Cheese crackers του Άκη
Τα πιο εύκολα και νόστιμα, αλμυρά μπισκοτάκια με τυρι που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Recipe by Μουστρουφίτσα
Υλικά
-
250 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κ. γλυκού αλάτι
-
1 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
-
1/2 κ. γλυκού κάρυ
-
220-250 γρ τυρί τριμμένο (διάφορα τυριά)
-
140 γρ βούτυρο ανάλατο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι, το κάρυ και την πάπρικα και ανακατεύουμε για λίγο.
-
2
Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν τα υλικά μας τρίμμα.
-
3
Στη συνέχεια ρίχνουμε 4 - 6 κουταλιές παγωμένο νερό.
-
4
Τοποθετούμε την ζύμη σε σακούλα στο ψυγείο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτα.
-
5
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας.
-
6
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε πάχος 3 - 4 χιλιοστά. Φτιάχνουμε και κόβουμε τα σχέδια με τη βοήθεια ενός κουπάτ και τοποθετούμε τα κρακεράκια στο ταψί.
-
7
Ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σχόλια (34)