cheesecake

Bαθμολογία: 3.5
       
 
2 ψήφοι
gthom, 15.02.08

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 πακετο digestive
  • 100γρ φρεσκο βουτυρο κερκυρας

για την κρεμα
  • 1 λιτρο κρεμα γαλακτος 40%
  • 1 κεσεδακι filadelfia
  • 1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο
  • 2κ.σ. ζαχαρη
  • 2 κροκους αυγων
  • 2 βανιλιες
  • 7 ζελατινες
  • μαρμελαδα βυσσινο ή οποια σας αρεσει.
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cheesecake
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. θριματιζετε τα μπισκοτα στο μπλεντερ και προσθεστε το βουτυρο.
  2. Ανακατεψτε καλα και βαλτε το μιγμα σε μια διερουμενη φορμα. Βαλτε την φορμα για 5 λεπτα στην καταψηξη.
Για την κρεμα
  1. Διαλυστε σε λιγο ζεστο νερο τις ζελατινες και προσθεστε την κρεμα γαλακτος και τις βανιλιες και ανακατεψτε καλα.
  2. Μετα προσθεστε τα υπολοιπα υλικα και ανακατεψτε. Βαλτε την κρεμα πανω απο τα μπισκοτα και αφήστε το γλυκο στο ψυγειο για 7-8ωρες.
  3. Επειτα βαλτε την μαρμελαδα απο πανω.

Λίγα μυστικά ακόμα

να το φατε το πολυ σε τεσσερεις μερες γιατι τα αυγα ειναι αψητα.

Σχετικές συνταγές

Cheesecake της Άννας Cheesecake της Άννας
5
       
       
(3)
Γρήγορο cheese cake σε ποτήρι Γρήγορο cheese cake σε ποτήρι
4.6667
       
       
(15)
Cheesecake με βύσσινα Cheesecake με βύσσινα
4.6
       
       
(5)
Cheese cake παγωτό Cheese cake παγωτό
4.3846
       
       
(13)
Τσιζ Κέικ Ελληνικό Τσιζ Κέικ Ελληνικό
4.8
       
       
(10)
cheese cake cheese cake
4.5769
       
       
(130)
Cheese cake 2 Cheese cake 2
5
       
       
(1)
Τσιζκέικ σε 15΄. Τσιζκέικ σε 15΄.
3.75
       
       
(4)
Cheesecake Γιόλας Cheesecake Γιόλας
4
       
       
(6)
Το πιο νόστιμο cheesecake Το πιο νόστιμο cheesecake
4.6667
       
       
(3)
Το ωραιότερο cheese cake Το ωραιότερο cheese cake
4
       
       
(1)
Cheese cake με σοκοφρέτες Cheese cake με σοκοφρέτες
4.6
       
       
(10)
Cheesecake επαγγελματικό Cheesecake επαγγελματικό
4.375
       
       
(8)
Πανεύκολο cheesecake Πανεύκολο cheesecake
5
       
       
(1)

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από sweeney, 13-6-08  
    οπως ανεφερα μερικα μυστικα για καλυτερο cheesecake και στη φουλη το ιδιο θα κανω και σε σενα..Δεν κρινω καμια απτις 2 συνταγες γιατι γουστα ειναι αυτα απλα λεω καποια πραγματα για πιο ευκολο,γρηγορο και τελειο γλυκο.Δεν χρειαζεται να βαλεις ανθοτυρα ζελατινες κλπ.βαλε πολυ απλα 400γρ.τυρι κρεμα,400γρ.μπισκοτα,125γρ.βουτυρο,1 λεμονι το χυμο του,1 κουτι ζαχαρουχο γαλα(400γρ.)και τελος ενα βαζο βυσσσινο η αγριοκερασο η βατομουρο..ειλικρινα δοκιμασε αυτη την παραλλαγξη και πιστεψε με δε θα χασεις..
    #
    Σχόλιο από gthom, 12-9-08  
    την δοκιμασα και αυτην και ηταν εξισου καλη.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΛΚΙΜΗ, 27-4-09  
    ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΚΕΙΚ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΟ 1ΛΙΤΡΟ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕ ΑΡΚΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ(Η ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΣΙΖΚΕΙΚ
    #
    Σχόλιο από gemlisco, 23-2-10  
    Θα ήθελα να αναφέρω τρία πράγματα για τη παραπάνω συνταγή σου: Πρώτον, η ποσότητα της κρέμας γάλακτος που βάζεις είναι υπερβολική, χρειάζεται τουλάχιστον τη μισή ποσότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά σου. Δεύτερον τα ωμά αυγά γιατί χρειάζονται? Δεν σου μυρίζει "αυγουλίλα" το γλυκό μετά την παρασκευή του? Και τρίτον όταν αναφέρεις 7 ζελατίνες, εννοείς 7 φύλλα ή 7 φακελάκια? Και πάλι μεγάλη ποσότητα βλέπω και θα γίνει πέτρα η γέμιση. Με συγχωρείς για τις παρατηρήσεις αυτές αλλά όντως τα υλικά ή οι ποσότητές τους δεν συμβαδίζουν με το συγκεκριμένο γλυκό και το λέω αυτό επειδή και εγώ το φτιάχνω συχνά-πυκνά με δική μου συνταγή. Μήπως να άλλαζες κάτι στην συγκεκριμένη συνταγή?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-2-10  
    Όποιος θέλει να σχολιάσει αρνητικά, θα πρέπει πρώτα να έχει δοκιμάσει τη συνταγή. Δε γίνεται να βγάζουμε συμπεράσματα και να προτείνουμε διορθώσεις σε μια συνταγή που ΔΕΝ δοκιμάσαμε, ακόμα και αν κάνουμε κάποια παρόμοια.
    #
    Σχόλιο από gemlisco, 25-2-10  
    Αγαπητή "Sitronella" το συγκεκριμένο γλυκό το φτιάχνω χρόνια με πολλές παραλλαγές στη βασική συνταγή του. Συνήθως τις "ξεσηκώνω" από καταχωρήσεις περιοδικών, βιβλία μαγειρικής και site σαν το δικό σας και συγκρατώ όποιες δίνουν καλό αποτέλεσμα. Πολλές φορές διαβάζω και φτιάχνω συνταγές με υλικά και τρόπους παρασκευής που δεν "δένουν" με τη συνταγή και σίγουρα λόγω πείρας πια δεν χρειάζεται να το φτιάξω για να το καταλάβω. Νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ. Τώρα όσον αφορά τα "αρνητικά σχόλια" όπως λες πιστεύω πως χρειάζονται και αυτά για να αποφεύγονται τυχόν λάθη και υπερβολές σε κάποιες συνταγές από τα υπόλοιπα μέλη του site. Δε γίνονται υστερόβουλα ούτε με κακό σκοπό. Τώρα εάν έχετε ως αρχή του site να γράφουμε ΜΟΝΟ θετικά σχόλια για τις συνταγές όλων των μελών τότε πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ούτε η βαθμολογία ούτε και τα σχόλια μας. Γιατί τότε όλες οι συνταγές θεωρούνται τέλειες... Εάν όντως ισχύει το παραπάνω παρακαλώ ενημέρωσέ με για να μην ξανασχολιάσω συνταγή και να κρατήσω τη γνώμη μου μόνο για μένα. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-2-10  
