Cheese cake της ΄Ελλης
Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη. Την διαμόρφωσα για να την φτιάχνει και η κόρη μου που είναι φοιτήτρια. Έλλη λένε την κόρη μου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με την μαρμελάδα βύσσινο είναι ονειρικό το γλυκό, αλλά πολύ καλό είναι και με μαρμελάδα blueberries.
Υλικά
-
ένα πακέτο μπισκότα νταϊτζέστιβ
-
120 γραμ. βούτυρο αγελάδος (μισό πακέτο περίπου)
-
100 γραμ αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντοκομένα (μία γεμάτη χούφτα)
-
400 γραμ. τυρί κρέμα (2 μικρά πακέτα)
-
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
-
3 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
-
χυμό από ένα λεμόνι
-
1 βαζάκι μαρμελάδα της αρεσκίας σας (450 περίπου γραμ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε με το μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε, μέσα σε ένα μέτριο πυρέξ, με το λιωμένο βούτυρο και τα αμύγδαλα.
-
2
Έπειτα τα στρώνουμε με το χέρι μέχρι να καλύψουν ομοιόμορφα τη βάση του σκεύους, και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη κρέμα.
-
3
Χτυπάμε με το μίξερ το γάλα μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί μέχρι να αφομοιωθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό.
-
4
Η κρέμα είναι έτοιμη και την στώνουμε πάνω από την βάση των μπισκότων.
-
5
Αφήνουμε το γλυκό μας για λίγο στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα και απλώνουμε την μαρμελάδα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)