελειπα για διακοπες και τωρα ειδα τα μνμτ και τις ερωτησεις σου για το γλυκο..στο βημα 5 πρεπει πρωτα να χτυπησεις τα αυγα με τη ζαχαρη ειτε με συρμα ειτε στο μιξερ μεχρι να αφρατεψει και να ασπρισει το μειγμα..μετα σε ξεχωριστο μπολ ανακατευεις μενα κουταλι το τυρι για να γινει κρεμα διοτι ειναι συμπαγες κ μετα το προσθετεις στο μειγμα αυγο-ζαχαρη κ ανακατευεις καλα κ μετα τα ριχνεις στη σοκολατα και τα ανακατευεις ολα μαζι..ταυγα ειναι απαραιτητα..δεν ξερω γιατι σου βγηκε νερουλο?ακολουθησες ακριβως τα βηματα κ τις δοσολογιες φυσικα?κ θελει κ 2 ωρες ψυγειο για να πηξει τελειως..αλλα πριν το βαλεις στο ψυγειο πρεπει να ειναι ηδη λιγο πηχτο αλλα με τιποτα νερουλο..
    #
    Σχόλιο από m-k, 21-12-09  
    #
    Σχόλιο από f.e.f, 29-3-10  
    Πολυ ωραια η συνταγη!!!!Εγω προσθεσα και φραουλες απο πανω και ηταν πολυ ωραιο..!!
    #
    Σχόλιο από cabamaru, 8-4-10  
    δε χρειαζεται φούρνο καθόλου? μόνο τα πέντε λεπτά για τη βάση?
    #
    Σχόλιο από sweeney, 8-4-10  
    ναι δεν χρειαζεται σε καμια περιπτωση να μπει στο φουρνο μονο η βαση για 5 λεπτα..
    #
    Σχόλιο από cabamaru, 12-4-10  
    Το γλυκο τελειο! Προσθεσα σιροπι σοκολατας και φραουλες!
    #
    Σχόλιο από katerina3, 29-5-10  
    το μιγμα δεν βγαινει τοσο πυκτο οσο στο κλασικο cheece cake (πριν μπει στο ψυγειο),ετσι δεν ειναι?
    #
    Σχόλιο από batsola, 1-1-11  
    #
    Σχόλιο από morfoula, 14-2-11  
    Απίστευτη γεύση! Ειδικά η βάση μας ξετρέλλανε! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από sef_, 9-4-11  
    φοβάμαι λίγο τα αυγά που ουσιαστικά είναι άψητα. Δεν γίνεται χωρίς αυγα?!?!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 12-6-08  
    δεν εχω φαει ποτε cheese cake γιατι φοβαμαι που ειναι με τυρι. ειναι τοσο νοστιμο οσο ακουγεται;
    #
    Σχόλιο από eleana, 28-6-08  
    einai teleio!!!proti fora sti zwh mou eipa na mpw sth kouzina k eftiaksa auto...einai paneukolo k nostimotato!!!vevaia auto to sokolatenio migma mou vgike se megali posotita alla mallon ekana egw kati lathos...alla to thema einai oti htan teleio!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 28-6-08  
    Αγγελοπουλου, βαζουμε τυρι κρεμα το οποιο ετσι που το αναμειγνυουμε με τα αλλα υλικα, δε θυμιζει το τυρι οπως φανταζομαι πως θα το χεις στο νου. Δοκιμασε. Εμενα μου αρεσουν τα cheesecakes!
    #
    Σχόλιο από μάρω, 29-8-08  
    Alessandra κ πάλι σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια.Αύριο κιόλας θα ξαναπροσπαθήσω κ θα κτυπήσω περισσότερη ώρα τα υλικά με το μίξερ.Να σαι καλά
    #
    Σχόλιο από alessandra, 30-8-08  
    τα υλικα πρεπει να ειναι πολυ καλα κρυα.ισως εφταιγε και αυτο.και μερικες φορες κοβει η κρεμα γιατι ειναι πολυ χτυπημενη.δεν θελει πολυ ωρα χτυπημα μονο μεχρι να αφρατεψει.
    #
    Σχόλιο από m-k, 21-12-09  
    #
    Σχόλιο από f.e.f, 29-3-10  
    Πολυ ωραια η συνταγη!!!!Εγω προσθεσα και φραουλες απο πανω και ηταν πολυ ωραιο..!!