    Σε καμία περίπτωση "gemlisco" δεν αναζητάμε μόνο θετικά σχόλια. Τα αρνητικά σχόλια βοηθάνε όλους.
    Όμως θεωρούμε πως δεν γίνεται να κρίνεις μια συνταγή μόνο κοιτώντας τη.
    Εάν τη φτιάξεις και δε σου αρέσει, προφανώς να δώσεις το ένα πιρουνάκι και να πεις και ό,τι σχόλιο έχεις και θα είναι απόλυτα δεκτό.
    Εσύ βρίσκεις τόσα λάθη ενώ η άλλη κοπέλα (που την έφτιαξε) το μόνο που θεώρησε ως λάθος ήταν πως της βγήκε πολύ η κρέμα για την φόρμα της. Ούτε πέτρα της έγινε, ούτε της μύριζε αυγουλίλα.
    Μπορείς να εκφράσεις τις ανησυχίες σου ως προς το τελικό αποτέλεσμα, αλλά μου φαίνεται λίγο υπεροπτικό να προτείνεις να αλλάξει κάποιος τη συνταγή του, χωρίς να την έχεις δοκιμάσει και χωρίς να υπάρχει και άλλος πριν που να τη δοκίμασε και να μη του άρεσε ή να μη του πέτυχε.
    Και σίγουρα δεν μπορείς να βαθμολογήσεις με βάση την πείρα σου. Υπάρχει άλλωστε και σχετικός όρος στο site για αυτό.
    #
    Σχόλιο από gemlisco, 25-2-10  
    Αγαπητή Sitronella, όπως μπορείς να δεις και από το πρώτο σχολιασμό μου για τη συνταγή αυτή, δεν τη βαθμολόγησα γιατί απλώς δεν την έφτιαξα όντως. Και δικαιολόγησα στο δεύτερο σχολιασμό μου για ποιο λόγο δεν την βρήκα σωστή και κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν χρειάστηκε να τη φτιάξω για να το καταλάβω. Τώρα να σε ρωτήσω κάτι. Έχω "ανεβάσει" μια συνταγή Κεφαλλονίτικης κρεατόπιτας και μέχρι πριν από λίγες ώρες την έβρισκα στο site. Τώρα δεν υπάρχει στην αναζήτηση του site. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις να τη βρω γιατί θέλω να τη στείλω σε μια φίλη μου? Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-2-10  
    Το ένα πιρουνάκι που είχες βάλει, το έσβησα εγώ επειδή ακριβώς δεν την είχες δοκιμάσει. Τέλος πάντων η συζήτηση είναι άσχετη με τη συνταγή και μπορεί να λήξει εδώ. Για τα υπόλοιπα, θα το ψάξω και θα σου στείλω πμ.
    #
    Σχόλιο από fullerene, 29-4-11  
    Όσο τέλεια και αν κάνεις την κρέμα του cheesecake, αυτό που σου χαλάει το γλυκό είναι το πάνω στρώμα:ΠΟΤΕ δεν βάζουμε στο cheesecake ούτε μαρμελάδα ούτε γλυκό του κουταλιού. Και τα δύο είναι υπερβολικά γλυκά και η γεύση που μένει στο τέλος είναι άθλια. Αυτό που βάζουμε είναι, αγγλιστί, filling και δύσκολα το βρίσκεις στην Ελλάδα. Η λύση είναι να το φτιάξεις μόνος σου!!!Κάντε το, και θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά!!!!!!
    #
    Σχόλιο από nasiaser, 20-2-12  
    fullerene, filling είναι η γέμιση κρέμας τυριού που στα αμερικάνικα cheesecake είναι και ψημένη. Μήπως εννοείς το toping?

