Cheesecake με ανανά

Σταυρούλα Τσιότσιου
Σταυρούλα Τσιότσιου @cook_8517574
,Ελλάδα

Μία εύκολη, γλυκιά και δροσερή συνταγή ότι πρέπει για το καλοκαιράκι που έχει έρθει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν το γλυκό να το κάνετε το απόγευμα για να καταναλωθεί την επόμενη μέρα που θα είστε σίγουροι ότι θα έχει κρυώσει πολύ καλά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
15 άτομα
  1. 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  2. 250 gr μαργαρίνη
  3. 200 gr κρέμα τυρί 
  4. 1 φακελάκι σαντιγί (εγώ χρησιμοποιώ Garni Γιώτης, 100 gr περιέχει το κάθε φακελάκι)
  5. 200 ml γάλα
  6. 1 κονσέρβα ανανά (μεγάλη)
  7. 5 κουταλιές κόρν φλάουρ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάμε με τον ανανά.Βγάζουμε τον ανανά από την κονσέρβα (χωρίς να βγάλουμε το σιρόπι του ακόμα) και πολτοποιούμε τον ανανά στο μούλτι αρκετά. Δεν θέλουμε να έχει καθόλου κομματάκια. Αφού πολτοποιήσουμε τον ανανά σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σιρόπι από τον ανανά και προσθέτουμε μέσα το κόρν φλάουρ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτοποιημένο ανανά και το σιρόπι του και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά (για να μην κολλήσει) μέχρι να πήξει. Αφαιρούμε από την φωτιά όταν έχει πήξει και το αφήνουμε να κρυώσει (σε θερμοκρασία δωματίου) ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά!

  2. 2

    Για να φτιάξουμε την βάση μας θα πρέπει να τρίψουμε τα μπισκότα στο μούλτι πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να λιώσει. Όταν λιώσει το βούτυρο και έχουμε και τα μπισκότα έτοιμα τριμμένα και μέσα στο σκεύος που θα έχουμε το γλυκό προσθέτουμε το βούτυρο λίγο λίγο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να το απορροφήσει καλά το μπισκότο. ΠΡΟΣΟΧΉ μην ρίξετε όλο το βούτυρο αλλά βάζετε λίγο λίγο για να δείτε πόσο θα χρειαστεί. Όταν έχουν ομογενοποιηθεί πολύ καλά στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο σκεύος και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

  3. 3

    Στο βήμα αυτό φτιάχνουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, δηλαδή για ένα φακελάκι χρησιμοποιούμε 200 ml παγωμένο γάλα, βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ μαζί με το περιεχόμενο που έχει το φακελάκι και το τυρί κρέμα και χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Όταν η σαντιγί είναι έτοιμη (στέκεται) τότε την βάζουμε πάνω από το μπισκότο (που έχουμε στο ψυγείο) και στρώνουμε την σαντιγί ομοιόμορφα να πάει παντού. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Σε αυτή την φάση το γλυκό θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο σίγουρα 2 ώρες γιατί θέλουμε να παγώσει πολύ καλά πριν βάλουμε τον ανανά. Αφού περάσουν 2 ώρες και το γλυκό έχει παγώσει πολύ καλά και φυσικά και ο ανανάς θα πρέπει να είναι κρύος (αλλά σε θερμοκρασία δωματίου) τότε βάζουμε τον ανανά πάνω από την σαντιγί και απλώνουμε ώστε να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες. Βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες για να σταθεροποιηθεί και να παγώσει καλά το γλυκό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Σταυρούλα Τσιότσιου
στις
,Ελλάδα