mariannampo
mariannampo @cook_8497459
pefki,greece

Ένα εντυπωσιακό γλυκό, με πουτίγκα σοκολάτας, βύσσινα, σαντιγυ και κέικ με μαρμελάδα σε στρώσεις.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 μερίδες
  1. Για τη βάση
  2. 1/3 φλ. λικέρ ή bacardi
  3. 1 κομπόστα sour cherry
  4. Για την κρέμα
  5. 1 και 1/3 φλ. γάλα
  6. 1 και 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος (κανονικά λιπαρά)
  7. 1/2 φλ. ζάχαρη
  8. 1/3 φλ. κακάο
  9. 3 φλ. κρέμα γάλακτος (όχι light)
  10. 2 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου ή 1 βανίλια
  11. 25 gr κουβερτούρα για διακόσμηση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε την κουβερτούρα 125gr σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην καεί.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.

  3. 3

    Στο μίξερ βάζουμε τους κρόκους, τη  ζάχαρη και το κακάο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

  4. 4

    Μόλις τελειώσουμε με το μίξερ βάζουμε στο μείγμα μας το ζεστό γάλα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε και την λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά.

  5. 5

    Βάζουμε ξανά όλο το μείγμα μας στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει(καταλαβαίνουμε αν η πουτίγκα είναι έτοιμη όταν σε μια σπάτουλα αν τραβήξουμε μια γραμμή με το χέρι το μείγμα χωρίζεται στα δύο και δεν ενώνεται).

  6. 6

    Βγάζουμε από την κασταρόλα τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπόλ με ζελατίνα από πάνω για να μην κάνει πέτσα.Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

  7. 7

    Στο διάστημα αυτό κόβουμε σε φέτες το κέικ. Παίρνουμε δύο φέτες τις ενώνουμε αλέιφοντας ανάμεσα την μαρμαλέδα. Τοποθετούμε στον πάτο του μπόλ μας.

  8. 8

    Ραντίζουμε το κέικ με το λικέρ.

  9. 9

    Ρίχνουμε από πάνω την κομπόστα χωρίς το υγρό και απλώνουμε καλά τα κεράσια να πάνε παντού.

  10. 10

    Απλώνουμε από πάνω την πουτίγκα.

  11. 11

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (3 φλυτζάνια) μαζί με την ζάχαρη και το αρωματικό που θα επιλέξουμε για να κάνουμε την σαντιγύ.

  12. 12

    Μόλις πήξει απλώνουμε την σαντιγυ πάνω από την πουτίγκα και τρίβουμε σοκολάτα κουβερτούρα για διακόσμηση.

  13. 13

    Καλό είναι το μπόλ που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι γυάλινο για να φαίνονατι οι στρώσεις από τα διαφορετικά υλικά που έχουμε χρησιμοποιήσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

mariannampo
mariannampo @cook_8497459
στις
pefki,greece