Cheesecake με λίγα λιπαρά

Bαθμολογία: 4.9412
       
 
17 ψήφοι
lahanaki, 19.07.10

Περιγραφή

Νόστιμο και φθηνό (μόνο με 7€).

Cheesecake με λίγα λιπαρά
photo: pinalaki

Συνταγή από:

lahanaki

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

Για την κρέμα:

  • 400 gr τυρί κρέμα
  • 400 gr γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 60 gr ζάχαρη άχνη

Για το μπισκότο:

  • 250 gr digestive τριμμένα
  • 125 gr βούτυρο λιωμένο

Για την επικάλυψη:

  • 1 βάζο μαρμελάδα βύσσινο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cheesecake
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Γιαούρτι , Τυριά
Σερβίρει: ακόμα και 12 άτομα!!!
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Χτυπάμε το τυρί, το γιαούρτι και τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα.
Βήμα 2
2) Ανακατεύουμε το μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά στους 170 βαθμούς σε αποσπώμενη φόρμα 28 cm.
Βήμα 3
3) Μόλις κρυώσει το μπισκότο ρίχνουμε την κρέμα.
Βήμα 4
4) Το αφήνουμε να παγώσει
Βήμα 5
5) και μετά βάζουμε τη μαρμελάδα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Παρόμοια συνταγή με του Παρλιάρου (αγαπημένος)!

