Cheese cake στο πι και φι
Δροσερό, γρήγορο, νοστιμότατο, εύκολο γλυκό ειδικό για τις μέρες του Αγίου Βαλεντίνου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να κάνετε μία μίξη τις γεύσεις των μαρμελάδων που αναφέρω στα υλικά για ένα πιο φευγάτο γευστικό αποτέλεσμα. Επίσης εάν δεν θέλετε μπορείτε να μην ψήσετε τη βάση. Απλά ψήνοντάς τη μοσχοβολάει και είναι πιο τραγανή. Τα υλικά είναι για ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους περίπου 20x40 cm.
Υλικά
-
1 1/2-2 πακέτα (αναλόγως πόσο πάχος θέλω να έχει η βάση μου) μπισκότα Digestive τριμμένα στο multi
-
1 πακέτο τυρί κρέμα (200γρ.)
-
1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη
-
1 ζελέ ανανά χωρίς ζάχαρη
-
250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
-
1 βάζο μαρμελάδα βατόμουρο, φρούτα του δάσους ή φράουλα
-
1/2 σφηνάκι μαύρο ρούμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω τη μαργαρίνη με τα τριμμένα μπισκότα καλά μέσα στο πυρέξ μου.
-
2
Τα πατάω καλά με το χέρι και φτιάχνω μία βάση συμπαγή σαν λεπτό παντεσπάνι.
-
3
Βάζω το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
-
4
Χτυπάω τη σαντιγύ όπως απαιτείται στη συσκευασία.
-
5
Ρίχνω το τυρί κρέμα και χτυπάω λίγο ακόμα.
-
6
Φτιάχνω το ζελέ όπως λέει η συσκευασία του.
-
7
Το προσθέτω κι αυτό στην κρέμα μου και χτυπάω ένα λεπτό ακόμα.
-
8
Ρίχνω την κρέμα πάνω στην βάση με τα μπισκότα, στρώνω.
-
9
Αφήνω στο ψυγείο να σφίξει για 2-3 ώρες.
-
10
Τέλος όταν πήξει η κρέμα χτυπάω την μαρμελάδα στο multi με το ρούμι για να γίνει πιο υγρή η μορφή της, στρώνω πάνω στο γλυκό και ειναί έτοιμο. Παγώνω καλά και σερβίρω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)
Κ αν δεν έχω ρούμι τι άλλο μπορώ να βάλω;