Chicken Wings - δίχως λάδι
Όλοι ξέρουμε τα chicken wings ως φαγητό των φαστ φουντ και είναι ιδιαίτερα αγαπητά. Δυστυχώς όμως ιδιαίτερα παχυντικά και βλαβερά λόγω όλων των λιπαρών. Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε η αδελφή μου, είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική. Όσες φορές την έχω κάνει όλοι έχουν ξετρελαθεί! Μόνο τα κοκαλάκια έμειναν!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν κάποιος θέλει από chicken wings να τα κάνει hot wings μπορεί πολύ απλά να αντικαταστήσει τη γλυκιά πάπρικα με καυτερή!Επίσης συνδιάζονται απίστευτα (κατά τη γνώμη μου) με την κινέζικη σος της συνταγής των spare ribs.
#light
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε τις φτερούγες, τις κόβουμε στις κλειδώσεις και πετάμε την άκρη της φτερούγας που δεν έχει κρέας.
-
2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα.
-
3
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι με την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
-
4
Και σε ένα τρίτο μπολ έχουμε τη γαλέτα.
-
5
Έπειτα παίρνουμε ένα κομμάτι φτερούγας το βουτάμε στο αυγό με το γάλα για να το μουσκέψουμε, μετά το ρολάρουμε στο αλεύρι και στο τέλος το πιέζουμε καλά μέσα στη γαλέτα ώστε να κολλήσει στο κοτόπουλο. (όπως κάνουμε στα σνίτσελ!)
-
6
Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε όλα τα κομμάτια.
-
7
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. (χωρίς λάδι ή βούτυρο, θα ψηθούν στα υγρά της φτερουγας!)
-
8
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 220°C.
-
9
Ψήνουμε τις φτερούγες για 10-15 λεπτά από τη μία πλευρά και μετά άλλα 10-15 λεπτά από την άλλη πλευρά.
-
10
Σερβίρονται ζεστά!
Σχόλια (7)