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    24 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΣΑΚΙΡΑ, 24-8-10  
    ειναι τελιο το cheesecake.Δεν το εχω φτιαξει ακομα αλλα πιστευω οτι θα ειναι πολυ νοστιμο!!!1
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 4-4-11  
    5 πιρουνακια με αγαπη! εκανα τα τζικ κεικ αλλά τα έκανα στο ποτηρι! τη μαρμαλαδα βύσσινο την ανακάτεψα με ίγο λικερ ρόδι για να αραιώσει λίγο και στο αλλο πο΄τηρι έβαλα το γλυκο κουταλιού καροτο!! μμμ!!!! τελεια!!!!!!! μέιωσα την ποσότητα των υλικών γιατι μένω μόνη μου!:( τελειο το γλυκάκι σου ! ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 4-4-11  
    α! ξέχασα να πω ότι το μπισκοτο δεν το έψησα!
    #
    Σχόλιο από evaarvan, 26-6-11  
    Απλά τέλειο!!!! :*
    γίνεται και νηστίσιμο με ζελέ ανανά ή λεμόνι και φυτική κρέμα γάλακτος!!! δοκιμάστε το!!!
    #
    Σχόλιο από beginner, 16-1-12  
    Καλησπέρα! Η συνταγή φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και μ' αρέσει ιδιαίτερα που δεν έχει κρέμα γάλακτος, την οποία απεχθάνομαι. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Εγώ έχω ένα αποσπώμενο τσέρκι χωρίς πάτο. Αν ψήσω το μπισκότο σε ταψί με το τσέρκι γύρω-γύρω, μπορώ μετά να το μεταφέρω σε πιατέλα, όπου θα ρίξω την κρέμα αφού ξαναβάλω το τσέρκι, ή κινδυνεύω να διαλυθεί, οπότε καλύτερα να το αφήσω στο ταψί εξ αρχής; Ευχαριστώ πολύ για την όποια απάντηση :)
    #
    Σχόλιο από rangy, 19-3-12  
    #
    Σχόλιο από bluechip, 15-4-12  
    Χριστός ανέστη! Το cheesecake σου έκανε θραύση σήμερα στο πασχαλιάτικο τραπέζι μου! Ελαφρύ (χρησιμοποίησα philadelphia light και γιαούρτι 2%), δροσερό,πεντανόστιμο! 5 πηρουνάκια λοιπόν!
    #
    Σχόλιο από ariadnibb, 30-4-12  
    για ακομά πιο ελαφρυ γλυκακι εγώ σπαω τα μπισκοτα και τα βαζω σε ποτήρι ή ατομικα μπολ (χωρίς βούτυρο και ψησιμο) σε στρωσεις εναλλαξ με την κρεμα.
    #
    Σχόλιο από lahanaki, 21-9-12  
    χιλια συγγνωμη σε ολους για την απουσια αλλα υπηρχε προβλημα..αν και καθυστερημενα θα απαντησω στις ερωτησεις σας.beginner η μεταφορα δεν ειναι πολυ safe καλυτερα να το αφησεις στο ταψι δεν ειναι κακο..Ευχαριστω ολους για τα σχολια σας και τα πηρουνακια!!!I am back!!!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 21-9-12  
    ειναι πραγματικα τελεια συνταγη την εχω κανει πολλες φορες!! ομως δεν κοστιζει 7 ευρω με καμια των δυναμεων
    #
    Σχόλιο από guinevir, 11-10-12  
    Πολύ καλη, απλή και ευκολη συνταγή! Ελαφρότατο κι όμως παννόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Ligeia, 9-1-13  
    #
    Σχόλιο από ralloug, 25-2-13  
    Το έφτιαξα σήμερα αλλά έβαλα Philadelphia light, γιαούρτι 2%, Digestive ολικής και μαρμελάδα φράουλα light. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν υστερεί καθόλου σε γεύση και φυσικά το εφάγα χωρίς τυψεις!
    #
    Σχόλιο από lahanaki, 26-2-13  
    ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια και τα σχόλια!!!
    καλά μαγειρέματα!
    #
    Σχόλιο από mariaa76, 6-3-13  
    Μπράβο lahanaki, αυτο είναι το chessecake που κάνω το τελευταία 10 χρόνια, αγαπημένο ειδικά το καλοκαίρι.
    #
    Σχόλιο από 1irene, 17-5-13  
    #
    Σχόλιο από mproysofi, 1-6-13  
    απλο και τελειο!!!!!!!!!!!!!!!!
    αυτο κανω και γω!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από limbi, 27-6-13  
    Νόστιμο και εύκολo cheesecake, ελαφρύ αποτέλεσμα αλλά πολύ γευστικό. Κατοχυρώθηκε ως επιτυχημένη συνταγή και θα τη φτιάχνω συχνά πλέον!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 8-7-13  
    Πράγματι πεντανόστιμο. Έβαλα 200γρ. τυρί κρέμα και 200γρ. ανθότυρο. Είναι νοστιμότερο την άλλη μέρα.
    #
    Σχόλιο από louk, 30-8-13  
    Πολύ νόστιμο και εύκολο cheesecake!Εβαλα μαρμελάδα δαμάσκηνο και βγήκε τέλειο!Μπράβο για τη συνταγή!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΣΑΚΙΡΑ, 24-8-10  
    ειναι τελιο το cheesecake.Δεν το εχω φτιαξει ακομα αλλα πιστευω οτι θα ειναι πολυ νοστιμο!!!1
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 4-4-11  
    5 πιρουνακια με αγαπη! εκανα τα τζικ κεικ αλλά τα έκανα στο ποτηρι! τη μαρμαλαδα βύσσινο την ανακάτεψα με ίγο λικερ ρόδι για να αραιώσει λίγο και στο αλλο πο΄τηρι έβαλα το γλυκο κουταλιού καροτο!! μμμ!!!! τελεια!!!!!!! μέιωσα την ποσότητα των υλικών γιατι μένω μόνη μου!:( τελειο το γλυκάκι σου ! ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 4-4-11  
