κύρια φωτογραφία συνταγής Cheese cake σοκολάτας
sweeney
sweeney @cook_8450967
,Ελλάδα

Έχει εξίσου τη γλυκόξυνη γεύση του cheesecake απλά κυριαρχεί η γεύση της σοκολάτας και πιστεύς είναι ιδανικό γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν υπάρχει διαφορά αν δεν έχετε ταψάκι με κούμπωμα στα πλαϊνά. Απλά με κανονικό ταψάκι δεν μπορείτε να ξεφορμάρετε και τα κόβετε μέσα στο ταψί τα κομμάτια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 400 γρ. μπισκότα digestive σοκολάτας
  2. 125 γρ. βούτυρο
  3. 100 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάτε τα μπισκότα με τα δάκτυλά σας, τα βάζετε στο μπλέντερ και χτυπάτε ώστε να γίνουν τρίμματα.

  2. 2

    Λυώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ρίχνετε στα μπισκότα. Ανακατεύετε και αδειάζετε σε στρογγυλό ταψάκι με κούμπωμα στα πλαϊνά. Πιέζετε το μείγμα στη βάση του σκεύους.

  3. 3

    Ψήνετε για 5' στους 180 βαθμούς. Έπειτα το τοποθετείτε στο ψυγείο.

  4. 4

    Σπάτε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζετε σε πυρίμαχο μπολάκι επάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρι).Αφού λιώσει, βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.

  5. 5

    Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Χτυπάτε το τυρί κρέμα και το προσθέτετε στα αυγά με τη ζάχαρη και έπειτα τα προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.

  6. 6

    Αδειάζετε την κρέμα με τη σοκολάτα πάνω στη βάση των μπισκότων και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα με 1/2 ή ώσπου να πήξει.

  7. 7

    Ξεκουμπώνετε το ταψάκι και μεταφέρετε σε πιατέλα.

Αντιδράσεις

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα