κύρια φωτογραφία συνταγής Cheesecake με γιαούρτι και μέλι
ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
,ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2-5 % λιπαρά
  2. 2 κουτ. σούπας μέλι
  3. χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  4. 10 μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
  5. 2 κουτ. σούπας ξηρούς καρπούς αλεσμένους
  6. 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε σ' ένα μπρίκι το γάλα

  2. 2

    Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

  3. 3

    Παγώνουμε το μπρίκι σε μπεν-μαρί με κρύο νερό και παγάκια.

  4. 4

    Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα με το μέλι και τον χυμό λεμονιού σ' ένα μπολ, και ανακατεύουμε καλά

  5. 5

    Παίρνουμε ένα πυρέξ και κάνουμε μια λεπτή στρώση με τα μισά τριμμένα μπισκότα και τους μισούς ξηρούς καρπούς

  6. 6

    Ρίχνουμε τη μισή δόση της κρέμας

  7. 7

    Κάνουμε μία δεύτερη στρώση με τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα και με την υπόλοιπη κρέμα και στο τέλος προσθέτουμε από πάνω τη μαρμελάδα βατόμουρο ή ό,τι άλλη γεύση μας αρέσει.

  8. 8

    Αφήνουμε το γλυκό μας για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και να δέσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Μμμμ ενδιαφέρουσα συνταγή! Πρέπει να είναι και σχετικά ελαφρυά ε; Θα τη δοκιμάσω και θα βαθμολογήσω!

Από

ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
στις
,ΕΛΛΑΔΑ