κύρια φωτογραφία συνταγής Cheesecake Σοκολάτα - Βύσσινο
gerasimos
gerasimos @cook_8452157
,

Έχω αδυναμία στα γλυκά ψυγείου... Η τελευταία μου ανακάλυψη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Από το hungry for hungry.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακέτο μπισκότα digestive
  2. 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  3. 150 γρ. βούτυρο
  4. 3 κουταλιές μπράντι
  5. 200 γρ. mascarpone
  6. σταγόνες σοκολάτας
  7. 1 κρέμα στιγμής σοκολάτα
  8. γάλα για την κρέμα στιγμής
  9. 1 κομπόστα βύσσινο σε σιρόπι
  10. 2 κσ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θρυμματίζουμε τα μπικότα. Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα χοντροτριμμένα και λιώνουμε το βούτυρο. Ενώνουμε τα μπισκότα, τα αμύγδαλα, το βούτυρο και το μπράντι.

  2. 2

    Στρωνουμε το μείγμα σε φόρμα με τσέρκι. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

  3. 3

    Φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής, ώστε να γίνει σφιχτή. Προσθέτουμε το τυρί κα συνεχίζουμε το χτύπημα. Το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό.

  4. 4

    Αν θέλουμε, προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας για πιο πλούσια γεύση.

  5. 5

    Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

  6. 6

    Αδείαζουμε σε κατσαρολάκι το σιρόπι από την κομπόστα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ κι τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στη φωτιά. Αφού πάρει βράση, ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.

  7. 7

    Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και το απλώνουμε πάνω στην κρέμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

jennyd
jennyd @cook_8467808
θα το φτιάξω σύντομα.\r\nεχω δοκιμάσει σε μαγαζι κ ηταν τέλειο, για να δούμε...

Από

gerasimos
gerasimos @cook_8452157
στις
,