Cheesecake με λίγα λιπαρά

Bαθμολογία: 4.9167
       
 
24 ψήφοι
lahanaki, 19.07.10

Περιγραφή

Νόστιμο και φθηνό (μόνο με 7€).

Cheesecake με λίγα λιπαρά
photo: pinalaki

Συνταγή από:

lahanaki

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

Για την κρέμα:

  • 400 gr τυρί κρέμα
  • 400 gr γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 60 gr ζάχαρη άχνη

Για το μπισκότο:

  • 250 gr digestive τριμμένα
  • 125 gr βούτυρο λιωμένο

Για την επικάλυψη:

  • 1 βάζο μαρμελάδα βύσσινο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cheesecake
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Σερβίρει: ακόμα και 12 άτομα!!!
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 18' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 62' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Χτυπάμε το τυρί, το γιαούρτι και τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα.
Βήμα 2
2) Ανακατεύουμε το μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά στους 170 βαθμούς σε αποσπώμενη φόρμα 28 cm.
Βήμα 3
3) Μόλις κρυώσει το μπισκότο ρίχνουμε την κρέμα.
Βήμα 4
4) Το αφήνουμε να παγώσει
Βήμα 5
5) και μετά βάζουμε τη μαρμελάδα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Παρόμοια συνταγή με του Παρλιάρου (αγαπημένος)!

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    31 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΣΑΚΙΡΑ, 24-8-10  
    ειναι τελιο το cheesecake.Δεν το εχω φτιαξει ακομα αλλα πιστευω οτι θα ειναι πολυ νοστιμο!!!1
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 4-4-11  
    5 πιρουνακια με αγαπη! εκανα τα τζικ κεικ αλλά τα έκανα στο ποτηρι! τη μαρμαλαδα βύσσινο την ανακάτεψα με ίγο λικερ ρόδι για να αραιώσει λίγο και στο αλλο πο΄τηρι έβαλα το γλυκο κουταλιού καροτο!! μμμ!!!! τελεια!!!!!!! μέιωσα την ποσότητα των υλικών γιατι μένω μόνη μου!:( τελειο το γλυκάκι σου ! ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 4-4-11  
    α! ξέχασα να πω ότι το μπισκοτο δεν το έψησα!
    #
    Σχόλιο από evaarvan, 26-6-11  
    Απλά τέλειο!!!! :*
    γίνεται και νηστίσιμο με ζελέ ανανά ή λεμόνι και φυτική κρέμα γάλακτος!!! δοκιμάστε το!!!
    #
    Σχόλιο από beginner, 16-1-12  
    Καλησπέρα! Η συνταγή φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και μ' αρέσει ιδιαίτερα που δεν έχει κρέμα γάλακτος, την οποία απεχθάνομαι. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Εγώ έχω ένα αποσπώμενο τσέρκι χωρίς πάτο. Αν ψήσω το μπισκότο σε ταψί με το τσέρκι γύρω-γύρω, μπορώ μετά να το μεταφέρω σε πιατέλα, όπου θα ρίξω την κρέμα αφού ξαναβάλω το τσέρκι, ή κινδυνεύω να διαλυθεί, οπότε καλύτερα να το αφήσω στο ταψί εξ αρχής; Ευχαριστώ πολύ για την όποια απάντηση :)
    #
    Σχόλιο από rangy, 19-3-12  
    #
    Σχόλιο από bluechip, 16-4-12  
    Χριστός ανέστη! Το cheesecake σου έκανε θραύση σήμερα στο πασχαλιάτικο τραπέζι μου! Ελαφρύ (χρησιμοποίησα philadelphia light και γιαούρτι 2%), δροσερό,πεντανόστιμο! 5 πηρουνάκια λοιπόν!
    #
    Σχόλιο από ariadnibb, 30-4-12  
    για ακομά πιο ελαφρυ γλυκακι εγώ σπαω τα μπισκοτα και τα βαζω σε ποτήρι ή ατομικα μπολ (χωρίς βούτυρο και ψησιμο) σε στρωσεις εναλλαξ με την κρεμα.
    #
    Σχόλιο από lahanaki, 21-9-12  
    χιλια συγγνωμη σε ολους για την απουσια αλλα υπηρχε προβλημα..αν και καθυστερημενα θα απαντησω στις ερωτησεις σας.beginner η μεταφορα δεν ειναι πολυ safe καλυτερα να το αφησεις στο ταψι δεν ειναι κακο..Ευχαριστω ολους για τα σχολια σας και τα πηρουνακια!!!I am back!!!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 21-9-12  
    ειναι πραγματικα τελεια συνταγη την εχω κανει πολλες φορες!! ομως δεν κοστιζει 7 ευρω με καμια των δυναμεων
    #
    Σχόλιο από guinevir, 12-10-12  
    Πολύ καλη, απλή και ευκολη συνταγή! Ελαφρότατο κι όμως παννόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Ligeia, 10-1-13  
    #
    Σχόλιο από ralloug, 25-2-13  
    Το έφτιαξα σήμερα αλλά έβαλα Philadelphia light, γιαούρτι 2%, Digestive ολικής και μαρμελάδα φράουλα light. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν υστερεί καθόλου σε γεύση και φυσικά το εφάγα χωρίς τυψεις!
    #
    Σχόλιο από lahanaki, 26-2-13  
    ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια και τα σχόλια!!!
    καλά μαγειρέματα!
    #
    Σχόλιο από mariaa76, 6-3-13  
    Μπράβο lahanaki, αυτο είναι το chessecake που κάνω το τελευταία 10 χρόνια, αγαπημένο ειδικά το καλοκαίρι.
    #
    Σχόλιο από 1irene, 17-5-13  
    #
    Σχόλιο από mproysofi, 2-6-13  
    απλο και τελειο!!!!!!!!!!!!!!!!
    αυτο κανω και γω!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από limbi, 28-6-13  
    Νόστιμο και εύκολo cheesecake, ελαφρύ αποτέλεσμα αλλά πολύ γευστικό. Κατοχυρώθηκε ως επιτυχημένη συνταγή και θα τη φτιάχνω συχνά πλέον!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 8-7-13  
    Πράγματι πεντανόστιμο. Έβαλα 200γρ. τυρί κρέμα και 200γρ. ανθότυρο. Είναι νοστιμότερο την άλλη μέρα.
    #
    Σχόλιο από louk, 30-8-13  
    Πολύ νόστιμο και εύκολο cheesecake!Εβαλα μαρμελάδα δαμάσκηνο και βγήκε τέλειο!Μπράβο για τη συνταγή!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    26 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΣΑΚΙΡΑ, 24-8-10  
    ειναι τελιο το cheesecake.Δεν το εχω φτιαξει ακομα αλλα πιστευω οτι θα ειναι πολυ νοστιμο!!!1
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 4-4-11  
    5 πιρουνακια με αγαπη! εκανα τα τζικ κεικ αλλά τα έκανα στο ποτηρι! τη μαρμαλαδα βύσσινο την ανακάτεψα με ίγο λικερ ρόδι για να αραιώσει λίγο και στο αλλο πο΄τηρι έβαλα το γλυκο κουταλιού καροτο!! μμμ!!!! τελεια!!!!!!! μέιωσα την ποσότητα των υλικών γιατι μένω μόνη μου!:( τελειο το γλυκάκι σου ! ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 4-4-11  
    α! ξέχασα να πω ότι το μπισκοτο δεν το έψησα!
    #
    Σχόλιο από evaarvan, 26-6-11  
    Απλά τέλειο!!!! :*
    γίνεται και νηστίσιμο με ζελέ ανανά ή λεμόνι και φυτική κρέμα γάλακτος!!! δοκιμάστε το!!!
    #
    Σχόλιο από rangy, 19-3-12  
    #
    Σχόλιο από bluechip, 16-4-12  
    Χριστός ανέστη! Το cheesecake σου έκανε θραύση σήμερα στο πασχαλιάτικο τραπέζι μου! Ελαφρύ (χρησιμοποίησα philadelphia light και γιαούρτι 2%), δροσερό,πεντανόστιμο! 5 πηρουνάκια λοιπόν!
    #
    Σχόλιο από lahanaki, 21-9-12  
    χιλια συγγνωμη σε ολους για την απουσια αλλα υπηρχε προβλημα..αν και καθυστερημενα θα απαντησω στις ερωτησεις σας.beginner η μεταφορα δεν ειναι πολυ safe καλυτερα να το αφησεις στο ταψι δεν ειναι κακο..Ευχαριστω ολους για τα σχολια σας και τα πηρουνακια!!!I am back!!!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 21-9-12  
    ειναι πραγματικα τελεια συνταγη την εχω κανει πολλες φορες!! ομως δεν κοστιζει 7 ευρω με καμια των δυναμεων
    #
    Σχόλιο από guinevir, 12-10-12  
    Πολύ καλη, απλή και ευκολη συνταγή! Ελαφρότατο κι όμως παννόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Ligeia, 10-1-13  
    #
    Σχόλιο από ralloug, 25-2-13  
    Το έφτιαξα σήμερα αλλά έβαλα Philadelphia light, γιαούρτι 2%, Digestive ολικής και μαρμελάδα φράουλα light. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν υστερεί καθόλου σε γεύση και φυσικά το εφάγα χωρίς τυψεις!
    #
    Σχόλιο από lahanaki, 26-2-13  
    ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια και τα σχόλια!!!
    καλά μαγειρέματα!
    #
    Σχόλιο από mariaa76, 6-3-13  
    Μπράβο lahanaki, αυτο είναι το chessecake που κάνω το τελευταία 10 χρόνια, αγαπημένο ειδικά το καλοκαίρι.
    #
    Σχόλιο από 1irene, 17-5-13  
    #
    Σχόλιο από mproysofi, 2-6-13  
    απλο και τελειο!!!!!!!!!!!!!!!!
    αυτο κανω και γω!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από limbi, 28-6-13  
    Νόστιμο και εύκολo cheesecake, ελαφρύ αποτέλεσμα αλλά πολύ γευστικό. Κατοχυρώθηκε ως επιτυχημένη συνταγή και θα τη φτιάχνω συχνά πλέον!
    #
    Σχόλιο από louk, 30-8-13  
    Πολύ νόστιμο και εύκολο cheesecake!Εβαλα μαρμελάδα δαμάσκηνο και βγήκε τέλειο!Μπράβο για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από iliannarou, 6-9-13  
    #
    Σχόλιο από ThrulitsaFo, 15-12-13  
    #
    Σχόλιο από lahanaki, 30-12-13  
    thrullitsaFo σ ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!καλή χρονιά!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από beginner, 16-1-12  
    Καλησπέρα! Η συνταγή φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και μ' αρέσει ιδιαίτερα που δεν έχει κρέμα γάλακτος, την οποία απεχθάνομαι. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Εγώ έχω ένα αποσπώμενο τσέρκι χωρίς πάτο. Αν ψήσω το μπισκότο σε ταψί με το τσέρκι γύρω-γύρω, μπορώ μετά να το μεταφέρω σε πιατέλα, όπου θα ρίξω την κρέμα αφού ξαναβάλω το τσέρκι, ή κινδυνεύω να διαλυθεί, οπότε καλύτερα να το αφήσω στο ταψί εξ αρχής; Ευχαριστώ πολύ για την όποια απάντηση :)

