cheese cake

Bαθμολογία: 4.5802
       
 
131 ψήφοι
Fouli, 01.01.05

Περιγραφή

Cheese cake με βύσσινα.

cheese cake
photo: lenale

Συνταγή από:

Fouli

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 gr τυρί Philadelphia
  • 250 gr μαργαρίνη
  • 1 ½ πακέτο μπισκότα digestive
  • 1 βανίλια
  • 1 φλυτζ. καφέ (ελλην.) χυμό λεμόνι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κονσέρβα βύσσινο ( KYKNOS)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ ή αλεύρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cheesecake
Περιέχει: Τυριά , Γάλα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε τη βανίλια και τη μαργαρίνη. Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και το αλείφουμε σε λεία επιφάνεια.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί Philadelphia και προσθέτουμε και το λεμόνι. Τα ρίχνουμε πάνω από τη στρώση με τα μπισκότα και τα αλείφουμε ομοιόμορφα.
  3. Πάνω από την κρέμα βάζουμε τα βύσσινα χωρίς το χυμό τους.
  4. Το χυμό το βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα να πάρει μια βράση και το σβήνουμε με κορν φλάουερ. Αφού κρυώσει λίγο το ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα μας.
  5. Το βάζουμε στη συντήρηση. Είναι πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.

Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

Τσιζκέικ λεμονιού Τσιζκέικ λεμονιού
4.4
       
       
(5)
Δροσερό cheese cake Δροσερό cheese cake
4
       
       
(1)
Τσιζ κέικ λεμόνι Τσιζ κέικ λεμόνι
4.6667
       
       
(9)
Cheese cake με σοκοφρέτες Cheese cake με σοκοφρέτες
4.6
       
       
(10)
Cheese cakes (ατομικά) Cheese cakes (ατομικά)
4.8182
       
       
(11)
Devils Choko CheeseCake Devils Choko CheeseCake
4.4762
       
       
(21)
Cheese cake στο πι και φι Cheese cake στο πι και φι
5
       
       
(1)
Cheesecake με βύσσινα Cheesecake με βύσσινα
4.6
       
       
(5)
cheesecake cheesecake
3.5
       
       
(2)
Berry Swirl Cheesecake Berry Swirl Cheesecake
4.7
       
       
(10)
Cheesecake με γιαούρτι και μέλι Cheesecake με γιαούρτι και μέλι
4.5
       
       
(6)
Το cheese cake της Ντίνας Το cheese cake της Ντίνας
5
       
       
(1)
Ψεύτικο τσιζκέικ Ψεύτικο τσιζκέικ
5
       
       
(2)
Τσιζκέικ με ανθότυρο Τσιζκέικ με ανθότυρο
5
       
       
(1)
Cheescake φράουλας! Cheescake φράουλας!
4.2778
       
       
(18)
Το ωραιότερο cheese cake Το ωραιότερο cheese cake
4
       
       
(1)

