Cheesecake New York

Bαθμολογία: 4.6522
       
 
23 ψήφοι
frix, 03.10.09

Περιγραφή

Αυτό το cheesecake το είχα πρωτοδοκιμάσει σε μια γνωστή αλυσίδα cafe και απο τότε έψαξα σε διάφορα site για να βρώ τη συνταγή που θα το πλησιάζει. Και την βρήκα!!

Cheesecake New York
photo: despinal

Συνταγή από:

frix

7 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 αυγά
  • 1 μεγάλο πακέτο digestive
  • 2 κ.σ μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
  • 600 γρ φιλαδέλφια
  • 3 κ.σ αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • μια πρέζα αλάτι
  • ξύσμα απο ένα λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cheesecake
Μέθοδος: Φούρνου
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 8 ώ (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο
  2. Τα στρώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι,τις βανίλιες και το ξύσμα.
  4. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε
  5. Στο τέλος προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
  6. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 250 για 10 λεπτά και μετά στους 100 για μια ώρα.Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για μια ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στο ψήσιμο γιατί οι χρόνοι πρέπει να τηρηθούν ακριβώς όπως γράφει η συνταγή.

Σχετικές συνταγές

    30 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Πάπισσα, 5-3-10  
    αν και μπελαλίδικο,θα το δοκιμάσω σύντομα και θα σου πω!2 ερωτησεις έχω μόνο:1.τί βούτυρο χρησιμοποιείς?2.τί νούμερο εχει το το ταψι?
    #
    Σχόλιο από frix, 5-3-10  
    Βουτυρο lurpak και ταψί χρησιμοποιώ το στρογγυλό αλουμινένιο που υπάρχουν στα σ/μ δε θυμάμαι διαμετρο..:(
    #
    Σχόλιο από Dafni, 22-3-10  
    Αχ, είναι μπελαλίδικο αλλά το αποτέλεσμα καταπληκτικό!

    Πολύ διαφορετικό απο όλα αυτά τα δροσερά τσιζκέηκ που θυμίζουν γιαούρτι που βρίσκεις σε όλα τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία και καφετέριες.

    Είναι κρεμώδες, αφράτο, έχει πολύ πλούσια γεύση, τέλειο άρωμα και δεν χρειάζετι μαρμελάδες και τα συναφή...
    Είναι απίστευτο, μοναδικό!

    Το έχω φτιάξει αμέτρητες φορές και πάντα γίνεται ανάρπαστο, με πολλές παραλλαγές, με σοκολατένια μπισκότα για βάση και ανακατεμμένα στην κρέμα, με κακάο στα digestive κλπ.

    Συνήθως κόβω λίγο απο την ζάχαρη και βάζω λάιτ φιλαδέλφεια (καμία ουσιαστική διαφορά στη γεύση, απλά είναι λίιιιιιιιγο λιγότερο σφιχτό).
    Την πρώτη φορά που το έφτιαξα έβαλα ξύσμα απο ένα ολόκληρο λεμόνι και μάλιστα κάπως μεγάλο και θύμιζε πιο πολύ λέμον πάι. Τώρα βάζω απο μισό.