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από gthom, 12-9-08  
    την δοκιμασα και αυτην και ηταν εξισου καλη.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΛΚΙΜΗ, 27-4-09  
    ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΚΕΙΚ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΟ 1ΛΙΤΡΟ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕ ΑΡΚΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ(Η ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΣΙΖΚΕΙΚ
    #
    Σχόλιο από gemlisco, 23-2-10  
    Θα ήθελα να αναφέρω τρία πράγματα για τη παραπάνω συνταγή σου: Πρώτον, η ποσότητα της κρέμας γάλακτος που βάζεις είναι υπερβολική, χρειάζεται τουλάχιστον τη μισή ποσότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά σου. Δεύτερον τα ωμά αυγά γιατί χρειάζονται? Δεν σου μυρίζει "αυγουλίλα" το γλυκό μετά την παρασκευή του? Και τρίτον όταν αναφέρεις 7 ζελατίνες, εννοείς 7 φύλλα ή 7 φακελάκια? Και πάλι μεγάλη ποσότητα βλέπω και θα γίνει πέτρα η γέμιση. Με συγχωρείς για τις παρατηρήσεις αυτές αλλά όντως τα υλικά ή οι ποσότητές τους δεν συμβαδίζουν με το συγκεκριμένο γλυκό και το λέω αυτό επειδή και εγώ το φτιάχνω συχνά-πυκνά με δική μου συνταγή. Μήπως να άλλαζες κάτι στην συγκεκριμένη συνταγή?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-2-10  
    Όποιος θέλει να σχολιάσει αρνητικά, θα πρέπει πρώτα να έχει δοκιμάσει τη συνταγή. Δε γίνεται να βγάζουμε συμπεράσματα και να προτείνουμε διορθώσεις σε μια συνταγή που ΔΕΝ δοκιμάσαμε, ακόμα και αν κάνουμε κάποια παρόμοια.
    #
    Σχόλιο από gemlisco, 25-2-10  
    Αγαπητή "Sitronella" το συγκεκριμένο γλυκό το φτιάχνω χρόνια με πολλές παραλλαγές στη βασική συνταγή του. Συνήθως τις "ξεσηκώνω" από καταχωρήσεις περιοδικών, βιβλία μαγειρικής και site σαν το δικό σας και συγκρατώ όποιες δίνουν καλό αποτέλεσμα. Πολλές φορές διαβάζω και φτιάχνω συνταγές με υλικά και τρόπους παρασκευής που δεν "δένουν" με τη συνταγή και σίγουρα λόγω πείρας πια δεν χρειάζεται να το φτιάξω για να το καταλάβω. Νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ. Τώρα όσον αφορά τα "αρνητικά σχόλια" όπως λες πιστεύω πως χρειάζονται και αυτά για να αποφεύγονται τυχόν λάθη και υπερβολές σε κάποιες συνταγές από τα υπόλοιπα μέλη του site. Δε γίνονται υστερόβουλα ούτε με κακό σκοπό. Τώρα εάν έχετε ως αρχή του site να γράφουμε ΜΟΝΟ θετικά σχόλια για τις συνταγές όλων των μελών τότε πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ούτε η βαθμολογία ούτε και τα σχόλια μας. Γιατί τότε όλες οι συνταγές θεωρούνται τέλειες... Εάν όντως ισχύει το παραπάνω παρακαλώ ενημέρωσέ με για να μην ξανασχολιάσω συνταγή και να κρατήσω τη γνώμη μου μόνο για μένα. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-2-10  
    Σε καμία περίπτωση "gemlisco" δεν αναζητάμε μόνο θετικά σχόλια. Τα αρνητικά σχόλια βοηθάνε όλους.
    Όμως θεωρούμε πως δεν γίνεται να κρίνεις μια συνταγή μόνο κοιτώντας τη.
    Εάν τη φτιάξεις και δε σου αρέσει, προφανώς να δώσεις το ένα πιρουνάκι και να πεις και ό,τι σχόλιο έχεις και θα είναι απόλυτα δεκτό.
    Εσύ βρίσκεις τόσα λάθη ενώ η άλλη κοπέλα (που την έφτιαξε) το μόνο που θεώρησε ως λάθος ήταν πως της βγήκε πολύ η κρέμα για την φόρμα της. Ούτε πέτρα της έγινε, ούτε της μύριζε αυγουλίλα.
    Μπορείς να εκφράσεις τις ανησυχίες σου ως προς το τελικό αποτέλεσμα, αλλά μου φαίνεται λίγο υπεροπτικό να προτείνεις να αλλάξει κάποιος τη συνταγή του, χωρίς να την έχεις δοκιμάσει και χωρίς να υπάρχει και άλλος πριν που να τη δοκίμασε και να μη του άρεσε ή να μη του πέτυχε.
    Και σίγουρα δεν μπορείς να βαθμολογήσεις με βάση την πείρα σου. Υπάρχει άλλωστε και σχετικός όρος στο site για αυτό.
    #
    Σχόλιο από gemlisco, 25-2-10  
    Αγαπητή Sitronella, όπως μπορείς να δεις και από το πρώτο σχολιασμό μου για τη συνταγή αυτή, δεν τη βαθμολόγησα γιατί απλώς δεν την έφτιαξα όντως. Και δικαιολόγησα στο δεύτερο σχολιασμό μου για ποιο λόγο δεν την βρήκα σωστή και κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν χρειάστηκε να τη φτιάξω για να το καταλάβω. Τώρα να σε ρωτήσω κάτι. Έχω "ανεβάσει" μια συνταγή Κεφαλλονίτικης κρεατόπιτας και μέχρι πριν από λίγες ώρες την έβρισκα στο site. Τώρα δεν υπάρχει στην αναζήτηση του site. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις να τη βρω γιατί θέλω να τη στείλω σε μια φίλη μου? Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-2-10  
    Το ένα πιρουνάκι που είχες βάλει, το έσβησα εγώ επειδή ακριβώς δεν την είχες δοκιμάσει. Τέλος πάντων η συζήτηση είναι άσχετη με τη συνταγή και μπορεί να λήξει εδώ. Για τα υπόλοιπα, θα το ψάξω και θα σου στείλω πμ.
    #
    Σχόλιο από fullerene, 29-4-11  
    Όσο τέλεια και αν κάνεις την κρέμα του cheesecake, αυτό που σου χαλάει το γλυκό είναι το πάνω στρώμα:ΠΟΤΕ δεν βάζουμε στο cheesecake ούτε μαρμελάδα ούτε γλυκό του κουταλιού. Και τα δύο είναι υπερβολικά γλυκά και η γεύση που μένει στο τέλος είναι άθλια. Αυτό που βάζουμε είναι, αγγλιστί, filling και δύσκολα το βρίσκεις στην Ελλάδα. Η λύση είναι να το φτιάξεις μόνος σου!!!Κάντε το, και θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά!!!!!!
    #
    Σχόλιο από nasiaser, 20-2-12  
    fullerene, filling είναι η γέμιση κρέμας τυριού που στα αμερικάνικα cheesecake είναι και ψημένη. Μήπως εννοείς το toping?

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από sweeney, 13-6-08  
    οπως ανεφερα μερικα μυστικα για καλυτερο cheesecake και στη φουλη το ιδιο θα κανω και σε σενα..Δεν κρινω καμια απτις 2 συνταγες γιατι γουστα ειναι αυτα απλα λεω καποια πραγματα για πιο ευκολο,γρηγορο και τελειο γλυκο.Δεν χρειαζεται να βαλεις ανθοτυρα ζελατινες κλπ.βαλε πολυ απλα 400γρ.τυρι κρεμα,400γρ.μπισκοτα,125γρ.βουτυρο,1 λεμονι το χυμο του,1 κουτι ζαχαρουχο γαλα(400γρ.)και τελος ενα βαζο βυσσσινο η αγριοκερασο η βατομουρο..ειλικρινα δοκιμασε αυτη την παραλλαγξη και πιστεψε με δε θα χασεις..

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της fatma