    166 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από achatzigianni, 24-10-06  
    #
    Σχόλιο από perdika, 29-1-07  
    #
    Σχόλιο από dimitra9, 20-2-07  
    μοιάζει ωραία συνταγή αναρωτιέμαι αν δεν μας αρέσουν τα βύσσινα τι άλλο θα μπορούσαμε να βάλουμε επάνω?
    #
    Σχόλιο από kokos, 23-5-07  
    Egw tha protina to voutiro na min to liwsete se katsarolaki alla na to afisete exw apo to psigio na liwsei mono mou.Kai an einai xeimonas pano sto kalorifer
    #
    Σχόλιο από Νένα, 14-1-08  
    Τι θα πει το "σβήνουμε με κορν φλάουρ".Το κορν φλάουρ δεν διαλύεται, απ την εμπειρία μου, σε ζεστό υγρό.Μόνο σε κρύο.΄Επειτα να δώσω ένα τιπ. ΄Οταν κάνετε βάση με μπισκότα και βουτυρο, καλά είναι να την ψήνετε λίγο αλλιώς χωρίζει την ώρα του σερβιρίσματος.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-1-08  
    Νένα η βάση με τα μπισκότα και το βούτυρο εάν τα πατικώσεις πολύ καλά, δεν χωρίζει. Δεν έχω δοκιμάσει όμως να την ψήσω, ίσως να το δοκιμάσω και αυτό σε κάποια από τις τάρτες που κάνω.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 14-1-08  
    Και γω ψηνω λιγο το μπισκοτο και γινεται νομιζω πιο νοστιμο.Τωρα σε οσους δεν αρεσει το βυσσινο εγω το χω δοκιμασει και με κερασι και με φραουλες και ειναι το ιδιο καλο.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 14-1-08  
    Δημητρα θα μπορουσες να βαλης φρεσκα φρουτα αφου τα βουτηξεις σε ζελε ταχειας πήξης ,η αραιωμενη μαρμελαδα .Οσο για τη βαση και εγω την ψηνω.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΓΜΑ ΣΙΓΜΑ, 14-1-08  
    Εάν θρηματίσουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη, μπορούμε να τα αναμείξουμε με λίγο βούτυρο, χωρίς να χρειαστούν 250 γραμμάρια ώστε να είναι πιό υγειηνό. Επίσης εάν αναμείξουμε τη κτυπημένη στο μίξερ τυρί-κρέμα τύπου Φιλαδέλφια με κρύο ζελέ λεμονιού (ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα νερού που ανάφέρουν οι οδηγίες στο κουτί του κατασκευαστή, διαλύουμε ΄μέσα τη σκόνη του ζελέ και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό παγωμένο), τότε η κρέπα πάνω από τα μπισκότα θα πήξει πολύ ωραία, ενώ η υγρασία του ζελέ θα στερεοποιήσει το μπισκότο που αποτελεί τη βάση του τσιζ κέϊκ.
    Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο, και μετά από 3 - 4 ώρες μπορούμε να το καλύψουμε με μαρμελάδα φράουλα, ή μαρμελάδα από μύρτιλα ή φρούτα του δάσους όπως αναφέρονται σε ορισμένα βαζάκια.
    Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει. Καλή επιτυχία.

