Cheesecake της Θείας Γιώτας
Είναι μια υπέροχη και εύκολη συνταγή για cheesecake που όμοιο του δεν υπάρχει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δόση είναι για ένα σχετικά μικρό ταψάκι διαστάσεων περίπου 25 επί 23. Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε!!
Υλικά
-
63 γρ βούτυρο
-
1 πακέτο digestive
-
περίπου 10 καρύδια
-
2 πακέτα Philadelphia (συνολικά 400γρ. τυρί κρέμα)
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
-
1 περίπου κούπα ζάχαρη (και λιγότερο αν θέλετε)
-
1/4 κούπας γάλα
-
1 βάζο μαρμελάδα-κατά προτίμηση η γεύση κεράσι το απογειώνει.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα digestive και μαζί και την καρυδόψιχά μας και τα απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο ταψάκι μας.
-
2
Λιώνουμε σε ένα μπρίκι-τηγάνι το βούτυρο και το περιχύνουμε στο ταψί πάνω στα μπισκότα μας. Ψήνουμε τη βάση του τσιζκεικ για περίπου 10 λεπτάκια στους 100 βαθμούς περίπου, ίσα ίσα να σκουρύνει και να "μελώσει" η βάση.
-
3
Χτυπάμε αρκετά τη κρέμα γάλακτος ώσπου να αφρατέψει.
-
4
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά- γάλα, ζάχαρη, τυρί κρέμα και αφού ομογενοποιηθεί απλώνουμε πάνω στη βάση μας. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες ώσπου να σφίξει.
-
5
Τέλος, το βγάζουμε και απλώνουμε τη μαρμελάδα μας και είναι έτοιμο για φάγωμα!!!
Σχόλια (11)