    Αυτά... Την έχω λατρέψει αυτή τη συνταγή, είναι εκπληκτικά, χίλια ευχαριστώ! :D
    #
    Σχόλιο από profiterole, 7-9-10  
    Η γνωστή αλυσίδα cafe είναι τα Starbucks?
    Ψάχνω μέρες να βρω τη συνταγή του New York cheesecake των Starbucks, γιατι ειναι το καλυτερο που εχω φάει (γενικά δε μου αρέσει κανένα άλλο) αλλά δε βρίσκω κάτι..Οπότε αν μοιάζει με αυτό θα δοκιμάσω τη συνταγή σου!
    #
    Σχόλιο από frix, 7-9-10  
    Ναι είναι παρόμοια συνταγή!! Και εγώ για αυτή την αλυσίδα μιλώ. Είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά πίστεψε με το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!! Περιμένω εντυπώσεις..
    #
    Σχόλιο από metalilium, 26-9-10  
    #
    Σχόλιο από marieta_sar, 13-10-10  
    #
    Σχόλιο από Mairra, 8-1-11  
    #
    Σχόλιο από seirios79, 1-12-11  
    para polu kalh suntagh! ekplhktikh geush. apo panw vazw visino komposta KYKNOS 2 konserves kai afairw apo thn mia to siropi gia na mhn mouliasei, einai fovero!
    #
    Σχόλιο από Dania S, 2-1-12  
    Για 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος: Από το μικρό κουτάκι των 200 ml περίπου το μισό?
    #
    Σχόλιο από vasiatoma, 3-2-12  
    AN είναι αυτό που φαντάζομαι είναι τέλειο, καμία σχέση με τα άλλα . θα το δοκιμάσω και θα επιστρέψω για τη βαθμολογία.
    #
    Σχόλιο από vasiatoma, 6-2-12  
    Απλά τέλειο,είχα σκοπό να ανεβάσω και φωτόγραφία αλλά δεν στάθηκε δυνατόν.Την επόμενη φορά ελπίζω να προλάβω.
    #
    Σχόλιο από ioanna_mav, 8-3-12  
    Εκπληκτική συνταγή!
    Τη δοκίμασα και η γεύση της κρέμας είναι ακριβώς η ίδια με το γνωστό cheesecake (το οποίο έχει πια καταργηθεί, οπότε η συνταγή αυτή είναι ακόμα πιο πολύτιμη!!)
    Δε μου πέτυχε πολύ η βάση (ήθελε κι άλλο βούτυρο) αλλά δε πειράζει θα γίνει τέλειο στη δεύτερη εκτέλεση!
    5 πιρούνια είναι λίγα!!!
    #
    Σχόλιο από AmadeusW, 30-4-12  
    To έφτιαξα όλο χαρά περιμένοντας ότι στο τέλος της βραδιάς θα φάω το cheesecake που τρώω στη γνωστή αλυσίδα. Δυστυχώς, καμία σχέση. Απογοητεύτηκα πολύ. Ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα, αλλά αυτό το cheesecake (που είναι η στάνταρ συνταγή για NY cheesecake που βρίσκεται παντού στο διαδίκτυο) δεν έχει σχέση με το cheesecake της γνωστής αλυσίδας. Αυτό μάλλον εξηγεί γιατί η γνωστή αλυσίδα χρεώνει 4 Ευρώ το μισό κομμάτι! Αυτό που μου θύμισε εμένα αυτό το cheesecake είναι ένα παρόμοιο γλυκό που λέγεται γαλατόπιτα (χωρίς το σιμιγδάλι).
    #
    Σχόλιο από ekons, 19-5-12  
    Ήταν απλά τέλειο! Απλά τέλειο! Ένα σου λέω, έκανα εγγραφή μόνο για να σε βαθμολογήσω γιατί εκνευρίστηκα που κάποιοι σχολίασαν αρνητικά.. Μόνο μία πρόταση να κάνω! Επειδή είμαι πολύ της κρέμας έβαλα 900gr τυρί κρέμα και αναλόγως τα υπόλοιπα υλικά.. Γίνεται πιο παχύ.. Τέλειες αναλογίες και περιγραφή! Μπράβο και ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από metalilium, 20-6-12  
    Η συνταγη είναι απλά ΤΕΛΕΙΑ!!! Την έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές. Αυτό είναι το κανονικό cheesecake. Όλα αυτά που τρώμε απο τα ζαχαροπλαστεία μοιάζουν πιο πολύ με γιαούρτι παρά με οτιδήποτε άλλο. Έψαχνα κι εγώ πολύ καιρό να βρω μια συνταγή εφάμιλλη εκείνης των Starbucks... κι επιτέλους τη βρήκα!Είχα βαθμολογήσει τη συνταγη τη πρώτη φορά που έφτιαξα τη συνταγή, αλλά μετά από ΤΟΣΕΣ επανεκτελέσεις είπα να επανέλθω...
    #
    Σχόλιο από PurpleDonut., 26-9-12  
    #
    Σχόλιο από rafaella_k, 26-10-12  
    στους 250 βαθμους το αποτελεσμα ηταν να γινει σκουρο καφε απο πανω,σαν καμμενο. ο φουρνος μου ειναι καινουριος.μηπως πρεπει να ψηθει σε χαμηλοτερη θερμογρασια? θα προσπαθησω να το καλυψω με μαρμελαδα.
    #
    Σχόλιο από kateriniw, 14-11-12  
    kalispera!epeidi agapw auto t cheesecake k opote t geuomai pragmatika xehnaw ta 4.5 euro,1 aporia th thela mono n m lyseis,se poia skala vazw t tapsaki,xamila?euxaristw poly poly!
    #
    Σχόλιο από Lucy87, 15-11-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Πάπισσα, 5-3-10  
    αν και μπελαλίδικο,θα το δοκιμάσω σύντομα και θα σου πω!2 ερωτησεις έχω μόνο:1.τί βούτυρο χρησιμοποιείς?2.τί νούμερο εχει το το ταψι?
    #
    Σχόλιο από frix, 5-3-10  
    Βουτυρο lurpak και ταψί χρησιμοποιώ το στρογγυλό αλουμινένιο που υπάρχουν στα σ/μ δε θυμάμαι διαμετρο..:(
    #
    Σχόλιο από Dafni, 22-3-10  
    Αχ, είναι μπελαλίδικο αλλά το αποτέλεσμα καταπληκτικό!

    Πολύ διαφορετικό απο όλα αυτά τα δροσερά τσιζκέηκ που θυμίζουν γιαούρτι που βρίσκεις σε όλα τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία και καφετέριες.

    Είναι κρεμώδες, αφράτο, έχει πολύ πλούσια γεύση, τέλειο άρωμα και δεν χρειάζετι μαρμελάδες και τα συναφή...
    Είναι απίστευτο, μοναδικό!

    Το έχω φτιάξει αμέτρητες φορές και πάντα γίνεται ανάρπαστο, με πολλές παραλλαγές, με σοκολατένια μπισκότα για βάση και ανακατεμμένα στην κρέμα, με κακάο στα digestive κλπ.

    Συνήθως κόβω λίγο απο την ζάχαρη και βάζω λάιτ φιλαδέλφεια (καμία ουσιαστική διαφορά στη γεύση, απλά είναι λίιιιιιιιγο λιγότερο σφιχτό).
    Την πρώτη φορά που το έφτιαξα έβαλα ξύσμα απο ένα ολόκληρο λεμόνι και μάλιστα κάπως μεγάλο και θύμιζε πιο πολύ λέμον πάι. Τώρα βάζω απο μισό.

    Αυτά... Την έχω λατρέψει αυτή τη συνταγή, είναι εκπληκτικά, χίλια ευχαριστώ! :D
    #
    Σχόλιο από frix, 7-9-10  
    Ναι είναι παρόμοια συνταγή!! Και εγώ για αυτή την αλυσίδα μιλώ. Είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά πίστεψε με το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!! Περιμένω εντυπώσεις..
    #
    Σχόλιο από metalilium, 26-9-10  
    #
    Σχόλιο από marieta_sar, 13-10-10  
    #
    Σχόλιο από Mairra, 8-1-11  
    #
    Σχόλιο από seirios79, 1-12-11  
    para polu kalh suntagh! ekplhktikh geush. apo panw vazw visino komposta KYKNOS 2 konserves kai afairw apo thn mia to siropi gia na mhn mouliasei, einai fovero!
    #
    Σχόλιο από vasiatoma, 3-2-12  
    AN είναι αυτό που φαντάζομαι είναι τέλειο, καμία σχέση με τα άλλα . θα το δοκιμάσω και θα επιστρέψω για τη βαθμολογία.
    #
    Σχόλιο από vasiatoma, 6-2-12  
    Απλά τέλειο,είχα σκοπό να ανεβάσω και φωτόγραφία αλλά δεν στάθηκε δυνατόν.Την επόμενη φορά ελπίζω να προλάβω.
    #
    Σχόλιο από ioanna_mav, 8-3-12  
    Εκπληκτική συνταγή!
    Τη δοκίμασα και η γεύση της κρέμας είναι ακριβώς η ίδια με το γνωστό cheesecake (το οποίο έχει πια καταργηθεί, οπότε η συνταγή αυτή είναι ακόμα πιο πολύτιμη!!)
    Δε μου πέτυχε πολύ η βάση (ήθελε κι άλλο βούτυρο) αλλά δε πειράζει θα γίνει τέλειο στη δεύτερη εκτέλεση!
    5 πιρούνια είναι λίγα!!!
    #
    Σχόλιο από AmadeusW, 30-4-12  
    To έφτιαξα όλο χαρά περιμένοντας ότι στο τέλος της βραδιάς θα φάω το cheesecake που τρώω στη γνωστή αλυσίδα. Δυστυχώς, καμία σχέση. Απογοητεύτηκα πολύ. Ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα, αλλά αυτό το cheesecake (που είναι η στάνταρ συνταγή για NY cheesecake που βρίσκεται παντού στο διαδίκτυο) δεν έχει σχέση με το cheesecake της γνωστής αλυσίδας. Αυτό μάλλον εξηγεί γιατί η γνωστή αλυσίδα χρεώνει 4 Ευρώ το μισό κομμάτι! Αυτό που μου θύμισε εμένα αυτό το cheesecake είναι ένα παρόμοιο γλυκό που λέγεται γαλατόπιτα (χωρίς το σιμιγδάλι).
    #
    Σχόλιο από ekons, 19-5-12  