    Φιλικά
    ΣΙΓΜΑ
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 19-1-08  
    Ούτε εμένα μου αρέσουν τα βύσσινα και η μητέρα μου σε μια παραλλαγή (την έχω προσθέσει ως "Τούρτα Ανανά"), βάζει κομματάκια ανανά και είναι ΜΟΥΡΛΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από katia83, 27-1-08  
    Επειδή αυτή την συνταγή την κάνω χρόνια μπορώ να πώ πως μετά απο πολλούς πειραματισμούς μπορείτε να βάλετε την μισή δόση αντί για μπισκότα, φουντούκι τριμμένο η αμύγδαλο...εγώ πάντως απο πάνω βάζω διάφορες γεύσεις από μαρμελάδες με xtra φρούτα και είναι πάντα υπέροχο!
    #
    Σχόλιο από maroulita, 3-2-08  
    Αντί για βύσσινα, εγώ βάζω μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή μαρμελάδα καρπών αγριοτριανταφυλλιάς (είναι ξινούτσικη)και την αραιώνω με σιρόπι από γλυκό βύσσινο. Μούρλια!
    #
    Σχόλιο από Yiouli, 29-2-08  
    Είναι το πιο νόστιμο cheesecake που έχω δοκιμάσει. Εναλλακτικά, βάζω πτιμπερ (1,5 πακέτο) και το αναμιγνύω με μια πλάκα λιωμένο βούτυρο. Επίσης, για την παρασκευή της επικάλυψης ζεσταίνω το χυμό της κονσέρβας με ένα φλυτζανάκι κρύο νερό, όπου έχω διαλύσει 2 κ.σούπας κορν φλάουρ. Μόλις δέσει το σιρόπι ανακατεύω για 2 λεπτά με τα βύσσινα, αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω 2 ώρες να κρυώσει πριν το βάλω στο γλυκο. Τέλος, η μάρκας της κονσέρβας που αναφέρεται είναι η καλύτερη, μετά βέβαια από τα φρέσκα φρούτα! ;-)
    #
    Σχόλιο από ggk, 28-3-08  
    #
    Σχόλιο από SOSOKA, 3-4-08  
    Μπορούμε να προσθέσουμε στη βάση του cheese cake 3/4 φλιτζανιού αμύγδαλα τα οποία τα χονδροκόβουμε στο multi και τα ανακατεύουμε με τα μπισκότα και το βούτυρο και τα ψήνουμε στο φούρνο
    #
    Σχόλιο από sweeney, 13-6-08  
    επειδη φτιαχνω χρονια cheesecake και ειναι θεικο θα ηθελα να πω καποιες συμβουλες για να γινει πιο απλο,ευκολο,και λιγοτερο παχυντικο με εξισου θεικη και αυθεντικη γευση cheesecake(δεν εχω τσαμπα τοσους θαυμαστες σαυτο το γλυκο)πρωτα απολα δεν χρειαζεται να βαλεις βανιλια και κορν φλαουρ..δευτερον ουτε χρειαζεται υπερβολη στη δοση για τα υλικα..400γρ.τυρι κρεμα,400γρ.μπισκοτα,125γρ.βουτυρο,1 λεμονι για το χυμο και 1 κουτι ζαχαρουχο γαλα(400γρ)και τελος ενα βαζο βυσσινο η αγριοκερασο.τοσο απλο τοσο γρηγορο και θεικο πανω απολα.δεν κρινω τη συνταγη απλα βοηθαω να γινει τελεια..
    #
    Σχόλιο από dimikl, 13-6-08  
    ο καθένας φτιάχνει το συγκεκριμένο γλυκό με όποιο τρόπο τον βολεύει ή έχει συνηθίσει.Για το κορν φλάουρ έχω να πω ότι η φίλη μας fouli το χρησιμοποιεί για να δέσει το σιρόπι από τα φρούτα ώστε να πέσει πάνω στο γλυκό πιο όμορφα όπως τα ετοιμα σιρόπια του εμπορίου.Όσο για την ποσότητα νομίζω ότι εξαρτάται από την πιατέλα ή τη φόρμα που θα το βάλεις.
    Μία άλλη εκδοχή αλλά πιο παχυντική και πιο νόστιμη,είναι η κρέμα γάλακτος που βάζω εγώ αντί γάλα.
    #
    Σχόλιο από Σόφη, 19-6-08  
    έχω κάνει πολλές άλλες συνταγές cheese cake, αλλά αυτή είναι η καλύτερη.
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 21-8-08  