    α! ξέχασα να πω ότι το μπισκοτο δεν το έψησα!
    #
    Σχόλιο από evaarvan, 26-6-11  
    Απλά τέλειο!!!! :*
    γίνεται και νηστίσιμο με ζελέ ανανά ή λεμόνι και φυτική κρέμα γάλακτος!!! δοκιμάστε το!!!
    #
    Σχόλιο από rangy, 19-3-12  
    #
    Σχόλιο από bluechip, 15-4-12  
    Χριστός ανέστη! Το cheesecake σου έκανε θραύση σήμερα στο πασχαλιάτικο τραπέζι μου! Ελαφρύ (χρησιμοποίησα philadelphia light και γιαούρτι 2%), δροσερό,πεντανόστιμο! 5 πηρουνάκια λοιπόν!
    #
    Σχόλιο από lahanaki, 21-9-12  
    χιλια συγγνωμη σε ολους για την απουσια αλλα υπηρχε προβλημα..αν και καθυστερημενα θα απαντησω στις ερωτησεις σας.beginner η μεταφορα δεν ειναι πολυ safe καλυτερα να το αφησεις στο ταψι δεν ειναι κακο..Ευχαριστω ολους για τα σχολια σας και τα πηρουνακια!!!I am back!!!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 21-9-12  
    ειναι πραγματικα τελεια συνταγη την εχω κανει πολλες φορες!! ομως δεν κοστιζει 7 ευρω με καμια των δυναμεων
    #
    Σχόλιο από guinevir, 11-10-12  
    Πολύ καλη, απλή και ευκολη συνταγή! Ελαφρότατο κι όμως παννόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Ligeia, 9-1-13  
    #
    Σχόλιο από ralloug, 25-2-13  
    Το έφτιαξα σήμερα αλλά έβαλα Philadelphia light, γιαούρτι 2%, Digestive ολικής και μαρμελάδα φράουλα light. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν υστερεί καθόλου σε γεύση και φυσικά το εφάγα χωρίς τυψεις!
    #
    Σχόλιο από lahanaki, 26-2-13  
    ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια και τα σχόλια!!!
    καλά μαγειρέματα!
    #
    Σχόλιο από mariaa76, 6-3-13  
    Μπράβο lahanaki, αυτο είναι το chessecake που κάνω το τελευταία 10 χρόνια, αγαπημένο ειδικά το καλοκαίρι.
    #
    Σχόλιο από 1irene, 17-5-13  
    #
    Σχόλιο από mproysofi, 1-6-13  
    απλο και τελειο!!!!!!!!!!!!!!!!
    αυτο κανω και γω!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από limbi, 27-6-13  
    Νόστιμο και εύκολo cheesecake, ελαφρύ αποτέλεσμα αλλά πολύ γευστικό. Κατοχυρώθηκε ως επιτυχημένη συνταγή και θα τη φτιάχνω συχνά πλέον!
    #
    Σχόλιο από louk, 30-8-13  
    Πολύ νόστιμο και εύκολο cheesecake!Εβαλα μαρμελάδα δαμάσκηνο και βγήκε τέλειο!Μπράβο για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από iliannarou, 6-9-13  
    #
    Σχόλιο από ThrulitsaFo, 15-12-13  
    #
    Σχόλιο από lahanaki, 30-12-13  
    thrullitsaFo σ ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!καλή χρονιά!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από beginner, 16-1-12  
    Καλησπέρα! Η συνταγή φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και μ' αρέσει ιδιαίτερα που δεν έχει κρέμα γάλακτος, την οποία απεχθάνομαι. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Εγώ έχω ένα αποσπώμενο τσέρκι χωρίς πάτο. Αν ψήσω το μπισκότο σε ταψί με το τσέρκι γύρω-γύρω, μπορώ μετά να το μεταφέρω σε πιατέλα, όπου θα ρίξω την κρέμα αφού ξαναβάλω το τσέρκι, ή κινδυνεύω να διαλυθεί, οπότε καλύτερα να το αφήσω στο ταψί εξ αρχής; Ευχαριστώ πολύ για την όποια απάντηση :)

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ariadnibb, 30-4-12  
    για ακομά πιο ελαφρυ γλυκακι εγώ σπαω τα μπισκοτα και τα βαζω σε ποτήρι ή ατομικα μπολ (χωρίς βούτυρο και ψησιμο) σε στρωσεις εναλλαξ με την κρεμα.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 8-7-13  
    Πράγματι πεντανόστιμο. Έβαλα 200γρ. τυρί κρέμα και 200γρ. ανθότυρο. Είναι νοστιμότερο την άλλη μέρα.
    #
    Σχόλιο από dancecook, 6-10-13  
    Έβαλα και λίγη βανίλια και αραίωσα τη μαρμελάδα με λίγο κονιάκ και νερό .
    Επίσης τα έκανα σε μπολάκια για είναι ατομικά.
    Ήτανε πολύ νόστιμο και ελαφρύ! Θα την ξανακάνω σίγουρα!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διαστάσ...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκα light
    Ένα βιβλίο 90 αγαπημένων συνταγών, του/της 1irene
    cheesecake
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της ANGOLINA
    Light
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της Ικαριώτισσα
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 748 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki