Cheesecake Σοκολάτα - Βύσσινο
Έχω αδυναμία στα γλυκά ψυγείου... Η τελευταία μου ανακάλυψη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Από το hungry for hungry.
Υλικά
-
1 πακέτο μπισκότα digestive
-
200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
-
150 γρ. βούτυρο
-
3 κουταλιές μπράντι
-
200 γρ. mascarpone
-
σταγόνες σοκολάτας
-
1 κρέμα στιγμής σοκολάτα
-
γάλα για την κρέμα στιγμής
-
1 κομπόστα βύσσινο σε σιρόπι
-
2 κγ. κορν φλάουρ
-
2 κσ. ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζουμε τα μπικότα. Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα χοντροτριμμένα και λιώνουμε το βούτυρο. Ενώνουμε τα μπισκότα, τα αμύγδαλα, το βούτυρο και το μπράντι.
-
2
Στρωνουμε το μείγμα σε φόρμα με τσέρκι. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
-
3
Φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής, ώστε να γίνει σφιχτή. Προσθέτουμε το τυρί κα συνεχίζουμε το χτύπημα. Το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό.
-
4
Αν θέλουμε, προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας για πιο πλούσια γεύση.
-
5
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
-
6
Αδείαζουμε σε κατσαρολάκι το σιρόπι από την κομπόστα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ κι τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στη φωτιά. Αφού πάρει βράση, ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
-
7
Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και το απλώνουμε πάνω στην κρέμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)