    Καλή σας ημέρα. Είμαι νέα στο forum και η πρώτη συνταγή που δοκίμασα ήταν αυτή. Ακολούθησα τις οδηγίες της sweeney και ένα μπορώ να πω... Θεϊκή. Από εμένα & το σύζυγο 5 πιρουνάκια
    #
    Σχόλιο από makeupartist, 2-10-08  
    Γειας σας κορίτσια!
    Θέλω να ρωτησω τη sweeney για τη δική της εκδοχή cheesecake.Το βύσσινο που χρησιμοποιείς είναι κονσέρβα και το σιρόπι δεν το "δένεις" με κάτι...; Δεν είναι πολύ αραιό;Φιλιά!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    130 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από achatzigianni, 24-10-06  
    #
    Σχόλιο από perdika, 29-1-07  
    #
    Σχόλιο από kokos, 23-5-07  
    Egw tha protina to voutiro na min to liwsete se katsarolaki alla na to afisete exw apo to psigio na liwsei mono mou.Kai an einai xeimonas pano sto kalorifer
    #
    Σχόλιο από Νένα, 14-1-08  
    Τι θα πει το "σβήνουμε με κορν φλάουρ".Το κορν φλάουρ δεν διαλύεται, απ την εμπειρία μου, σε ζεστό υγρό.Μόνο σε κρύο.΄Επειτα να δώσω ένα τιπ. ΄Οταν κάνετε βάση με μπισκότα και βουτυρο, καλά είναι να την ψήνετε λίγο αλλιώς χωρίζει την ώρα του σερβιρίσματος.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-1-08  
    Νένα η βάση με τα μπισκότα και το βούτυρο εάν τα πατικώσεις πολύ καλά, δεν χωρίζει. Δεν έχω δοκιμάσει όμως να την ψήσω, ίσως να το δοκιμάσω και αυτό σε κάποια από τις τάρτες που κάνω.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 14-1-08  
    Και γω ψηνω λιγο το μπισκοτο και γινεται νομιζω πιο νοστιμο.Τωρα σε οσους δεν αρεσει το βυσσινο εγω το χω δοκιμασει και με κερασι και με φραουλες και ειναι το ιδιο καλο.
    #
    Σχόλιο από ggk, 28-3-08  
    #
    Σχόλιο από sweeney, 13-6-08  
    επειδη φτιαχνω χρονια cheesecake και ειναι θεικο θα ηθελα να πω καποιες συμβουλες για να γινει πιο απλο,ευκολο,και λιγοτερο παχυντικο με εξισου θεικη και αυθεντικη γευση cheesecake(δεν εχω τσαμπα τοσους θαυμαστες σαυτο το γλυκο)πρωτα απολα δεν χρειαζεται να βαλεις βανιλια και κορν φλαουρ..δευτερον ουτε χρειαζεται υπερβολη στη δοση για τα υλικα..400γρ.τυρι κρεμα,400γρ.μπισκοτα,125γρ.βουτυρο,1 λεμονι για το χυμο και 1 κουτι ζαχαρουχο γαλα(400γρ)και τελος ενα βαζο βυσσινο η αγριοκερασο.τοσο απλο τοσο γρηγορο και θεικο πανω απολα.δεν κρινω τη συνταγη απλα βοηθαω να γινει τελεια..
    #
    Σχόλιο από dimikl, 13-6-08  
    ο καθένας φτιάχνει το συγκεκριμένο γλυκό με όποιο τρόπο τον βολεύει ή έχει συνηθίσει.Για το κορν φλάουρ έχω να πω ότι η φίλη μας fouli το χρησιμοποιεί για να δέσει το σιρόπι από τα φρούτα ώστε να πέσει πάνω στο γλυκό πιο όμορφα όπως τα ετοιμα σιρόπια του εμπορίου.Όσο για την ποσότητα νομίζω ότι εξαρτάται από την πιατέλα ή τη φόρμα που θα το βάλεις.
    Μία άλλη εκδοχή αλλά πιο παχυντική και πιο νόστιμη,είναι η κρέμα γάλακτος που βάζω εγώ αντί γάλα.
    #
    Σχόλιο από Σόφη, 19-6-08  
    έχω κάνει πολλές άλλες συνταγές cheese cake, αλλά αυτή είναι η καλύτερη.
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 21-8-08  
    Καλή σας ημέρα. Είμαι νέα στο forum και η πρώτη συνταγή που δοκίμασα ήταν αυτή. Ακολούθησα τις οδηγίες της sweeney και ένα μπορώ να πω... Θεϊκή. Από εμένα & το σύζυγο 5 πιρουνάκια
    #
    Σχόλιο από makeupartist, 2-10-08  
    Γειας σας κορίτσια!
    Θέλω να ρωτησω τη sweeney για τη δική της εκδοχή cheesecake.Το βύσσινο που χρησιμοποιείς είναι κονσέρβα και το σιρόπι δεν το "δένεις" με κάτι...; Δεν είναι πολύ αραιό;Φιλιά!
    #
    Σχόλιο από faiki, 25-10-08  
    Χαιρεται....το εφτιαξα κ εγω μονο που εβαλα λιγοτερο βουτυρο κ τυρι.Βεβαια, το κοινο στο σπιτι αποφασισε οτι το ηθελε με μαρμελαδα φραουλα.... Νοστιμοτατο. Ευχαριστουμε fouli για τη συνταγη
    #
    Σχόλιο από ISARI, 1-12-08  
    Πολύ πολύ καλή!Το εφτιαξα με τη δοσολογία της Sweeny και σας ενημερώνω ότι προτίμησαν το δικό μου απο έτοιμο που μου έφεραν σπίτι(και το συγκεκριμένο έτοιμο ήταν πολύ καλό)
    #
    Σχόλιο από CLIARI, 16-1-09  
    Apla teleio!to eftiaksa xthes kai itan para poly eykolo!apo geysi skizei kai apo emfanisei mageyei!! Thanks fouli!
    #
    Σχόλιο από sidirena, 16-1-09  
    Ουπς!Το εφτιαξα απο τα τελη Νοεμβριου και ειχα ξεχασει να βαθμολογησω!
    Το τσηζ κεικ εγινε πραγματι πολυ καλο,νοστιμο και αρωματικο.Η μονη δικη μου παρεμβαση ηταν 1 φακελακι ζελε κερασι που εβαλα στο μιγμα για να σφιξει επειδη χρησιμοποιησα Φιλαδελφεια λαιτ και το οτι εψησα για 10 λεπτα τη βαση με τα μπισκοτα στο φουρνο.
    #
    Σχόλιο από effie33, 6-4-09  
    Eyxaristw poly gia tin syntagi! Htan i prwti fora poy eftiaxa cheesecake kai itan teleio! Thanks!
    #
    Σχόλιο από Irini.a, 26-4-09  
    Αυτη τη συνταγη κανω κι εγω, μονο που βαζω 500γρ τυρι, 2 κουτια ζαχαρουχο και χυμο απο 2 λεμονια, εχω δοκιμασει πολλες αναλογιες σε κρεμα κι αυτες βγηκαν οι καλυτερες για εμας. Με light τυρι που εκανα δεν επηζε ποτε. Τι θα προτεινατε να βαλω, οχι ζελε γιατι δε θελω να αλλοιωθει η γευση, για να πηξει αν βαλω τυρι light;
    #
    Σχόλιο από kor_, 22-5-09  
    Αυτή ακριβώς φτιάχνει κ η μαμά μου!!!Απλά μαγεία!!! Κ εμείς το ψήνουμε λιγάκι...Δοκίμασε το
    #
    Σχόλιο από boombie, 7-6-09  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dimitra9, 20-2-07  
    μοιάζει ωραία συνταγή αναρωτιέμαι αν δεν μας αρέσουν τα βύσσινα τι άλλο θα μπορούσαμε να βάλουμε επάνω?
    #
    Σχόλιο από NTINA, 14-1-08  
    Δημητρα θα μπορουσες να βαλης φρεσκα φρουτα αφου τα βουτηξεις σε ζελε ταχειας πήξης ,η αραιωμενη μαρμελαδα .Οσο για τη βαση και εγω την ψηνω.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 19-1-08  
    Ούτε εμένα μου αρέσουν τα βύσσινα και η μητέρα μου σε μια παραλλαγή (την έχω προσθέσει ως "Τούρτα Ανανά"), βάζει κομματάκια ανανά και είναι ΜΟΥΡΛΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από maroulita, 3-2-08  
    Αντί για βύσσινα, εγώ βάζω μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή μαρμελάδα καρπών αγριοτριανταφυλλιάς (είναι ξινούτσικη)και την αραιώνω με σιρόπι από γλυκό βύσσινο. Μούρλια!
    #
    Σχόλιο από Mia, 2-11-08  
    Τη δοκίμασα βέβαια και ξετρελάθηκα.Κι εγώ με μαρμελάδα φράουλα και όντως έγινε ανάρπαστο.Εξαφανίστηκε σε μια οικογενειακή συγκέντρωση όλο το πυρέξ σ'ένα απόγευμα. Όμως έχω και μια ερώτηση.
    Αν βάλω philladelphia light, για να μειώσω λίγο τις θερμίδες,θα σφίξει η κρέμα με το ζαχαρούχο ή θα πρέπει να τη "δέσω" με ζελατίνη?
    #
    Σχόλιο από viclec, 14-6-09  
    ταιριαζει αυτο το cheesecake με φραουλες?
    #
    Σχόλιο από evita7, 25-6-09  
    εάν βάλω πάνω γλυκό του κουταλιού κεράσι θα μου βγεί καλό?
    #
    Σχόλιο από panakota, 26-11-09  
    εγω φτιαχνω το γλυκο μια χαρα αλλα μου τα χαλαει παντα η μαρμελαδα..βαση κ κρεμα ειναι τελεια κ απο γευση κ απο εμφανηση,(το φτιαχνω σε πιρεξ)αλλα μολις βαλω την μαρμελαδα μου χαλαει ολο το γλυκο κ μετα δεν κοβετε σε κομματακια αλλα το τρως σε μπολ με το κουταλακι...δεν ξερω τι να καω ισως τελικα να μν φταιει η μαρμαλαδα αλλα η κρεμα η τα μπισκοτα..οπως κ να χει απο γευση βγαινει γευστικο σε εμφανηση μου τα χαλαει παντα...τι να κανω??
    #
    Σχόλιο από Sol81, 19-12-09  
    Μια ερώτηση, σε τι ταψάκι βάζετε αυτή τη δοσολογία?
    #
    Σχόλιο από lenale, 19-12-09  
    Sol μου εγώ το κάνω σε φόρμα δαχτυλίδι, νομίζω ότι έχει γύρω στα 22εκ. διάμετρο. Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από Xristinatasha, 19-1-10  
    Κορίτσια μια ερώτηση!! Επάνω στο cheese cake θα μπορούσα άραγε να βάλω βύσσινα με τα οποία είχα φτιάξει ποτό βύσσινο και τα έχω τώρα στραγγίξει κι έχω βγάλει τα κουκούτσια ή θα κάνω τσάμπα τον κόπο;;;;
    #
    Σχόλιο από Xristinatasha, 19-1-10  
    Σιρόπι όμως δεν έχω! Σκέτα τα βύσσινα που έχουν και γεύση από το ποτό!!
    #
    Σχόλιο από Neandros, 1-3-11  
    ό ελ. καφές που μπαίνει;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-3-11  
    Δεν λέει πουθενά ελληνικό καφέ. Λέει ένα φλυτζάνι του καφέ χυμό λεμόνι. Δηλαδή θα μετρήσεις χυμό λεμόνι με ένα φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ.
    #
    Σχόλιο από Evid217, 11-3-11  
    απο γευση καλη αλλα τα κερασια βυθιστικαν στην κρεμα παρολο που πριν τα βαλω απο πανω ειχα βαλει για αρκετες ωρες το cheesecake στο ψυγειο για να σφιξει. ειναι φυσικο η εκανα κατι λαθος???
    #
    Σχόλιο από evi21, 28-3-11  
    γεια σας! σημερα θα φτιαξω το γλυκο απλα αν μπορειτε θα ηθελα να μου εξηγησετε λιγακι αυτο με το κορν φλαουερ...πως σβηνω το σιροπι με αυτο?συγγνωμη απλα ειναι πρωτη φορα που το κανω! και εκτος απο αυτο στα σχολια που διαβασα υπηρχαν πολλες οδηγιες σε σχεση με το ποσα γραμμαρια βουτηρο να βαλουμε και τυρι...τελικα ποσο πρεπει να βαλουμε??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-3-11  
    Θα βάλεις σε ένα ποτηράκι το κορν φλάουερ και θα το ανακατέψεις με λίγο νεράκι, να διαλυθεί τελείως. Μετά θα το προσθέσεις στο ζουμάκι και θα ανακατέψεις. Έτσι θα δέσει η σάλτσα σου.
    Όσο για τις ποσότητες, η συνταγή έχει συγκεκριμένες. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις παραλλαγές του για να το φέρει στα μέτρα και τα γούστα του :)
    #
    Σχόλιο από yotakef, 20-4-11  
    1.5 πακετο digestive δηλ ποσα γρ? εχω το μικρο των 250 κανει?
    #
    Σχόλιο από daphnee, 8-8-11  
    tha borousa na valo kapio alo tiri ektos apo philadelphia?
    #
    Σχόλιο από dthemora, 29-10-11  
    Πάρα πολύ ωραίο. Θεωρώ κι εγώ πως μπορεί να μειωθεί το βούτυρο...



    Dimitroula_arxaria, το "σβήνω με corn flour" είναι λάθος.. Διέλυσε το corn flour μέσα στο σιρόπι της κονσέρβας και μετά βάλε το στη φωτιά κι ανακάτευε μέχρι να δέσει.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΣΙΓΜΑ ΣΙΓΜΑ, 14-1-08  
    Εάν θρηματίσουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη, μπορούμε να τα αναμείξουμε με λίγο βούτυρο, χωρίς να χρειαστούν 250 γραμμάρια ώστε να είναι πιό υγειηνό. Επίσης εάν αναμείξουμε τη κτυπημένη στο μίξερ τυρί-κρέμα τύπου Φιλαδέλφια με κρύο ζελέ λεμονιού (ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα νερού που ανάφέρουν οι οδηγίες στο κουτί του κατασκευαστή, διαλύουμε ΄μέσα τη σκόνη του ζελέ και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό παγωμένο), τότε η κρέπα πάνω από τα μπισκότα θα πήξει πολύ ωραία, ενώ η υγρασία του ζελέ θα στερεοποιήσει το μπισκότο που αποτελεί τη βάση του τσιζ κέϊκ.
    Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο, και μετά από 3 - 4 ώρες μπορούμε να το καλύψουμε με μαρμελάδα φράουλα, ή μαρμελάδα από μύρτιλα ή φρούτα του δάσους όπως αναφέρονται σε ορισμένα βαζάκια.
    Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει. Καλή επιτυχία.

