Cheesecake σοκολάτας
Για τους φανατικούς του κέικ με τυρί....
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν την έχω δοκιμάσει αλλά δείχνει καλή
Υλικά
-
400 γρ τυρί κρέμα
-
200 γρ κρέμα γάλακτος
-
100 γρ γάλα
-
200 γρ κουβερτούρα λιωμένη
-
4 πλάκες ζελατίνη
-
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
-
2 κουτιά μπισκότα σοκολάτας τριμμένα
-
4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
-
200 γρ τριμμένη λευκή σοκολάτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ενώνουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.
-
2
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
-
3
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και, αφού τη στραγγίξουμε, τη βάζουμε να λιώσει σε ζεστό γάλα.
-
4
Προσθέτουμε το γάλα με τη ζελατίνη στο παραπάνω μείγμα. Ανακατεύουμε. Ενώνουμε την πούδρα μπισκότων με το βούτυρο.
-
5
Στρώνουμε το μείγμα σε μία φόρμα με ελατήριο.
-
6
Προσθέτουμε το μείγμα με το τυρί. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 με 6 ώρες να παγώσει.
-
7
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Σχόλια (2)