    #
    Σχόλιο από cabamaru, 8-4-10  
    δε χρειαζεται φούρνο καθόλου? μόνο τα πέντε λεπτά για τη βάση?
    #
    Σχόλιο από sweeney, 8-4-10  
    ναι δεν χρειαζεται σε καμια περιπτωση να μπει στο φουρνο μονο η βαση για 5 λεπτα..
    #
    Σχόλιο από cabamaru, 12-4-10  
    Το γλυκο τελειο! Προσθεσα σιροπι σοκολατας και φραουλες!
    #
    Σχόλιο από batsola, 1-1-11  
    #
    Σχόλιο από morfoula, 14-2-11  
    Απίστευτη γεύση! Ειδικά η βάση μας ξετρέλλανε! Ευχαριστούμε πολύ!

    10 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από μάρω, 28-8-08  
    Γεια σας.Η συνταγή φαίνεται ππολύ νόστιμη και σχετικά εύκολη.Μία αππορία έχω.Στο βήμα 5 όλα τα κτυπήματα γίνονται με το μίξερ;Ευχαριστώ.Μόλις την κάνω θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου.Καλό μεσημέρι
    #
    Σχόλιο από μάρω, 28-8-08  
    SOS!!Έκανα τη συνταγή και είναι νερουλό.Τι έκανα λάθος;Αλήθεια, χωρίς αυτγά γίνεται;Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 28-8-08  
    ναι τα χτυπιματα γινονται με το μιξερ...για να ειναι νερουλο λογικα σου εκοψε η κρεμα
    #
    Σχόλιο από μάρω, 28-8-08  
    Allessandra,ευχαριστώ για την ανταπόκριση.Τί εννοούμε όταν λέμε ότι έκοψε η κρέμα;Ευχαριστώ και πάλι.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 29-8-08  
    εννοουμε οτι δεν δουλευτικαν σωστα τα υλικα.δεν χτυπησες καλα τη κρεμα και εκοψε.
    #
    Σχόλιο από sweeney, 31-8-08  
    γεια σου μαρω..ελειπα για διακοπες και τωρα ειδα τα μνμτ και τις ερωτησεις σου για το γλυκο..στο βημα 5 πρεπει πρωτα να χτυπησεις τα αυγα με τη ζαχαρη ειτε με συρμα ειτε στο μιξερ μεχρι να αφρατεψει και να ασπρισει το μειγμα..μετα σε ξεχωριστο μπολ ανακατευεις μενα κουταλι το τυρι για να γινει κρεμα διοτι ειναι συμπαγες κ μετα το προσθετεις στο μειγμα αυγο-ζαχαρη κ ανακατευεις καλα κ μετα τα ριχνεις στη σοκολατα και τα ανακατευεις ολα μαζι..ταυγα ειναι απαραιτητα..δεν ξερω γιατι σου βγηκε νερουλο?ακολουθησες ακριβως τα βηματα κ τις δοσολογιες φυσικα?κ θελει κ 2 ωρες ψυγειο για να πηξει τελειως..αλλα πριν το βαλεις στο ψυγειο πρεπει να ειναι ηδη λιγο πηχτο αλλα με τιποτα νερουλο..
    #
    Σχόλιο από katerina3, 29-5-10  
    το μιγμα δεν βγαινει τοσο πυκτο οσο στο κλασικο cheece cake (πριν μπει στο ψυγειο),ετσι δεν ειναι?
    #
    Σχόλιο από sef_, 9-4-11  
    φοβάμαι λίγο τα αυγά που ουσιαστικά είναι άψητα. Δεν γίνεται χωρίς αυγα?!?!
    #
    Σχόλιο από ellie12345, 21-5-11  
    Δέν θυμάμαι πού ακριβώς αλλά κάπου σε αυτό το σάιτ είχα βρεί πώς μπορούμε να βάλουμε ωμά αυγά στις συνταγές μας χωρίς κανέναν κίνδυνο.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-5-11  
    Κάτω από τη συνταγή, στα σχετικά άρθρα, έχει ένα άρθρο που λέγεται "αβγά". Εκεί έχει οδηγίες και για τα ωμά αυγά.

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της togouraki
    Σοκολάτα
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της maria.m