    Ήταν απλά τέλειο! Απλά τέλειο! Ένα σου λέω, έκανα εγγραφή μόνο για να σε βαθμολογήσω γιατί εκνευρίστηκα που κάποιοι σχολίασαν αρνητικά.. Μόνο μία πρόταση να κάνω! Επειδή είμαι πολύ της κρέμας έβαλα 900gr τυρί κρέμα και αναλόγως τα υπόλοιπα υλικά.. Γίνεται πιο παχύ.. Τέλειες αναλογίες και περιγραφή! Μπράβο και ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από metalilium, 20-6-12  
    Η συνταγη είναι απλά ΤΕΛΕΙΑ!!! Την έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές. Αυτό είναι το κανονικό cheesecake. Όλα αυτά που τρώμε απο τα ζαχαροπλαστεία μοιάζουν πιο πολύ με γιαούρτι παρά με οτιδήποτε άλλο. Έψαχνα κι εγώ πολύ καιρό να βρω μια συνταγή εφάμιλλη εκείνης των Starbucks... κι επιτέλους τη βρήκα!Είχα βαθμολογήσει τη συνταγη τη πρώτη φορά που έφτιαξα τη συνταγή, αλλά μετά από ΤΟΣΕΣ επανεκτελέσεις είπα να επανέλθω...
    #
    Σχόλιο από PurpleDonut., 26-9-12  
    #
    Σχόλιο από rafaella_k, 26-10-12  
    στους 250 βαθμους το αποτελεσμα ηταν να γινει σκουρο καφε απο πανω,σαν καμμενο. ο φουρνος μου ειναι καινουριος.μηπως πρεπει να ψηθει σε χαμηλοτερη θερμογρασια? θα προσπαθησω να το καλυψω με μαρμελαδα.
    #
    Σχόλιο από kateriniw, 14-11-12  
    kalispera!epeidi agapw auto t cheesecake k opote t geuomai pragmatika xehnaw ta 4.5 euro,1 aporia th thela mono n m lyseis,se poia skala vazw t tapsaki,xamila?euxaristw poly poly!
    #
    Σχόλιο από Lucy87, 15-11-12  
    #
    Σχόλιο από Ακμαν, 23-1-13  
    #
    Σχόλιο από loukos0, 19-5-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από profiterole, 7-9-10  
    Η γνωστή αλυσίδα cafe είναι τα Starbucks?
    Ψάχνω μέρες να βρω τη συνταγή του New York cheesecake των Starbucks, γιατι ειναι το καλυτερο που εχω φάει (γενικά δε μου αρέσει κανένα άλλο) αλλά δε βρίσκω κάτι..Οπότε αν μοιάζει με αυτό θα δοκιμάσω τη συνταγή σου!
    #
    Σχόλιο από Dania S, 2-1-12  
    Για 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος: Από το μικρό κουτάκι των 200 ml περίπου το μισό?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από despinal, 7-6-13  
    Εγώ βρήκα αυτή τη συνταγή από την εκπομπή της Νταϊάν Κόχυλα στο ίντερνετ και είχε τις εξής διαφορές: πτι-μπερ μπισκότα αντί για digestive και γάλα αντί για κρέμα γάλακτος. Επίσης, μπορούμε να ψήσουμε τη βάση μόνη της 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τέλος, το έψησα στους 150 βαθμούς για 1 ώρα και κάτι μέχρι να πήξει η κρέμα του και να χρυσαφίσει στις άκρες. Το συνόδευσα με γλυκό του κουταλιού φράουλα.
    Το αποτέλεσμα ήταν το πιο νόστιμο cheesecake που έχω φάει ποτέ! Ανεβάζω και φωτό.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της rockfather
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 134 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
     ΣΟΚΟΛΑΤΑ  -14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της macgyver200
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.