Cheesecake με βύσσινα
Συνταγή που κάνει χρόνια η μητέρα μου και την έχουμε λατρέψει οικογενειακώς. Για τους λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν στρώνουμε την βάση, προσέχουμε να μην πιέσουμε υπερβολικά το μπισκότο, γιατί μετά κόβεται πιο δύσκολα.Εάν θέλετε όταν φτιάχνετε την σαντιγύ, φτιάξτε λίγη έξτρα, όσο για ένα κορνέ. Όταν το cheesecake είναι έτοιμο, γαρνίρετε περιμετρικά. Voilà!Εγώ χρησιμοποιώ τη vegetal, θα την βρείτε στα ψυγεία των supermarket
Υλικά
-
1,5 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
-
150 γρ. βούτυρο
-
1 φιλαδέλφεια των 200γρ.
-
1 φλυτζάνι φυτική κρέμα γάλακτος
-
4 κουτ. σούπας άχνη
-
1 βάζο κομπόστα βύσσινα
-
3 κουτ.σούπας ζάχαρη
-
2 κοφτές κουτ.σούπας κορν φλάουρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζετε τα μπισκότα (με moulinex ή στο χέρι, ανάλογα πόσο τριμμένα τα θέλετε).
-
2
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε το μπισκότο και ανακατεύετε να γίνει ομοιόμορφο.
-
3
Στρώνετε το μίγμα σε ένα πυρέξ ή κάποιο άλλο βαθύ σκεύος (αν έχετε φόρμα για τούρτες, ακόμα καλύτερα).
-
4
Αφήνετε λίγο να κρυώσει.
-
5
Χτυπάτε στο μίξερ την φιλαδέλφεια με τις 2 κουταλιές άχνη.
-
6
Σε άλλο μπολ χτυπάτε τη φυτική κρέμα γάλακτος με τις άλλες 2 κουταλιές άχνη, μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγύ.
-
7
Ανακατεύετε τα 2 μίγματα με ένα κουτάλι και το στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από το μπισκότο.
-
8
Στραγγίστε την κομπόστα (κρατώντας το ζουμί) και στρώστε τα βύσσινα πάνω στην κρέμα.
-
9
Ρίχνετε ένα φλυτζάνι από το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι (αν τυχόν είναι λιγότερο συμπληρώνετε με νερό), και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 2 δάχτυλα ζουμί και το ρίχνουμε και αυτό. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
-
10
Με ένα κουτάλι στρώνουμε αμέσως το γλάσο πάνω από τα βύσσινα και την κρέμα.
-
11
Το βάζουμε στο ψυγείο. Το γλυκό αυτό σερβίρεται κρύο!
Σχόλια (15)