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ariadnibb, 30-4-12  
    για ακομά πιο ελαφρυ γλυκακι εγώ σπαω τα μπισκοτα και τα βαζω σε ποτήρι ή ατομικα μπολ (χωρίς βούτυρο και ψησιμο) σε στρωσεις εναλλαξ με την κρεμα.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 8-7-13  
    Πράγματι πεντανόστιμο. Έβαλα 200γρ. τυρί κρέμα και 200γρ. ανθότυρο. Είναι νοστιμότερο την άλλη μέρα.
    #
    Σχόλιο από dancecook, 7-10-13  
    Έβαλα και λίγη βανίλια και αραίωσα τη μαρμελάδα με λίγο κονιάκ και νερό .
    Επίσης τα έκανα σε μπολάκια για είναι ατομικά.
    Ήτανε πολύ νόστιμο και ελαφρύ! Θα την ξανακάνω σίγουρα!
    #
    Σχόλιο από FILIPPIA, 28-1-15  
    Χρησιμοποίησα κρεμα σαν τη δικιά σου απλά με ζαχαρίνη και λίγη ζελατίνη, η βάση μου είναι ένα μπισκότο που έφτιαξα εγώ, και από πάνω έβαλα ένα ζελέ που έκανα από goji berries. Η κρέμα είναι ενας δροσερός, ελαφρύς και απιθανος συνδυασμός

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Epiloges to do - sweets
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της Sunday79
    Κρέμες
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 367 αγαπημένων συνταγών, του/της ΚΑΤΕΡΙΝΑΦΡΕΡ
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 82 αγαπημένων συνταγών, του/της Broutos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της evi karni