Cheesecake με 2 σοκολάτες και φιστίκια
Καταπληκτική συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, εύκολη και πεντανόστιμη! Καθόλου λιγωτική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ εύκολο και αγαπημένο γλυκό της οικογένειάς μου!!! Καλή επιτυχία!!
Υλικά
-
220 γρ. μπισκότα digestive
-
110 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
-
5 γρ. κακάο
-
30 γρ. καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα (προαιρετικά)
-
130 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο ή 160 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 55% κακάο
-
130 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
600 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
-
100 γρ. κουβερτούρα λευκή
-
100 γρ. κρέμα γάλακτος
-
100 γρ.τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
-
γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κόκκινη μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή φρέσκα φρούτα του δάσους για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη βάση, τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κακάο και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βραχούν ομοιόμορφα.
-
2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
-
3
Βάζουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πάνω σε ένα ταψί (ή χρησιμοποιούμε τσέρκι) και απλώνουμε το μείγμα των μπισκότων, πιέζοντάς το, ώστε να γίνει επίπεδο και συμπαγές.
-
4
Ρίχνουμε τα φιστίκια και τα πιέζουμε ελαφρώς μέσα στη βάση του μπισκότου.
-
5
Ψήνουμε τη βάση για 15 λεπτά.
-
6
Για την κρέμα, τεμαχίζουμε τη μαύρη κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
-
7
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν βράσει.
-
8
Την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα, περιμένουμε ένα λεπτό ώστε να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
-
9
Βάζουμε το τυρί σε ένα μπολ και το 'δουλεύουμε' λίγο, για να μαλακώσει.
-
10
Προσθέτουμε τη σοκολατένια σος και ανακατεύουμε έως ότου προκύψει μια ενιαία κρέμα.
-
11
Βάζουμε την κρέμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
12
Για την άσπρη κρέμα, τεμαχίζουμε τη λευκή σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
-
13
Προσθέτουμε τη λευκή σος και ανακατεύουμε έως ότου προκύψει μια ενιαία κρέμα.
-
14
Απλώνουμε τη λευκή κρέμα πάνω από τη σοκολατένια κρέμα και το τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
15
Για να το σερβίρουμε, γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κόκκινη μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή φρέσκα φρούτα του δάσους (π.χ. σμέουρα, βατόμουρα, κράνμπερι ή και μείξη αυτών)
Σχόλια