Cheesecake Γιόλας
Είναι το πιο τέλειο cheesecake που έχω δοκιμάσει και το όνομά του το οφείλει σε μία φίλη από την Κύπρο που το έφτιαχνε.
Υλικά
-
4 σειρές μπισκότα miranta Παπαδοπούλου
-
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
-
3 συσκευασίες Φιλαδέλφεια τυρί, το ένα light
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
1/3 cup χυμό λεμόνι
-
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
1 βαζάκι μαρμελάδα βύσσινο
-
2 κ.σούπας κόρν φλάουρ
-
1 κ.σούπας ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω στο multi τα μπισκότα, τα αλέθω και τα ανακατεύω με το βούτυρο που έχω λιώσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Στρώνω σε πυρέξ και ψήνω για 8'-10' στους 200. Αφήνω να κρυώσει.
-
2
Χτυπάω τα τυριά στο μίξερ με το γάλα, τη ζάχαρη και αφού δέσει καλά, ρίχνω το λεμόνι σιγά - σιγά και ανακατεύω με κουτάλι. Τοποθετώ την κρέμα στο ψυγείο.
-
3
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνω την μαρμελάδα με τη ζάχαρη και το corn flour για να πήξει. Αφήνω να κρυώσει.
-
4
Πάνω από την βάση βάζω την παγωμένη κρέμα και καλύπτω με την μαρμελάδα. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Σχόλια (11)