κύρια φωτογραφία συνταγής Cheesecake με κλασική συνταγή
gemlisco
gemlisco @cook_8467165

Κλασική συνταγή Τσηζ Κέικ που θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Να σας ενημερώσω πως η ζελατίνα είναι απαραίτητη για το «στήσιμο» του Cheesecake. Μην φοβηθείτε ότι θα σας αλλοιώσει τη γεύση.Επίσης προτείνω για το εύκολο ξεφορμάρισμα του γλυκού να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη βάση της φόρμας πριν από την παρασκευή του.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
1 ταψί
  1. Για τη βάση
  2. 3 πακέτα μπισκότα Μιράντα  (τριμμένα με το μούλτι για μεγαλύτερη ευκολία)
  3. 250 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη
  4. Για τη γέμιση
  5. 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ και παγωμένη για 3-4 ώρες στο ψυγείο
  6. 2 φακελάκια ζελατίνα σε σκόνη των 10 γραμμαρίων το κάθε ένα
  7. Για την επικάλυψη
  8. 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα, κεράσι ή βύσσινο
  9. 1/3 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη των 10 γραμμαρίων

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την παρασκευή της βάσης ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη και τοποθετούμε σε φόρμα με στεφάνι διαμέτρου 24 εκατοστών πιέζοντάς τα καλά.

  2. 2

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

  3. 3

    Για την παρασκευή της γέμισης μαλακώνουμε τα 2 φακελάκια ζελατίνας σε 12 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και κατόπιν προσθέτουμε το αντίστοιχο ζεστό νερό ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί.

  4. 4

    Ανακατεύουμε καλά (κατά προτίμηση με μίξερ) το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε την υγρή ζελατίνα που ετοιμάσαμε ανακατεύοντας πάλι πολύ καλά.

  5. 5

    Τέλος προσθέτουμε και την παγωμένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ελαφρά αυτή τη φορά και προσθέτουμε το μείγμα μας στη φόρμα με τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο.

  6. 6

    Για την παρασκευή της επικάλυψης μαλακώνουμε το 1/3 φακελάκι της ζελατίνας σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και κατόπιν προσθέτουμε το αντίστοιχο ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί.

  7. 7

    Προσθέτουμε την υγρή ζελατίνα στη μαρμελάδα και αφού ανακατέψουμε καλά την τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά.

  8. 8

    Τέλος προσθέτουμε το μείγμα της μαρμελάδας στη φόρμα με τα μπισκότα και την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 16 ώρες τουλάχιστον για να «δέσει» το γλυκό μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (30)

chrisko
chrisko @cook_8467602
Πολύ καλό βγήκε!! Τα μόνα που άλλαξα ήταν τα μπισκότα-έβαλα πτιμπερ σε μικρότερη ποσότητα- όπως επίσης και τη μαρμελάδα-έβαλα γλυκό βύσσινο+κορν λαουρ-απλά γιατί τα είχα εύκαιρα.

Από

gemlisco
gemlisco @cook_8467165
στις