Cheesecake με γιαούρτι και μέλι
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2-5 % λιπαρά
-
200 ml γάλα εβαπορέ
-
2 κουτ. σούπας μέλι
-
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
-
10 μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
-
2 κουτ. σούπας ξηρούς καρπούς αλεσμένους
-
4 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε σ' ένα μπρίκι το γάλα
-
2
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
-
3
Παγώνουμε το μπρίκι σε μπεν-μαρί με κρύο νερό και παγάκια.
-
4
Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα με το μέλι και τον χυμό λεμονιού σ' ένα μπολ, και ανακατεύουμε καλά
-
5
Παίρνουμε ένα πυρέξ και κάνουμε μια λεπτή στρώση με τα μισά τριμμένα μπισκότα και τους μισούς ξηρούς καρπούς
-
6
Ρίχνουμε τη μισή δόση της κρέμας
-
7
Κάνουμε μία δεύτερη στρώση με τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα και με την υπόλοιπη κρέμα και στο τέλος προσθέτουμε από πάνω τη μαρμελάδα βατόμουρο ή ό,τι άλλη γεύση μας αρέσει.
-
8
Αφήνουμε το γλυκό μας για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και να δέσει.
Σχόλια (10)