    Φιλικά
    ΣΙΓΜΑ
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
    #
    Σχόλιο από katia83, 27-1-08  
    Επειδή αυτή την συνταγή την κάνω χρόνια μπορώ να πώ πως μετά απο πολλούς πειραματισμούς μπορείτε να βάλετε την μισή δόση αντί για μπισκότα, φουντούκι τριμμένο η αμύγδαλο...εγώ πάντως απο πάνω βάζω διάφορες γεύσεις από μαρμελάδες με xtra φρούτα και είναι πάντα υπέροχο!
    #
    Σχόλιο από Yiouli, 29-2-08  
    Είναι το πιο νόστιμο cheesecake που έχω δοκιμάσει. Εναλλακτικά, βάζω πτιμπερ (1,5 πακέτο) και το αναμιγνύω με μια πλάκα λιωμένο βούτυρο. Επίσης, για την παρασκευή της επικάλυψης ζεσταίνω το χυμό της κονσέρβας με ένα φλυτζανάκι κρύο νερό, όπου έχω διαλύσει 2 κ.σούπας κορν φλάουρ. Μόλις δέσει το σιρόπι ανακατεύω για 2 λεπτά με τα βύσσινα, αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω 2 ώρες να κρυώσει πριν το βάλω στο γλυκο. Τέλος, η μάρκας της κονσέρβας που αναφέρεται είναι η καλύτερη, μετά βέβαια από τα φρέσκα φρούτα! ;-)
    #
    Σχόλιο από SOSOKA, 3-4-08  
    Μπορούμε να προσθέσουμε στη βάση του cheese cake 3/4 φλιτζανιού αμύγδαλα τα οποία τα χονδροκόβουμε στο multi και τα ανακατεύουμε με τα μπισκότα και το βούτυρο και τα ψήνουμε στο φούρνο
    #
    Σχόλιο από sidirena, 30-11-08  
    Το φτιαχνω αυτη τη στιγμη,μονο που επειδη χρησιμοποιω Φιλαδελφεια light εβαλα μεσα στην κρεμα και 1 φακελακι ζελε κερασι,διαλυμενο σε 1/2 κουπα ζεστο νερο.Mia,η κρεμα με το Φιλαδελφεια light,ειναι οντως πολυ ρευστη.Τωρα παγωνει στο ψυγειο,μολις ειναι ετοιμο θα ψηφισω και θα σε ενημερωσω για το αποτελεσμα.
    #
    Σχόλιο από galera, 20-11-09  
    Περίπου έτσι το κάνω και εγώ, μόνο που καβουρντιζω τα μπισκότα και απο πάνω τουσ ρίχνω και λίγη σκόνη κανελλας. Επίσης όταν φτιάχνω το σιρόπι τα βύσσινα τα αφηνω στην κονσέρβα αφου τα ραντίσω με λίγο κονιάκ και μετα τα πρίν τα ρίξω στο γλυκό τα αναμυγνίω όλα μαζί. Η κανελλα του πάει πολύ.
    #
    Σχόλιο από galera, 20-11-09  
    κανέλα και αναμιγνύω. Για να είμαστε σωστοι
    #
    Σχόλιο από 103, 23-11-09  
    Eτσι ακριβώς το κάνουμε στην οικογενεια μου. Το φτιάχνουμε κυρίως με βύσσινο, αλλά καμιά φορά χρησιμοποιούμε και ανανά. Είναι θέμα γούστου, αλλά πιστεύω ότι το cheesecake είναι κατά βάση γλυκόξινο, άρα το βύσσινο του πάει τρελλά. Το φτιάχνω έτσι και πραγματικά δεν σταματάνε να μου ζητάνε την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από eve81, 20-2-10  
    Πολύ καλό, συγχαρητήρια!!!Έκανα βέβαι κα΄ποιες "παραλλαγές" γιατί δεν είχα όλα τα υλικά αλλά με το που είδα την συνταγή ΕΠΡΕΠΕ να την κάνω!Έβαλα και εγω πτιμπερ αντι για digestive και λιγοτερο σιγουρα βούτυρο(περίπου 150-180γρ)το γαρνίρισα με μαρμελάδα φράουλα όσον αφορά το τυρί-κρέμα είχα και εγω Light και μου βγήκε "νερουλό" αρχικά, αλλα πρόσθεσα 1/2 φακελάκι ανθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια, έπηξε και έγινε...απλά...ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟ!
    #
    Σχόλιο από evitapapas, 4-6-10  
    ευκολότατη συνταγή , την κάνω χρόνια με πτι-μπερ και προσθέτω στην κρέμα 1 κουταλιά μεγάλη γιαούρτι τοταλ 10% λιπαρά (για να δέσει ευκολότερα)
    #
    Σχόλιο από theodorasarigianni, 26-1-12  
    καλισπερα fouli!! egw molis eftiaxa tin syntagi soy alla exw tin entypwsei oti moy myrizei poly to filadelfia... bebaia twra molis tin ebala sto cygeio... etsi einai? esena soy exei tyxei i se kapoia alli apo to forum??? tha fygei meta??
    #
    Σχόλιο από lixouda, 8-3-14  
    Την αλλαξα λιγο τη συνταγη, εβαλα λιγοτερο βουτυρο, δεν εβαλα χυμο λεμονιου, εβαλα 400γρ. τυρι κρεμα και για περισσοτερη κρεμα προσθεσα 200 γρ. κρεμα γαλακτος που χτυπηθηκε σαν σαντιγυ. Απο πανω εβαλα μαρμελαδα φραμπουαζ διαλυμενη σε ελαχιστο νερο. Εγινε υπεροχο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 151 αγαπημένων συνταγών, του/της KIKIAP
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 220 αγαπημένων συνταγών, του/της mariagal
    Cheesecake
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
    Glyka
    Ένα βιβλίο 455 αγαπημένων συνταγών, του/της Antri mic
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelika42